Архів новин

02 января 2019

Пункти обігріву Луганської області

Наявність пунктів обігріву населення на території Луганської області
м. Лисичанськ
1. м. Лисичанськ, вул. Сосюри, б. 328,                               КП "ЛЖЕК № 1" 1
2. м. Лисичанськ, кв. Дружби народів, б. 34,                   КП "ЛЖЕК № 5" 1
3. м. Лисичанськ, вул. Героїв Сталінграда, б. 1,               КЗ "Палац культури ім. В.М. Сосюри                             м. Лисичанська" 1
4. м. Лисичанськ, вул. Сосюри, б. 324,               ДПРЧ-9 ГУ ДСНС України в Луганській області 1
  Всього 4
м. Рубіжне

Дітям загиблих учасників АТО/ООС вручені подарунки

Напередодні зимових свят є можливість приділити особливу увагу, сповнену любов’ю, теплом і турботою, тим, хто її найбільше потребує і чекає.

 

Так, 19 дітям загиблих учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил Луганської області від Адміністрації Президента України були вручені подарунки у містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Біловодському, Марківському, Старобільському, Станично-Луганському, Новопсковському районах.

Алла Купліванчук

Правові події початку 2019 року

Із 1 січня набула чинності норма Закону № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» щодо виплати у грошовій формі пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Монетизація субсидій відбуватиметься у три етапи. Також з 1 січня починає діяти норма щодо управителів багатоквартирних будинків: у штаті юрособи має бути атестований за професією "менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)" працівник; ФОП зобов'язаний самостійно пройти професійну атестацію або мати у штаті атестованого співробітника.

Провідним і перспективним спортсменам Луганщини призначено обласні стипендії

Загалом 58 провідних та перспективних спортсменів отримають обласні стипендії у І півріччі 2019 року.

Відповідне розпорядження підписав виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

На Біловодщині реалізували 38 проектів на суму понад 40 млн грн

Протягом 2018 року на території Біловодської об’єднаної територіальної громади реалізовано 38 проектів, на їх реалізацію було залучено 40,7 млн грн. Про це повідомила начальник управління економічного розвитку і торгівлі виконкому Біловодської селищної ради Олена Шилобрид.

Юні скелелази зі всеукраїнських змагань привезли 14 нагород

У м.Кременчук Полтавської області відбувся чемпіонат України зі скелелазіння. 

Змагання проводились у двох категоріях: швидкість та складність.

За результатами чемпіонату, представники Луганської області завоювали 14 медалей.

Так, на дистанції – швидкість юні скелелази Луганщини вибороли сім нагород: золото у Катерини Зомаревой; три срібла – Юлії Нефьодової, Микити Абрамкіна та Юлії Макогон; три бронзи – Ярослава Пащук, Марка Шутько та Гліба Клочко.

ОСОБЛИВОСТІ ОФОРМЛЕННЯ МИТНИХ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ЕКСПОРТУ В ОАЕ

З метою уникнення можливих непорозумінь при розмитненні товару на митниці ОАЕ пропонуємо звернути увагу на наступну інформацію.

Починаючи з 23 жовтня 2017 компетентні органи ОАЕ не приймають документи комерційного характеру, пов'язані з веденням діяльності на території ОАЕ, в тому числі рахунки-фактури і сертифікати походження товарів, що не пройшли обов'язкову консульську легалізацію в Посольстві ОАЕ в Україні.

 

Вступ-2019: розширено практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної відповідальності

У 2019 році буде розширено практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу у виші на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної  відповідальності.

Йдеться про спеціальності «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародне право», «Фармація, промислова фармація». Щоб подати на них заяву, вступник повинен мати конкурсний бал не менше 130.

Місцеві бюджети отримали майже два мільйони на виплату грошової компенсації за житло для сімей окремих категорій учасників АТО

Наприкінці грудня 2018 року отримано з держбюджету та перераховано міським та районному бюджетам субвенцію на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для ряду категорій.

Відповідні кошти з державного бюджету отримані в сумі 1902,2 тис. гривень.

