Архів новин

20 декабря 2018

OPERA VITTORIA на глибині 288 метрів

Неймовірний концерт OPERA VITTORIA Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії відбувся 19 грудня 2018 року в Соляній шахті ДП «Артемсіль» м. Соледар Донецької області.

Концерт, що пройшов у рамках Національного мистецького проекту «ART перемир’я» за ініціативи Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, став святковим подарунком для військових від командування ООС та керівництва Донецької та Луганської ОДА - Олександра Куця і Сергія Філя.

Підприємці Луганщини отримали фінансову допомогу з обласного бюджету

У рамках реалізації заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки суб’єкти підприємництва на конкурсних умовах отримали з обласного бюджету фінансову підтримку у сумі 500,0 тис. грн.

Така допомога надавалася у вигляді часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Сергій Філь привітав працівників енергетичної галузі Луганщини з Днем енергетика

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зазначив, що це день визнання заслуг енергетиків у забезпечені економічного розвитку й нормальної життєдіяльності області.

В облдержадміністрації дали роз’яснення про новації у сфері ЖКГ

Директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай на засіданні колегії облдержадміністрації розказав про реалізацію на регіональному рівні Закону України «Про житлово-комунальні послуги» на Луганщині.

Доповідач зазначив, що до Закону були впроваджені деякі нормативні акти, які чітко окреслювали рамки альтернативного управління багатоквартирним будинком – співвласниками, управителем або ОСББ.

Обговорюємо перспективний план розвитку Луганщини: Ярослав Нестеренко

Відповідно до перспективного плану розвитку Луганщини на 2019 – 2021 роки, на території Попаснянського району буде реалізовано проект «Будівництво радіотелевізійної передавальної станції».

Головною метою проекту є покриття україномовним контентом усієї території Луганської області.

Для його реалізації Кабінетом Міністрів України було виділено 22,55 мільйонів  гривень, ще 1,2 мільйони гривень будуть профінансовані з обласного бюджету.

Конкурс української культури і фольклору «Байбак – фест» 2018 завершено. До зустрічі у 2020 році!

Невипадково проведення заключного зимового етапу обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest» співпало з днем Святого Миколая, святом, що сягає корінням у глибоку старовину.
Учасники вкотре довели, що наша Луганщина, мальовничий степовий край, славиться талановитими людьми, самобутніми народними традиціями та своїм особливим фольклором.

Продовжено дію обласної програми соціального захисту постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи

Під час засідання колегії облдержадміністрації заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління соціального обслуговування й захисту населення Інна Сердюкова розповіла про хід виконання Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Концерт класу ударних інструментів: позитив та креативність

Концерт класу ударних інструментів викладача Олександра Погорілого (концертмейстер Наталя Пасічник) відбувся 17 грудня 2018 року в ОКЗ «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва». У концерті взяли участь учні школи педпрактики та студенти класу. Різноманітні музичні номери, що були представлені у концерті, ознайомили присутніх з особливостями роботи класу. На практиці були продемонстровані сольні номери, а також робота в творчих колективах.

Затверджено Програму економічного і соціального розвитку області на 2019 рік

На засіданні колегії обласної державної адміністрації розглянуто та затверджено проект Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік.

Як зазначив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук, структура Програми вперше приведена у відповідність до Стратегії розвитку області та плану її реалізації, що спрощує моніторинг виконання зазначених планових документів та підвищує рівень їх прозорості.

Проект обласного бюджету на 2019 рік ухвалено, – колегія

Сьогодні, 20 грудня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів засідання колегії, де підлягав розгляду проект обласного бюджету на наступний рік.

Обговорюємо перспективний план розвитку Луганщини: Тимофій Нечепуренко

Одним із пілотних проектів, який впроваджується на території Попаснянського району в рамках презентованого наприкінці листопада плану Регіонального розвитку Луганщини, є будівництво повітряної лінії електропередач потужністю 220 кВт, що з’єднає Кремінский і Попаснянський райони.

Проект обласного бюджету на 2019 рік ухвалено, – колегія

Сьогодні, 20 грудня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів засідання колегії, де підлягав розгляду проект обласного бюджету на наступний рік.

У роботі колегії взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик.

На початку заходу Сергій Філь зауважив, що розпорядженням голови облдержадміністрації від 17.12.2018 № 1023 затверджено новий склад колегії. З документом можна ознайомитися на офіційному сайті облдержадміністрації.

Набрав чинності Закон України «Про дипломатичну службу»

Вчора, 19 грудня, набрав чинності Закон України «Про дипломатичну службу»

Реформування дипломатичної служби, приведення її до сучасних європейських і світових стандартів, підвищення престижності дипломатичної служби та залучення нового кадрового потенціалу – мета нового Закону.

