Архів новин

17 декабря 2018

Розвиток медицини є пріоритетним у планах Біловодської громади

Підвищення якості медичного обслуговування жителів – один з провідних напрямів розвитку Біловодської ОТГ. На цьому наголошувалося під час першого засідання Ради регіонального розвитку у Біловодському районі. Згідно з представленим для публічного обговорення перспективним планом, у 2019 році буде завершено будівництво Біловодської амбулаторії для сімейних лікарів вартістю 13,7 млн грн. Будівельні роботи були розпочаті в поточному році за рахунок залучених коштів з державного бюджету.

Плани на три роки: Кремінщина реалізує проектів на 200 млн грн

Сьогодні, 17 грудня, відбулось перше засідання Ради регіонального розвитку Кремінського району, під час якого було презентовано проект перспективного плану розвитку Кремінщини на 2019-2021 роки. Представила на розсуд громадськості проект голова райдержадміністрації Наталія Чехута.

Обласний конкурс художньої творчості з графіки на тему «Шторм»

Як намалювати шторм, добре знали учні художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв, які взяли участь в обласному конкурсі художньої творчості з графіки на тему «Шторм», що відбувся 16 грудня на базі Сєвєродонецької дитячої художньої школи. Політ фантазії та оригінальність мислення юних художників вразили членів журі, змусили серйозно задуматися, обираючи кращих.

Нарешті! ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ:

Чергове засідання регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини

14 грудня 2018 року відбулось засідання регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, до складу якого включено представника Департаменту.

Присутніми було затверджено план роботи Регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області     на 2019 рік.

Актуальний коментар: на Луганщині вживаються заходи щодо готовності діяти під час воєнного стану

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив, що командування Збройних Сил України не виключає можливості повномасштабної агресії з боку РФ. Тому Луганщина має бути готова до будь-якого розвитку подій.

«На засіданні Ради оборони області ми прийняли низку рішень. Одне з них – провести збори евакуаційної комісії», – наголосив він.

Слід зауважити, що у разі загострення військово-політичної обстановки під обстрілами можуть опинитися 83 населені пункти Луганщини з населенням понад 130 тисяч осіб.

Концерт до Дня Святого Миколая: чарівна атмосфера прийдешніх свят

Святкова програма, яку підготували музиканти Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом диригента Назара Яцківа, стала приємним подарунком напередодні Дня Святого Миколая. Концерт, що відбувся 15 грудня 2018 року у Концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв, був насичений творами французьких, італійських, австрійських та багатьох інших європейських композиторів. Не обійшлося без творчості короля вальсів – Йоганна Штрауса.

Про заходи в рамках програми з сексуального та репродуктивного здоров’я

   У м.Сєвєродонецьку, 14 грудня, співробітники Відокремленого підрозділу Асоціації “Medecins du Monde” в Україні в Луганській області разом з головним спеціалістом з акушерства та гінекології відділу з організації надання медичної допомоги дітям та матерям Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сазонова І.Є. провели спільні заходи в рамках програми з сексуального та репродуктивного здоров’я.

Рубіжне стало першим містом в Україні, яке долучилось до «Безпечного міста та громадського простору»

Впровадження глобальної ініціативи «Безпечні міста та громадські простори» у місті Рубіжному було розглянуто на скайп-нараді із представниками організації ООН Жінки та Української фундації громадського здоров'я.

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Також участь взяв Рубіжанський міський голова Сергій Хортів.

Під час наради окреслено основні етапи впровадження проекту, його мету і завдання.

Місто Рубіжне Луганської області першим в Україні долучається до впровадження глобальної ініціативи «Безпечні міста та громадські простори»

Місто Рубіжне Луганської області першим в Україні долучається до впровадження глобальної ініціативи «Безпечні міста та громадські простори». Ініціатива реалізується з 2010 року у 35 містах світу, таких як Лондон, Мадрид, Каїр, Едмонтон та інших. Дослідження, проведені в різних містах, доводять, що відсутність безпеки для жінок та дівчат у публічних місцях, транспорті обмежує їх участь в економічному та соціальному житті, створює передумови для ґендерно обумовленого насильства.

Проведення перевірки системи оповіщення

У середу, 19 грудня, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Управління з питань цивільного захисту попереджає

Управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації попереджає.

Із настанням морозів на людину чекає ще одна небезпека – загроза переохолодження або отримання обмороження кінцівок. Найбільше піддаються ризику отримати обмороження діти, що довго гуляють на вулиці, а також дорослі, які зловживають спиртними напоями.

Підприємствам малого та середнього бізнесу виділено з обласного бюджету півмільйона на компенсацію відсоткових ставок

Сьогодні, 17 грудня, в облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Засідання обласної евакокомісії

14.12.2018 відбулося засідання обласної евакуаційної комісії під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. Розглядалися питання:
1. Визначення основних завдань обласної евакуаційної комісії та груп забезпечення евакуаційних заходів.
2. Заслуховування начальників груп забезпечення евакуаційних заходів обласної евакуаційної комісії.
3. Визначення завдань начальників груп забезпечення евакуаційних заходів.

 

 

Понад 20 тисяч земельних ділянок зареєстровано цьогоріч на Луганщині

Загалом з початку 2018 року співробітниками Держгеокадастру прийнято 22170 заяв на реєстрацію земельних ділянок, з яких зареєстровано 21160 земельних ділянок та видано 10508 відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру.

