Архів новин

26 декабря 2018

У Станично-Луганському районі сфері освіти приділено особливу увагу

Для проведення ремонтно-відновлювальних робіт у закладах освіти Станично-Луганського району протягом 2014-2018 років було витрачено 18,6 млн грн. Про це розповів під час першого засідання Ради регіонального розвитку Станично-Луганського району голова райдержадміністрації Юрій Золкін. За його словами, кошти були витрачені на заміну вікон, дверей, ремонт даху та багато іншого.

Область готова до забезпечення сталої роботи об’єктів критичної інфраструктури на новорічні свята

Про це повідомлено під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко відзначив, що запорукою забезпечення стабільної роботи підприємств тепло-, газо-, електропостачання та водопровідно-каналізаційного господарства – злагоджена організація аварійно-диспетчерських служб.

Обговорюємо План перспективного розвитку Луганщини: Валерій Каут

«Плідна співпраця сільгосптоваровиробників та влади на всіх рівнях сприяє розвитку галузі, підвищенню рівня конкурентоспроможності продукції, а також залученню інвестицій в регіон», – зауважив Валерій Каут керівник сільгосппідприємства «КАУТ» (Кремінський район), коментуючи План перспективного розвитку Луганщини.

Обласною організацією «Пласт» передано Віфлеємський Вогонь Миру облдержадміністрації

Сьогодні, 26 грудня, в облдержадміністрації юні патріоти України супроводили передачу Віфлеємського Вогню Миру урочистою піснею та побажанням, аби це полум’я підтримувало віру у майбутнє нашої країни, перемогу і мир.

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Нагадаємо, що на Луганщину Вогонь прибув 23 грудня у супроводі представників національної скаутської організації України «Пласт» і був  урочисто переданий місцевим пластунам.

Інтернет-виставка дитячих робіт «Різдвяна зірочка»

Інтернет-виставка дитячих робіт «Різдвяна зірочка» проходить з 10 грудня 2018 року по 31 січня 2019 року на сторінці Луганського обласного центру народної творчості у Facebook:

https://www.facebook.com/events/1029663013884045/

В Україні припиняється воєнний стан, запроваджений в окремих областях – Президент за засіданні Ради нацбезпеки і оборони

Президент Петро Порошенко оголосив про припинення воєнного стану з 14.00 годин 26 грудня. Про це Глава держави заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

«Зараз рівно 14:00 і сьогодні, зараз о 14:00 припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення. Воно ґрунтується на аналізі всіх складових поточної безпекової ситуації в державі», - підкреслив Петро Порошенко.

З 01 СІЧНЯ 2019 РОКУ МЗС ЗДІЙСНЮВАТИМЕ ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ ІНОЗЕМЦЯМ 52-Х ДЕРЖАВ СВІТУ ЗА РОЗШИРЕНИМ ПЕРЕЛІКОМ ПІДСТАВ В’ЇЗДУ В УКРАЇНУ

З 01 січня 2019 року МЗС здійснюватиме централізоване оформлення віз в електронному вигляді (е-Віза) іноземцям 52-х держав світу за розширеним переліком підстав в’їзду в Україну:

  • з діловою метою;
  • з приватною метою;
  • з туристичною метою;
  • з метою лікування;
  • з метою провадження діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту;
  • представникам іноземних ЗМІ з метою виконання службових обов’язків.

Перелік держав, громадянам яких з 01.01.2019 оформлюватиметься е-Віза:

З початку року власники авто сплатили 2,7 мільйона транспортного податку

Протягом січня-листопада 2018 року до місцевих бюджетів надійшло 2 млн 698 тис. гривень транспортного податку, у тому числі, у листопаді – 98,7 тис. гривень.

При цьому за 11 місяців поточного року 1 млн 668 тис. гривень перерахували власники легкових автомобілів – юридичні особи.

Виставка майстрів народного мистецтва «Різдвяне диво»

Луганський обласний центр народної творчості запрошує всіх охочих поринути у чарівний світ мистецтва!

На Білокуракинщину завітала виставка «Україна 1932-1933. Геноцид голодом»

Експозицію, яку розмістили у приміщенні райдержадміністрації, відвідали учні Білокуракинських загальноосвітніх шкіл, молодь, працівники державних установ та жителі району.

У рамках інформаційної кампанії пересувна виставка «Україна 1932-1933. Геноцид голодом» буде курсувати по усіх областях України та багатьох країнах світу. Сьогодні вона знайомить з історією голодомору 1932-1933 років нашу Луганщину.

