Архів новин

19 декабря 2018

Тепер для перепланування квартири не потрібен дозвіл

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Відповідний проект постанови розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Актуальний коментар: Юрій Клименко закликав не вірити неправдивій провокаційній інформації стосовно воєнного стану

Вже третій тиждень на Луганщині діє, як і в інших дев’яти областях, воєнний стан, який Президент України Петро Порошенко був вимушений оголосити.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зауважив, що на повсякденне життя пересічних громадян це не вплинуло.

В області діють 14 опорних шкіл, очікується створення ще двох

Виступаючи на брифінгу для ЗМІ, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підкреслив, що реалізація реформи Нової української школи пов’язана з децентралізаційними процесами.

Варто зазначити, що формування мережі опорних шкіл в Луганській області відбулося з випередженням процесів, пов’язаних з добровільним об’єднанням територіальних громад, але з урахуванням їх перспективного створення.

Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради

Сьогодні 19 грудня 2018 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації (далі - Рада).

Вручення ключів дітям-сиротам, особам з їх числа

Сьогодні, 19.12.2018, відбулась урочиста церемонія вручення ключів дітям-сиротам, особам з їх числа під головуванням виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя. На заході були присутні представники міста Лисичанська, Білокуракинського, Кремінського, Міловського, Попаснянського, Троїцького районів.

ПРОГРАМА «FIT FOR PARTNERSHIP WITH GERMANY»

Міністерство економічного розвиту і торгівлі України інформує про започаткування нового формату Програми Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини для менеджерів «Fit for Partnership with Germany» (далі – Програма) економічна кооперація з фокусом на Індустрію 4.0.

До участі запрошуються управлінці середньої та вищої ланки підприємств, підприємці, які займаються дослідженнями та розробками новітніх технологій, інноваційних стартапів, ІТ для Індустрії 4.0.

Зокрема, за напрямками:

Громадській раді презентовано проект Програми економічного і соціального розвитку Луганщини на 2019 рік

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у черговому засіданні громадської ради при облдержадміністрації.

Під час засідання було презентовано проект Програми економічного і соціального розвитку Луганщини на 2019 рік.

ЧИ МОЖЛИВО ВВАЖАТИ ВВЕДЕННЯ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ ФОРС-МАЖОРНИМИ ОБСТАВИНАМИ (ОБСТАВИНАМИ НЕПЕРЕБОРНОЇ СИЛИ)?

З моменту оголошення Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», до ТПП України та регіональних ТПП надходять звернення щодо можливості загального засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), в зв’язку з даною ситуацією.

Засвідчення форс-мажорних обставин Торгово-промисловою палатою України є однією з функцій, передбачених Законом України «Про торгово-промислові палати в Україні» від 02.12.1997 року №671 та Статутом ТПП України, також дану функцію мають право виконувати уповноважені нею регіональні ТПП.

Сергій Філь вручив ключі від квартир дітям-сиротам

Сьогодні, 19 грудня, відбулася урочиста церемонія вручення ключів від житлових об’єктів дітям-сиротам.

Ключи від житла, придбаного за рахунок коштів державного бюджету, вони отримали від виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

Пріоритети роботи Уряду на 2019 рік

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду представив пріоритети роботи Уряду, які сформують ключові цілі і орієнтири на 2019 рік. Презентація такого оперативного плану є традиційною – так само, як і звітування про виконану роботу щокварталу і кожні півроку.

«Пріоритети на 2019 рік – підсилення економічного зростання, ефективне урядування, розвиток людського капіталу, верховенство права та боротьба з корупцією, питання безпеки та оборони», – сказав Володимир Гройсман.

П’ять районів і об’єднаних громад області завершили закупівлю шкільного устаткування, – брифінг

Розповідаючи на брифінгу для ЗМІ про напрями реформування освітньої сфери Луганщини, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк зазначив, що інформаційно-комунікаційні технології, яка впроваджуються під час реформи Нової української школи, суттєво розширять можливості педагога, оптимізують управлінські процеси, формуючи в учня важливі для нашого сторіччя технологічні компетентності.

Піротехніками на Луганщині вибухонебезпечних предметів не виявлено

Протягом минулої доби, 18 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 3 га місцевості у Попаснянському районі.

Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Про проведення науково-практичної конференції

У м. Сєвєродонецьку, 18 грудня, відбулася науково-практична конференція «Сучасні аспекти клінічної неврології», в роботі якої взяли участь лікарі-неврологи та дитячі-лікарі неврологи лікувальних закладів області.

 

З доповідями виступили експерт Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації за напрямом «Неврологія» Новицький О.М. та експерт Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації за напрямом «Дитяча неврологія» Померанцева Т.І.

 

Під час наради обговорювалися нові погляди на лікування епілепсії та хронічної ішемії мозку.

Запропоновано відкрити офіс Філії компанії «People in Need» в Україні на Луганщині

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко вчора  зустрівся з представниками міжнародної організації «People in Need» в Україні щодо реалізації на території області проекту міжнародної гуманітарної допомоги населенню та внутрішньо переміщеним особам.

Мета зустрічі – обговорення подальшої співпраці та розширення діяльності PIN на території Луганської області.

Окремо, на перспективу, оговорено необхідність відкриття офісу PiN на Луганщині та координації зусиль на стадії започаткування нових проектів.

Зустріч з представниками Філії компанії «People in need» в Україні!

За ініціативи Департаменту вчора відбулась зустріч з представниками Філії компанії «People in need» в Україні!

Метою зустрічі було обговорення подальшої співпраці та розширення діяльності PIN на території Луганської області.

На Луганщині п’ять жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України від 7 грудня 2018 року № 416/2018 п’ятьом жінкам з Луганської області присвоєне почесне звання України «Мати-героїня».

Жительки Новоайдарського, Новопсковського та Сватівського районів народили та виховали кожна по п’ятеро дітей. Жительки Кремінського району й Лисичанська є мамами шести дітей кожна.