З них до Рубіжного надійшло 630,3 тис. гривень, до Сєвєродонецька – 654,1 тис. гривень, до Старобільського району – 617,8 тис. гривень, що становить 100,0 % від планових показників.

У сватівській бібліотеці презентували банерну виставку до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років

Протягом трьох днів жителі Сватівського району знайомилися з унікальними матеріалами про трагічні сторінки історії українського народу 1932-1933 років.

Матеріали виставки розповідають про Голодомор та його наслідки. Виставка починається з того, якою була Україна на початку ХХ століття, за 30 років до цієї трагедії, і закінчується розповіддю про відродження пам’яті про Голодомор в сучасній Україні.

Експозицію розмістили у центральної районної бібліотеки ім. Т. Полякова.

У Держкомтелерадіо працює гаряча телефонна лінія для друкованих ЗМІ

У Держкомтелерадіо розпочала діяти гаряча телефонна лінія для редакцій, які не закінчили процес реформування.

Свої питання можна поставити за тел. (044) 278-86-96. Консультативна гаряча лінія працює у робочі дні з 09.00 до 18.00. У п’ятницю – до 16.45.

У Станично-Луганському районі відкрито нове віддалене робоче місце фахівця пенсійного фонду

У Нижньотеплівській сільській раді Станично-Луганського району відбулося відкриття віддаленого робочого місця фахівця Пенсійного фонду України, яких загалом по області вже 44.

Відповідними послугами також зможуть користуватись і жителі прилеглих населених пунктів: Теплого, Петропавлівки, Сотенного, Великої Чернігівки та Верхньої Богданівки.

Відтепер 4000 місцевих жителів, з яких 1650 пенсіонери, зможуть зручно та оперативно отримувати пенсійні послуги за місцем проживання, не відвідуючи районний центр, який знаходиться на відстані близько 50 км.

«Старий рік у ноги – новий у пороги!» Луганська обласна філармонія запрошує на концерт ансамблю пісні і танцю «Радани»

Колектив «Радани» підготував для глядачів різноманітний репертуар фольклорної музики, інструментальні твори, потужний вокал та незабутні хореографічні номери! Святкова програма, насичена приємними сюрпризами та музичними подарунками, відбудеться 12 січня 2019 року о 18.00. І неважливо, якою буде погода цього вечора, у Концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва буде спекотно! Приходьте за гарним настроєм та незабутніми емоціями!

 

Наприкінці грудня 2018 року місцеві бюджети отримали кошти на виплату грошової компенсації за житло для сімей окремих категорій учасників антитерористичної операції

Наприкінці грудня 2018 року отримано з держбюджету та перераховано  міським та районному бюджетам згідно помісячного розпису субвенцію з  місцевого бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, визначених пунктам

У Рубіжному відбувся перший фестиваль вертепів

Це дійство відбулося у Рубіжанському міському Центрі туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

До участі у заході долучились близько 150 учнів закладів загальної середньої освіти. Діти представляли свої унікальні театралізовані дійства, демонстрували неперевершену акторську майстерність, вміння чудово співати та читати вірші.

«Як врятувати Мережину»

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує дітей разом із батьками на виставу «Як врятувати Мережину».

Пригоди? Хто їх не любить? Особливо, коли вони трапляються без попередження. Саме в цьому й заховані цікавість та таємничість…

За сюжетом п’єси української дитячої письменниці Лани Ра театр створив музичну казку, де саме така несподівана пригода трапилася зі звичайною сучасною дівчинкою, яка одного звичайного дня потрапила до незвичайної країни…

Дата: субота, 5 січня 2019 р.

Час: 14:00

Квитки на виставу продаються:

На завершальному етапі будівництво трьох амбулаторій області

У рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, минулоріч була розроблена проектно-кошторисна документація для будівництва 11 амбулаторій, отримані містобудівні умови і позитивні висновки експертизи проектно-кошторисна документація.

У вересні проведено тендерні торги на визначення генеральних підрядників будівництва, акцептовано 11 тендерних пропозицій та укладено договори будівельного підряду.

Також подано 11 повідомлень про початок виробництва робіт до Інспекції ДАБК.