Архів новин

18 декабря 2018

Перспективний план розвитку Луганщини: у Сватовому побудують житло для медиків

У м. Сватовому збудують житловий будинок для медичних працівників. Відповідний проект винесений на громадське обговорення в рамках проект Перспективного плану розвитку Сватівського району на 2019-2021 роки.

Зазначається, що будинок матиме три поверхи та розрахований на 18 квартир. Вартість проекту складає 18,7 млн грн, фінансування передбачено за кошти державного та місцевого бюджетів.

Резервісти склали присягу на Луганщині

Сьогодні резервісти оперативного резерву другої черги управління 111 окремої бригади територіальної оборони Луганського обласного військового комісаріату склали військову присягу.

У заході взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, начальник Луганського гарнізону – військовий комісар Луганського обласного військового комісаріату, полковник Юрій Полулященко та заступник командувача з морально-психологічного забезпечення оперативно-тактичного угрупування «Північ», полковник Вадим Калабухов.

Вітаємо з наступаючим Днем Святого Миколая!

Запрошуємо всіх, дорослих та малечу, отримати новорічний настрій, відвідавши святкові заходи - відкриття новорічних ялинок.

19 грудня пройде урочисте відкриття ялинок у містах Лисичанськ та Сєвєродонецьк, у Троїцькому, Новопсковському, Старобільському, Кремінському, Сватівському, Міловському, Марківському, Попаснянському, Новоайдарському та Білокуракінському районах.

21 грудня – відкриється новорічна ялинка у м. Рубіжне, 26 грудня – у Біловодській ОТГ.

Слідкуйте за анонсами - попереду ще багато цікавого!

У Сєвєродонецьку зі Святим Миколаєм привітали дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Святковий захід до Дня Святого Миколая Чудотворця відбувся у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик привітала близько 400 дітей з усієї області, які були запрошені на свято. Зокрема, це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, перебувають під опікою/піклуванням, діти загиблих учасників АТО, діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Пишаємося: на Луганщині п’ятеро жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України від 07 грудня 2018 року
№ 416/2018 п’ятеро жінок-мешканок Луганської області нагороджені почесним званням України «Мати-героїня».

Мешканки Новоайдарського, Новопсковського та Сватівського районів народили та гідно виховали кожна по п’ятеро дітей, мешканки Кремінського району й міста Лисичанська є зразковими мамами кожна шести дітей.

ДАРУЮЧИ ЩАСТЯ, РАДІСТЬ І НАДІЮ

З першим снігом і морозами приходять  в Україну зимові свята. Згідно народного календаря, всього їх близько 12.  Найбільшим і найрадіснішим для дітвори є свято Миколая.

День Святого Миколая – чисте, світле, добре, традиційне свято. Для дорослих – це нагода продемонструвати свою любов, стати на деякий час добрими чарівниками, подарувати частину своєї душі. Для дітей воно стає чарівною казкою.

Глава Уряду про підсумки візиту до Брюсселю: Знайшли повну підтримку, намітили щонайменше три напрямки секторальної співпраці

Європейський Союз висловлює щиру підтримку Україні і готовий надалі послідовно і твердо розвивати секторальну співпрацю по різних напрямках – від безпеки та реформи митниці до інтеграції у спільний енергетичний та цифровий простір. Про це сказав Прем’єр-міністр України, підсумовуючи свій візит до Брюсселя.

Цьогоріч в області мають реалізувати понад 37 тисяч новорічних ялинок, – брифінг

Про це сьогодні, 18 грудня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації заявив виконуючий обв’язки начальника, заступник начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Олексій Латинін.

Розповідаючи про проведення в області передсвяткової ялинкової кампанії, він зауважив, що наразі на підконтрольній українській владі території Луганщини діють 8 лісогосподарських підприємств. Вони реалізують новорічні ялинки, які заготовлюють на спеціальних ялинкових плантаціях та при проведенні рубок догляду.

Обласний конкурс творчих робіт зі скульптури на тему «ДИВОЗВІР»

Минулої неділі, 16 грудня 2018р., відбувся ще один творчий конкурс серед учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв - обласний конкурс творчих робіт зі скульптури на казкову тему «ДИВОЗВІР». Неабиякий творчий потенціал побачили члени журі в роботах підростаючого покоління! Обрати переможців знов-таки було непросто! Майже всі роботи - це маленькі шедеври! 
Отже, ВІТАЄМО УЧНІВ ТА ЇХ ВИКЛАДАЧІВ!

Підсумки країни разом: Підсумки проектів обмінів між Львівською та Луганською областями

У квітні цього року на форумі «Змінимо країну разом» у Сєвєродонецьку було анонсовано проекти культурних, освітніх та журналістських обмінів між Луганщиною та Львівщиною. А сьогодні ми вже можемо підбити їх підсумки.

БРИТАНСЬКА КОМПАНІЯ ШУКАЄ УКРАЇНСЬКИХ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ СТАЛІ

Інженерна компанія з Великої Британії, що спеціалізується на енергетиці, шукає постачальника сталі.

Імпортер зацікавлений у співпраці з виробником листів сталі з певними параметрами на умовах виробничої угоди.

Основні технічні характеристики:

  • катушка 17-7 PH;
  • ширина: 800 мм;
  • товщина: 0.4 мм.

Дізнатися більше деталей, а також повідомити про зацікавленість у співпраці можна за посиланням https://bit.ly/2QhU4W4

Актуальний коментар: приєднання до автокефальної церкви – особисте рішення кожного віруючого

15 грудня в державі на Всеукраїнському Православному Об’єднавчому Соборі засновано автокефальну Православну церкву України.

«Я гордий тим, що як усі українці, став свідком цієї історичної події. Адже церква – це велика сила, яка підтримує та захищає свій народ», – зауважив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко.

В області відсутня заборгованість із виплати пенсій

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 17 грудня 2018 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 739 352,47 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 19 та 22 % 20 грудня;

- установи банків з 4 по 17 грудня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Підписано Імплементаційну угоду щодо проекту Трастового фонду НАТО із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям

У штаб-квартирі Альянсу в Брюселі, підписано Імплементаційну угоду між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО про реалізацію проекту Трастового фонду НАТО,  спеціально створеного для допомоги нашій країні, із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям, яка розроблена Управлінням екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України.

Це дозволить розпочати практичну фазу у цьому напрямі.

У 2019 році держпідтримка регіонального розвитку становитиме 30,8 млрд гривень

Загальний ресурс місцевих бюджетів у наступному році становитиме 573,1 млрд гривень, з яких власні доходи місцевих бюджетів – 292,3 млрд гривень, що більше на 41,8 млрд гривень у порівнянні із затвердженими місцевими бюджетами на 2018 рік, або на +16,7%. Так прокоментував прийнятий Держбюджет-2019 Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Піротехніками на Луганщині вилучено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 17 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 2,9 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів й вісім ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині успішно реалізовано гуманітарний проект з інформування дітей про мінну небезпеку

Протягом останніх чотирьох місяців у 23 школах, які розташовані вздовж лінії розмежування, відбувались заходи щодо інформування дітей Луганської області про небезпечні наслідки війни, пов’язані із мінною небезпекою.

Реалізація цього важливого проекту стали можливими завдяки підтримці Посольства США в Україні.

Також навчально-просвітницькі кампанії сприяла підтримка командування Об’єднаних сил, Міністерства освіти і науки України та Луганської обласної державної адміністрації.