«Різдвяні пригоди Синіптаха»

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує дітей разом із батьками в компанії казкових персонажів зустріти новорічні свята! В театрі проходитиме інтермедія біля новорічної ялинки та казка «Різдвяні пригоди Синіптаха».

Інколи Святий Миколай не встигає виконати всі бажання і тоді він просить про допомогу синіптахів. Один з них має виконати своє перше святкове завдання в казковому лісі...

18 грудня 2018 року об 11.00 Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує дітей соціально незахищених категорій.

Увага! 19 грудня відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен

У середу, 19 грудня, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ за 50 тиждень в Луганській області, станом на 17.12.2018

   Епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області перевищено на 6,18 %. При епідемічному пороговому  рівні 55,8 захворюваність склала 59,3 на 10 тисяч населення.

   Перевищення епідемічного порогу на 41,6 % зареєстровано у м. Лисичанську.

   Всього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 4173 особи, з них дітей до 14 років  2799  (67,0 %).  Госпіталізовано 248  хворих, у тому числі 123 дитини віком до 14 років.

Засідання круглого столу Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я

   У м.Києві, 12 грудня, відбулося засідання круглого столу Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я на тему: «Партнерство в публічному управлінні охороною здоров’я для підвищення людського потенціалу нації», яке було приурочене Міжнародному дню Загальної доступності медичної допомоги.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 2,4 мільярда ЄСВ

У січні-листопаді 2018 року підприємства та підприємці Луганської області сплатили до бюджету 2 млрд 405 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Індикативний показник виконано на 111,9 %, додатково надійшло 256,3 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 459,8 млн гривень, приріст надходжень склав 23,6 відсотки.

ФРАНЦУЗЬКА КОМПАНІЯ DECATHLON ШУКАЄ УКРАЇНСЬКИХ ВИРОБНИКІВ СПОРТТОВАРІВ

Французька компанія Decathlon, яка займається розробкою, виробництвом та реалізацією спортивних товарів для 70 різних видів спорту у 50 країнах світу, продовжує пошук партнерів в Україні. Цього разу відомий французький імпортер зацікавлений у співпраці з українськими виробниками наступних товарних груп:

  • рукавиці для заняття лижним спортом/поїздок на велосипеді, зимових рукавиць (будь-який матеріал, окрім шкіри);
  • спортивні сумки та рюкзаки;
  • дерев’яні настільні ігри та іграшки.

Вимоги до потенційного партнера:

Оголошено конкурс проектів для громадських організацій

У рамках проекту «Громадська синергія: посилення участі громадськості в євроінтеграційних реформах», що реалізується Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки ЄС оголошено конкурс проектів для громадських організацій на суму від 150 до 600 тисяч гривень. 

 Дедлайн – 16 січня 2019 р.

Мета конкурсу: посилення участі громадськості в реалізації євроінтеграційних реформ, активізацію членів Платформ до скоординованих дій щодо участі у виконанні пріоритетів Угоди про асоціацію, ініціативи Східного партнерства та розвитку потенціалу Платформ.

Культурно-мистецька акція «Сяйво таланту»

21 грудня 2018 року об 11.00 у концертній залі Сєвєродонецького обласного коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбудеться культурно-мистецька акція «Сяйво таланту».

Вже втретє культурно-мистецька акція «Сяйво таланту» збирає кращі дитячо-юнацькі колективи Луганщини, які досягли успіху у різних видах мистецтва: це хореографічні колективи народного, бального, спортивного та сучасного танцю; вокальні ансамблі та солісти, циркові колективи високого виконавського рівня, які гідно презентують своє місто і район на головному підсумковому дитячому творчому заході області.

Фестиваль-конкурс української культури та фольклору «Байбак-fest» 2018. Невдовзі зимовий етап.

Милий байбак, степова тваринка, що є одним із символів Луганщини, а відтепер уособлює собою фестиваль, щосезону, один раз на два роки, крокує містами та районами Луганщини в пошуках талантів.

Діє веб-сервіс для керівників закладів освіти

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням https://zno.testportal.com.ua/edu/login діє веб-сервіс «Кабінет керівника закладу освіти».

Він призначений для внесення відомостей про заклади освіти, випускники яких:

- проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання;

- братимуть участь у моніторингових дослідженнях.

Наступного року Уряд вдосконалить програму «Державна підтримка галузі тваринництва», – загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганщини

14 грудня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

Відкриваючи захід він зазначив, що щорічно в області намолочується більше 1 млн тонн зернових та зернобобових культур.

Концерт класу ударних інструментів

Сьогодні, 17 грудня, ОКЗ "Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва" запрошує на  на сольний концерт магістранта Київського інституту музики ім. Р.Глієра Катерини Васильєвої та концерт класу ударних інструментів. 

Виступ Президента України на прес-конференції

До завершення року залишається два тижні… Але вже ясно, що він посяде особливе місце в українській історії, а саме – вчорашній день, 15 грудня 2018 року. 

Кілька хвилин тому говорив по телефону з Його Всесвятістю Патріархом Варфоломієм. Розмова зайняла трохи більше часу ніж ми очікували. Але ця розмова була дуже важливою, в продовження подій, які відбулися вчора. Його Всесвятість вважає, що наш Собор взагалі став поворотним моментом в історії вселенського православ’я і відкриває вчорашній Собор нову його еру.