Архів новин

27 декабря 2018

У Білокуракиному планують відновити гуртожиток для ВПО

У смт. Білокуракине планують реконструювати гуртожиток для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Про це розповіла, представляючи Перспективний план розвитку Білокуракинської ОТГ, завідувач сектору з питань соціально-економічного розвитку Білокуракинської селищної ради Олена Трубачова.

Відбулось засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області

27 грудня 2018 року під головуванням заступника директора Департаменту – начальника управління економічного і соціального розвитку Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Севостьянової Ольги Леонідівни відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області.

Оголошення про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і п

Україна розпочинає створення нової системи реабілітації жертв політичних репресій

Набрали чинності Положення про Національну комісію з реабілітації та Типове положення про регіональну комісію з реабілітації, розроблені Українським інститутом національної пам’яті.

З моменту затвердження і реєстрації зазначених положень протягом трьох місяців обласні державні адміністрації та Український інститут національної пам’яті мають створити комісії. Саме вони прийматимуть рішення про надання статусу.  

УРЯД ЗАБОРОНИВ ВВЕЗЕННЯ В УКРАЇНУ КРОХМАЛЮ ТА ГЛЮКОЗИ З РФ

27 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив ініційовану Мінекономрозвитку постанову «Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації».

Відтепер заборона на імпорт з Росії також розповсюджується на:

Луганська обласна філармонія оголошує конкурс на заміщення вакантних посад

Луганська обласна філармонія (м. Сєвєродонецьк, вул. Шевченка, буд.3), відповідно до частини другої статті 21 Закону України «Про культуру» (формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури здійснюється на конкурсній основі) та Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури, затвердженого наказом Міністерства культури України від 01.07.2016 № 497, оголошує конкурс на заміщення вакантних посад, а саме:

Розрахунки в аптеках з нового року – тільки через реєстратори розрахункових операцій

З 1 січня 2019 року фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення, зобов'язані використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) незалежно від обсягу доходу.

Це передбачено Законом України від 23.11.2018 № 2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Уряд запровадив монетизацію пільг і субсидій

Монетизація відбуватиметься у три етапи.

Уже з 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше.

Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

Проїзд автомобільними дорогами області забезпечено

Уже два дні поспіль на дорогах Луганщини працює вся спецтехніка філій ДП «Луганський облавтодор». Кількість залученої техніки та співробітників збільшилася.

Так, вже вчора, 26 грудня, на дорогах працювало 122 одиниці техніки та близько 160 співробітників.

Дорожники прибирають сніг та обробляють покриття піщано-соляною сумішшю. Працюють у цілодобовому черговому режимі.

Залучили всю наявну техніку, у разі потреби, для ліквідації снігових переметів будуть додатково надані шнеко-роторні снігоочищувачі.

ГОЛОВНЕ МИТНЕ УПРАВЛІННЯ КИТАЮ ВІДНОВИЛО ІМПОРТ УКРАЇНСЬКОЇ ПТИЦІ ТА ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА

Головне митне управління КНР оголошенням № 206 від 2018 року відновило імпорт української птиці та продукції птахівництва.

За результатами аналізу ризику, імпорт української птиці та продукції птахівництва, що відповідає відповідним китайським інспекційним та карантинним вимогам, буде поновлений з дати цього оголошення.

Одночасно скасовується «Екстрене повідомлення про призупинення імпорту птиці та продукції птахівництва з України» Головного державного управління контролю за якістю, перевірки та карантину
№ 107, видане у 2005 році.

Новопсковська громада – серед переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» 2018 року

Відзначено фіналістів конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році.

Це уже п’ята з 2014 року церемонія нагородження, яку організовано за сприяння постійного партнеру Мінрегіону – Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

За напрямом «Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку» дипломом І ступеня відзначено Новопсковську селищну раду ОТГ Луганської області з проектом «Створення умов для включення різних соціальних груп до розбудови громади».

В облдержадміністрації дали роз’яснення про новації у сфері ЖКГ

Директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай на засіданні колегії облдержадміністрації розказав про реалізацію на регіональному рівні Закону України «Про житлово-комунальні послуги» на Луганщині.

Доповідач зазначив, що до Закону були впроваджені деякі нормативні акти, які чітко окреслювали рамки альтернативного управління багатоквартирним будинком – співвласниками, управителем або ОСББ.

Луганщина – одна з п’яти областей, де розпочато будівництво усіх амбулаторій

У рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом Петром Порошенком, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Міністерством охорони здоров’я продовжує активну реалізацію проектів з будівництва сучасних

Нові сучасні медичні амбулаторії, які наразі будуються у сільській місцевості – це доступність медичної допомоги для кожного сільського жителя. Це зручні та комфортні умови для пацієнтів, сучасне обладнання, включаючи телемедицину та службовий транспорт.

Проводити утеплення житлових будинків тепер можна без дозволів

Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Відповідний проект постанови розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Область готова до забезпечення сталої роботи об’єктів критичної інфраструктури на новорічні свята

Про це повідомлено під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко відзначив, що запорукою забезпечення стабільної роботи підприємств тепло-, газо-, електропостачання та водопровідно-каналізаційного господарства – злагоджена організація аварійно-диспетчерських служб.

В Луганській обласній дитячий клінічній лікарні, 26 грудня, відбулася науково-практична конференція на тему: «Деякі питання сучасної неонатології»

В Луганській обласній дитячий клінічній лікарні, 26 грудня, відбулася науково-практична конференція на тему: «Деякі питання сучасної неонатології».

 

Експерт при Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації за напрямом «Неонатологія» Бражнікова Т.О. доповіла матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції та висвітлила питання розвитку неонатологічної служби на сучасному рівні.

 

У м. Рубіжному, 21 грудня, відбувся семінар-нарада для лікарів-анестезіологів на тему: «Сучасні рекомендації лікування ішемічних інсультів»

 

У м. Рубіжному, 21 грудня, відбувся семінар-нарада для лікарів-анестезіологів на тему: «Сучасні рекомендації лікування ішемічних інсультів» під головуванням експерта при Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації за напрямом «Анестезіологія», проф. Постарнака Г.І.

В рамках порядку денного виступили:
- Стан тактики лікування ішемічних інсультів у відділеннях інтенсивної терапії області. Доповідачі: Агзибегян Г.С., Літвиненко Д.Ф., Жданович Ю.Є., Рештаненко О.І.

Зустріч із делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні

Вчора за сприяння Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації відбулася зустріч із делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні на чолі із Головою суб-делегації Себастьяном Фюстьє. Метою зустрічі було обговорення умов перетину та шляхів їх поліпшення на контрольному пункті в’їзду-виїзду у Станиці Луганській.

Оголошення про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами), регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіональн

Минулої доби вибухонебезпечних предметів не виявлено

Протягом минулої доби, 26 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Попаснянському районі.

Загалом обстежено 12,9 га території області, де вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Проводити утеплення житлових будинків тепер можна без дозволів

Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Відповідний проект постанови розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відтепер для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків (стін, даху, горища, технічного поверху, цоколя чи підвалу) не потрібно отримувати такі дозвільні документи.