Архів новин

29 декабря 2018

Обласна база «Олімп» модернізується у Центр олімпійської та паралімпійської підготовки, – Сергій Філь

За кошти держбюджету на суму 4 млн гривень придбано та передано на Луганщину професійне гімнастичне обладнання.

Привітання виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з Новим роком та Різдвом Христовим

Шановні жителі області!

Вітаю вас із Новорічними та Різдвяними святами!

Очікування Нового року завжди сповнене передсвятковими клопотами.

Січневі свята дарують нам щасливі миттєвості пошуку новорічної ялинки, підготування подарунків, довгоочікувані зустрічі з рідними та найближчими друзями. А ще це час підбиття підсумків.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Ольга Лішик

Громадяни похилого віку та особи з інвалідністю потребують турботи та постійної уваги з боку держави. Саме тому обласна влада тримає це питання на постійному контролі. Про це заявила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, коментуючи Перспективний план розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки.

Одним із пунктів Плану є проект будівництва спеціального житлового корпусу Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, що розташований у селищі Стара Краснянка.

Вступ-2019: змінено терміни проведення творчих конкурсів

Для вступу на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування) прийматимуть сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов.

З іноземних мов зараховуватимуть лише сертифікати 2018 та 2019 років. Вступник може подати сертифікати в будь-якій зручній йому комбінації.

Можливість складання творчих конкурсів у кількох вишах, а також створення рівних умов для їх учасників незалежно від оцінок ЗНО потребували змін термінів проведення творчих конкурсів.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Лариса Махура

«В галузі соціального захисту одним з пріоритетних є комплексний проект «Капітальний ремонт позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Мрія», – зауважила заступник голови Кремінської райдержадміністрації Лариса Махура, коментуючи проект Плану розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 роки.

За її словами, реалізація цього проекту дозволить підвищити рівень надання оздоровчих послуг дитячому населенню не лише району, а й усієї області. Вартість капітального ремонту «Мрії» складає 41,5 млн грн та передбачає співфінансування з районного бюджету в розмірі 10%.

На Луганщині завершилась передача державних сільгоспземель у комунальну власність ОТГ

Процес передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, які утворені до 2018 року, був розпочатий Кабінетом Міністрів України.

Так, Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області здійснена передача земельних ділянок державної власності у комунальну власність:

Попередження обморожень

Протягом 2018 року при погіршенні погодних умов у Луганській області загинуло 18 осіб, було госпіталізовано 33 особи, звернолось за допомогою до лікувальних закладів 37 осіб. Переважно це одиноко проживаючи люди похилого віку, особі з інвалідністю, члени родин які опинилися у складних життєвих обставинах, бездомні особи.

Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації попереджає.

БІЗНЕС ЗМОЖЕ ІМПОРТУВАТИ СИРОВИНУ ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ЗА СПРОЩЕНИМ ПОРЯДКОМ КОНТРОЛЮ

З метою покращення умов ведення бізнесу в Україні Національний банк розширив перелік типів митних декларацій, що використовуються банками для зняття імпортних операцій резидентів з контролю.

Мова йде, зокрема, про імпортні операції суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності при ввезенні товарів, які будуть перероблюватися і забезпечувати створення доданої вартості в Україні. Банки зніматимуть такі операції з контролю після отримання відповідної інформації в реєстрі митних декларацій типу ІМ-51 («Переробка на митній території»).

БРАЗИЛЬСЬКА КОМПАНІЯ ШУКАЄ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ ПАКУВАЛЬНОЇ ПЛІВКИ

За інформацією Посольства України в Бразилії бразильська компанія Boqueirão зацікавлена в імпорті з України силосів, пакетів, упаковки, пакувальної плівки.

Мінекономрозвитку розпочинає конкурсний відбір проектів на отримання державних грантів

21 грудня 2018 року відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору проектів для державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

На першому засіданні комісія затвердила механізм та умови відбору заявок претендентів, критерії оцінювання кращих проектів, рекомендації оператору фонду щодо організації процедур відбору тощо.

Запрошуємо підприємницькі структури області взяти участь в новому форматі міжнародної програми «Fit for Partnership with Germany

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини запрошує підприємницькі структури до участі в  новому форматі міжнародної програми «Fit for Partnership with Germany» економічна кооперація з фокусом на Індустрію 4.0.

У містах і районах області: школи Новопсковського району повністю забезпечені новим обладнанням

На фінансування обладнання для впровадження реформи Нової української школи відділу освіти Новопсковської райдержадміністрації виділена державна субвенція на загальну суму 905,169 тис. гривень та співфінансування –  125,912 тис. гривень.

На сьогодні вже закуплено комп’ютерну техніку для вчителів,  багатофункціональні  пристрої та ламінатори з витратними матеріалами  на суму  445,916 тис. гривень.

Також для першокласників придбано 187 комплектів меблів на 251,515 тис. гривень та дидактичні матеріали на 255,0 тис. гривень.