УКРАЇНА, ГРУЗІЯ ТА МОЛДОВА СТВОРИЛИ СПІЛЬНУ ПЛАТФОРМУ ДЛЯ РЕІНТЕГРАЦІЇ ТЕРИТОРІЙ ТА ПРОТИДІЇ РОСІЙСЬКІЙ ФЕДЕРАЦІЇ

19 грудня 2018 року у м. Тбілісі (Грузія) Віце-прем’єр-міністр з питань реінтеграції Молдови Крістіна Леснік, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш та Державний Міністр з питань примирення та громадянської рівності Грузії Кетеван Цихелашвілі підписали Меморандум про створення Тристоронньої міжвідомчої платформи для обміну досвідом у сфері реінтеграційної політики територій, які перебувають поза контролем держав, та протидії гібридним методам впливу Російської Федерації.

УКРАЇНА ПЛАНУЄ ЗБІЛЬШИТИ ЕКСПОРТ ЗЕРНА У САУДІВСЬКУ АРАВІЮ

Міжурядова українсько-саудівська комісія з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва розглянула питання збільшення експорту українського зерна.

Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

«Сторонами детально розглядались питання збільшення експорту українського зерна, ураховуючи процедури та правила для участі українських компаній у тендерах по зерну та ячменю, що організовуються Саудівською зерновою організацією», - йдеться у повідомленні.

УРЯД ПРОДОВЖИВ ОБМЕЖЕННЯ З ІМПОРТУ ДЕЯКИХ ТОВАРІВ ІЗ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ДО 31 ГРУДНЯ 2019 РОКУ

18 грудня Кабінет Міністрів України продовжив дію двох розроблених Мінекономрозвитку постанов від 30 грудня 2015 року, що передбачають обмеження на імпорт продукції походженням з Росії. Постанови передбачають повну заборону ввезення низки товарів з РФ, а також продовження дії митних ставок на деякі товари з Росії, які до 2015 року ввозились без мита. Строк дії рішень продовжено до 31 грудня 2019 року із можливістю їхнього продовження в майбутньому.

Тепер для перепланування квартири не потрібен дозвіл

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Відповідний проект постанови розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Названі першочергові закони нового етапу децентралізації

У парламенті на сьогоднішній день зареєстровано 4 пріоритетних законопроекти нового етапу децентралізації, які потребують першочергового прийняття. Це, ЗУ №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою», ЗУ 6403 «Про внесення змін до закону «Про регулювання містобудівної діяльності», ЗУ №6641 «Про внесення змін до деяких законів України щодо утворення, реорганізації і ліквідації, найменування і перейменування місцевих державних адміністрацій», ЗУ №8369 «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Нові містобудівні ДБН діють і є обов’язковими до виконання, незважаючи на продовження рейдерської атаки на реформи

Нові державні будівельні норми «Планування та забудова територій» вступили в силу з 1 вересня 2018 року, вони продовжують діяти і є обов’язковими до виконання незалежно від тривання судового процесу.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Президент України призначив стипендії п’ятьом медикам Луганщини

Державні стипендії видатним діячам охорони здоров'я призначено Указом Президента України Петра Порошенка від 19 грудня 2018 року № 432.

Серед них і медики з Луганської області.

Так, стипендію отримують два лікарі з Біловодської лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Це – завідувач та лікар загальної практики – сімейний лікар Зоя Дяченко та лікар загальної практики – сімейний лікар Тетяна Шатілова.

На відновлення навколишнього середовища Луганщини сплачено майже 73 мільйони екоподатку

За січень-листопад 2018 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 72 млн 625 тис. гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 55 % з цієї суми, або 39 млн 943 тис. гривень. Решта 32 млн 681 тис. гривень надійшло до загального фонду державного бюджету.

Загалом у 2018 році на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебуває понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб – платників екологічного податку.

Піротехніками на Луганщині вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 1,5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: сім артилерійських снарядів, три мінометні міни й 20 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Активізація інвестиційної діяльності – один із пріоритетних напрямів розвитку Станично-Луганського району

Станично-Луганською райдержадміністрацією розроблено перелік інвестиційних проектів і проектів, спрямованих на відновлення інфраструктури району, реалізація яких потребує залучення інвестиційних ресурсів. Про це розповіла в ході колегії начальник управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Ірина Степаненко під час презентації Проекту Програми економічного і соціального розвитку Станично-Луганського району на 2019 рік.

Європейська коміся оголосила конкурс «Support Civil Society, Local Authorities and Human Rights in Ukraine»

Європейська коміся оголосила конкурс «Support Civil Society, Local Authorities and Human Rights in Ukraine». Загальна мета цього конкурсу полягає в зростанні ролі громадянського суспільства у сприянні демократичним реформам та комплексному соціально-економічному розвитку в Україні.

Дедлайн - 25.01.2019

Цілі:

СБУ затримала одну з учасниць підготовки так званого «референдуму» 2014 року на Луганщині

Співробітники Служби безпеки України, залучені до проведення операції Об’єднаних сил, затримали одну з учасниць підготовки та проведення у Луганській області так званого «референдуму» 2014 року, яка перебувала у розшуку.

Оперативники спецслужби встановили, що у травні 2014 року мешканка Новодружеська добровільно приєдналася до складу так званої «виборчої комісії» псевдореферендуму. Після звільнення міста силами антитерористичної операції жінка втекла до РФ, де понад чотири роки переховувалася від правосуддя.