На Луганщині впроваджується проект «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії насильству

В області триває реалізація проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Проект впроваджується з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з міжнародними організаціями «Лікарі світу» та Фонду ООН у галузі народонаселення.

У рамках проекту у Станично-Луганському районі відібрано 22 контактні особи із числа лідерів місцевих громад.

Ще одне віддалене робоче місце фахівця пенсійного фонду запрацювало на Луганщині

В областях триває робота з наближення пенсійних послуг до громадян. Особлива увага приділяється об’єднаним територіальним громадам та окремим селам.  

43 віддалене робоче місце фахівця Пенсійного фонду України, з тих, що діють на Луганщині, створене на базі Литвинівського старостинського округу Біловодської об’єднаної територіальної громади.

Це дозволило розширити мережу пунктів обслуговування громадян та наблизити надання відповідних послуг до людей похилого віку.

УКРАЇНА РОЗПОЧИНАЄ СТВОРЕННЯ НОВОЇ СИСТЕМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

Набрали чинності Положення про Національну комісію з реабілітації та Типове положення про регіональну комісію з реабілітації, розроблені Українським інститутом національної пам’яті: 

http://www.memory.gov.ua/news/ukraina-rozpochinae-stvorennya-novoi-sistemi-reabilitatsii-zhertv-politichnikh-represii

 

 

 

 

 

 

 

 

РЕАБІЛІТАЦІЯ ЖЕРТВ КОМУНІСТИЧНОГО РЕЖИМУ

Управління з питань цивільного захисту попереджає

 

 

 

Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації  попереджає.

НЕБЕЗПЕКА ЧАДНОГО ГАЗУ

Проведення перевірки

21-22 грудня поточного року ДСНС України, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2018 р. № 908-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту в режим функціонування в умовах особливого періоду» було перевірено стан готовності Луганської обласної територіальної підсистеми ЄДСЦЗ та її ланок до здійснення заходів, передбачених планами цивільного захисту на особливий період.

Мінекономрозвитку розпочинає конкурсний відбір проектів на отримання державних грантів із загальним бюджетом 100 млн грн

21 грудня відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору проектів для державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

На своєму першому засіданні комісія затвердила механізм та умови відбору заявок претендентів, критерії оцінювання кращих проектів, рекомендації оператору фонду щодо організації процедур відбору тощо.

Міністерство інфраструктури тимчасово обмежить видачу та оформлення дозволів українським перевізникам на здійснення міжнародних автомобільних перевезень у 2019 році

Враховуючи ситуацію, яка склалась з кількістю дозволів Республіки Польща, вирішено ввести обмеження щодо оформлення та видачі таких дозволів у 2019 році та термінів їх повернення.

До кінця 2019 року усі дозволи Республіки Польща будуть оформлюватись рівними частинами від загальної кількості кожен місяць виключно в 8 ПВД: «Бориспіль», «Вінниця», «Голоби», «Ковель», «Львів», «Хмельницький», «Ужгород» та «Коростень.

В Україні запрацював Електронний кабінет водія

Відтепер водії можуть зайти у свій е-Кабінет, обравши зручний порядок електронної ідентифікації та користуватися низкою послуг, переведених у зручний онлайн-формат.

Наприклад, громадянин може переглянути інформацію про свої посвідчення водія (національне та міжнародне), дізнатися всю актуальну інформацію про свої транспортні засоби (технічні характеристики, право власності, історії авто).

Також можна перевірити, чи накладені обтяження на ТЗ та оперативно одержати повну інформацію про адмінпорушення.

Актуальний коментар: мрія про єдину церкву стала реальністю

«Проведення Всеукраїнського Православного Об’єднавчого Собору надало новий поштовх у розвитку України, – наголосила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. – Повністю солідарна зі словами Президента України, який заявив, що  наявність власної незалежної церкви можна порівняти з Актом державної незалежності».

Нагадаємо, що 15 грудня створено українську Автокефальну Помісну Православну Церкву. «Ця подія є історичною для нашої країни, – вважає Ольга Лішик. – Багато років ми лише мріяли про таке, а тепер це стало реальністю».

«Любов на замовлення»

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на виставу «Любов на замовлення». 

Дата: субота, 29 грудня 2018 р.

Час: 18:00

Квитки на виставу продаються:

в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру(бул.Дружби Народів,21)
понеділок – вихідний
у вівторок з 11.00 до 18.00
у середу- суботу з 11.00 до 18.00
у неділю з 11.00 до 17.00
перерва з 14.00 до 15.00

Тел. для довідок: (066) 147 10 80; (093) 006 06 53