Архів новин

28 декабря 2018

Святковий концерт естрадного ансамблю пісні і танцю «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії

відбудеться 11 січня 2019 року о 18.00 у Концертній залі «Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва».

Новорічна програма «Усі вдома» містить динамічні твори відомих українських виконавців, а також авторські композиції, джазову та українську сучасну музику. Гурт «БеZМеЖ» - учасник багатьох всеукраїнських фестивалів, справжній культурний скарб Луганської обласної філармонії. Отже, будьте впевнені, атмосфера драйву і яскравих вражень Вам забезпечена!

 

ДОВІДКА по об'єктам будівництва за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості» від 06.12.2017                 № 983 (надалі – Постанова) Луганській області розподілена субвенція у розмірі 109425,6 тис.грн.

В Україні повинні будуватися нові сучасні медамбулаторії, а не реконструюватися старі

У рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом Петром Порошенко, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Міністерством охорони здоров’я продовжує активну реалізацію проектів з будівництва сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості у регіонах України.

У сільській місцевості налічується близько 4 тис. амбулаторій та майже 13 тис. фельдшерсько-акушерських пунктів (ФАП). Майже 80% не мають водопостачання, туалетів.

Нові будівельні норми щодо проектування дорожнього покриття підвищать строк служби доріг

У проекті нових галузевих будівельних норм щодо проектування доріг з асфальтобетонним покриттям (ГБН В.2.3-37641918-559 «Автомобільні дороги. Дорожній одяг нежорсткий. Проектування») встановлюються сучасні вимоги до проектування автомобільних доріг європейської якості. За експертними оцінками, це сприятиме підвищенню їх строку служби в середньому на 15-20% та зменшить появу тріщин у 2 рази. Норми стосуються проектування нового будівництва, реконструкції або капітального ремонту доріг загального користування.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Олена Сєрікова

«Влада на всіх рівнях має підтримувати створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу», – зауважила начальник Служби у справах дітей Біловодської селищної ради Олена Сєрікова, коментуючи проект Перспективного плану розвитку Біловодської громади на 2019-2021 роки. Одним із пунктів плану є проект будівництва житла для дитячого будинку сімейного типу в смт Біловодськ. Вартість будівництва складає 9,7 млн грн.

Кремінщина покращує доступність осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів інфраструктури

Протягом цього року Комітетом доступності, консультативно-дорадчим органом при Кремінській райдержадміністрації, проводилась робота щодо забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів інфраструктури.

Зокрема, на вході у будівлі органів влади, місцевого самоврядування і соціальних установ будувалися пандуси.

Створення для людей з інвалідністю умов, щоб вони відчували себе повноцінним членом суспільства та користувалися соціальною інфраструктурою – невід’ємна частина завдання керівництва району. Тому роботи продовжуються.

Завдяки наполегливим діям АМУ спрощено механізм надання органами місцевого самоврядування фінансової підтримки комунальним підприємствам

27 грудня Уряд схвалив проект постанови Кабінету Міністрів «Про внесення зміни до переліку послуг, що становлять загальний економічний інтерес», якою до переліку послуг, що становлять загальний економічний інтерес, включено комунальні послуги. Таким чином зі сфери дії Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» виключено комунальні підприємства, які забезпечують надання споживачам комунальних послуг.
 

УРЯД ПРОДОВЖИВ ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ПДВ ОПЕРАЦІЙ З МЕТАЛОБРУХТОМ ДО 2022 РОКУ

Уряд продовжив дію постанови від 12 січня 2011 року № 15. Відтак, операції з постачання (зокрема, операції з імпорту) відходів та брухту деяких чорних і кольорових металів звільняються від обкладення податком на додану вартість до 01 січня 2022 року.

Очікується, що продовження дії режиму звільнення від ПДВ сприятиме підвищенню конкурентоспроможності української металопродукції.

ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «ПЕРЕВІРКА ЕКСПОРТНОЇ ГОТОВНОСТІ»

22-24 січня 2019 року ДУ «Офіс з просування експорту України» проводить практичний семінар «Перевірка експортної готовності», під час якого учасники матимуть змогу перевірити свою готовність до експорту, зокрема, в аспектах прибутковості асортименту, підходів до ціноутворення та формування плану продаж.

Семінари відбудуться: 

  • 22 січня, Київ (11:00 – 14:00);
  • 23 січня, Харків (13:30 -15:15);
  • 24 січня, Дніпро (10:30 – 12:30).

По завершенню семінару учасники зможуть:

Досягнення у роботі облдержадміністрації за 2018 рік

Протягом 2018 року структурними підрозділами Луганської обласної державної адміністрації було проведено плідну роботу. Про головні досягнення департаментів та управлінь в структурі облдержадміністрації коротко розповіли їх керівники.

 

Сергій Медведчук, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації:

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ за 52 тиждень в Луганській області, станом на 28.12.2018

Епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено (- 15,3 %). При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 47,3 на 10 тисяч населення.

 

Незначне перевищення епідемічного порогу зареєстровано у м. Рубіжному (на 9,6 %), Білокуракинському районі (на 12,87 %) та Марківському районі (на 2,56 %).

 

Всього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3328 осіб, з них дітей до 14 років 2000 (60,09 %). Госпіталізовано 291 хворий, у тому числі 195 дітей віком до 14 років.

 

Студентам області призначено академічну стипендію Кабінету Міністрів України

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року № 1060-р призначено академічні стипендії Уряду студентам закладів вищої освіти.

Серед них і студенти вишів Луганщини. Це Карина Борисенко, яка здобуває вищу освіту у Державному закладі «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», та студентка Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Юлія Головіна.

Три робочі групи проведуть обстеження місцезнаходження юридичних осіб у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному

Відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області.

Основним завданням комісії є обстеження юридичних осіб відповідно до доведеного Фондом державного майна України переліку та встановлення на підставі установчих, реєстраційних документів, фінансової і статичної звітності юридичних осіб їх органу управління.

На засіданні члени комісії розглянули реєстраційні та установчі документи 17 юридичних осіб, що підлягають упорядкуванню, та за результати прийняли відповідні рішення.

Минулої доби вибухонебезпечних предметів не виявлено

Протягом минулої доби, 27 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Попаснянському районі.

Загалом обстежено 12,7 га території області, де вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

У Троїцькому районі відкрили виставку із вшанування жертв Голодомору

У Троїцькому історико-краєзнавчому музеї «Витоки» відкрили пересувну виставку «Україна 1932-1933. Геноцид голодом».

Банерну виставку, присвячену 85-м роковинам Голодомору 1932-1933 років, розробив Український інститут національної пам’яті спільно з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору» та Міністерством закордонних справ.

МІНКУЛЬТУРИ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС НА ОТРИМАННЯ У 2019 РОЦІ ЩОРІЧНИХ ГРАНТІВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ МОЛОДИМИ ДІЯЧАМИ У ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ

Міністерство культури України оголошує конкурс претендентів на отримання у 2019році щорічних грантів Президента України молодими діячами у галузі театрального, музичного, циркового, образотворчого мистецтва, молодими письменниками і майстрами народного мистецтва для створення і реалізації творчих проектів.

Для отримання гранту претенденти до 15 лютого 2019 року подають до Мінкультури заяву, до якої додаються:

заявка на участь у конкурсі на одержання гранту Президента України молодими діячами в галузі культури і мистецтва;