Архів новин

03 января 2019

Білокуракинська ОТГ планує покращити благоустрій населених пунктів

Білокуракинська селищна рада має намір облаштувати територію громади з використанням тротуарної плитки власного виробництва. Для цього на комунальне підприємство «Білокуракине-комунсервіс» у 2019 році запланована  закупівля спеціального обладнання для виробництва плитки. Відповідний пункт плану винесений на обговорення у проекті Перспективного плану розвитку Білокуракинської ОТГ на 2019-2021 роки.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на виставу за п`єсою О.Вратарьова «Ассоль»

Повість-феєрія Олександра Гріна «Пурпурові вітрила» стала символом втілення мрій для багатьох поколінь. За її мотивами сучасні автори створили п’єсу-мюзикл, стверджуючи, що змінити своє життя і зробити те, чого хочеться насправді - може кожен.

Нагадаємо, що прем’єра ювілейної вистави «Ассоль», що стала 30-ю на рахунку колективу, відбулася 15 листопада 2018 року.

Дата: п’ятниця, 4 січня 2019 р.

Час: 18:00

Квитки на виставу продаються в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру(бул.Дружби Народів,21)
 

У Новопсковській громаді відкрито нову поліцейську станцію

У смт Новопсков запрацювала поліцейська станція, яка обслуговуватиме Новопсковську об’єднану територіальну громаду.

Це 13 тисяч громадян, які проживають у населених пунктах Осинове, Макартетине, Ікове, Хворостяне та Новопсков.

Дільничні офіцери поліції прийматимуть громадян у поліцейській станції та матимуть змогу ще швидше реагувати на правопорушення у населених пунктах, а громадянам буде значно простіше отримати допомогу поліції.

Про проведення заходів «Дні кар’єри ЄС»

За інформацією представництва Європейського Союзу в Україні у  2019 році планується проведення «Дні кар’єри ЄС», які є частиною проекту Представництва ЄС «Інформаційна підтримка молодіжних мереж ЄС в Україні».

Скоординовано дії служб області у разі ускладнення погодних умов

Сьогодні, 3 січня, відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференцзв’язку.

Як відомо, за даними Укргідрометцентру, унаслідок переміщення активного циклону, в Луганській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов.

АЛЖИР ЗАПРОВАДЖУЄ ДОДАТКОВИЙ ПОДАТОК НА ЗАКУПІВЛЮ ІМПОРТНИХ ПРОДУКТІВ

Посольство України в Алжирській Народній Демократичній Республіці повідомляє, що з метою відновлення платіжного балансу економіки Алжирської Народної Демократичної Республіки, а також стимулювання національного внутрішнього виробництва компетентними органами Алжиру запроваджується додатковий податок на закупівлю імпортних продуктів, а саме: горіх (без шкарлупи) 60%, горіх (свіжий) 30%, горіх (сушений) 30%, яблуко 200%, груша 200%.

БЕЗОПЛАТНИЙ ТРЕНІНГ З ПИТАНЬ ВІДПОВІДНОСТІ ПРОДУКЦІЇ

Інформуємо, що 10-11 січня 2019 року в ТПП України, м. Київ, за підтримки проекту FORBIZ відбудеться тренінг щодо відповідності промислової продукції технічним регламентам ЄС.

Представники бізнес-кіл, які візьмуть участь у тренінгу, зможуть отримати інформацію щодо взаємозв'язків різних складових системи інфраструктури якості, а саме: технічних регламентів, стандартів, оцінки відповідності, метрології та ринкового нагляду.

Тренінг проводитимуть:

На дорогах Луганщині працює вся техніка ДП «Луганський облавтодор»

Усього задіяні 120 одиниць техніки та 160 співробітників.

Дорожники прибирають сніг та обробляють покриття піщано-соляною сумішшю. Вони працюють цілодобово. Зараз повністю забезпечено проїзд автомобільними дорогами Луганської області та не допущено перекриття доріг, обмеження руху для вантажного та пасажирського транспорту.

Розчищаються дороги в Марківському, Троїцькому, Кремінському, Біловодському, Старобільському районів та м. Лисичанськ.

Також дорожники активно працюють на комунальних дорогах міст та районів області.

Очікується ускладнення погодних умов.

До уваги громадян!

Внаслідок переміщення активного циклону в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов: вдень 4 січня випадатиме значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву  15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів.

Адреси розташування пунктів обігріву та допомоги у Луганській області

       

Наявність пунктів обігріву населення на території Луганської області

До місцевих бюджетів області надійшло понад 220 мільйонів плати за землю

Відповідну суму земельного податку впродовж січня-листопада 2018 року сплатили до місцевих бюджетів власники та орендарі земельних ділянок області.

Зокрема, 163,6 млн гривень надходжень до казни забезпечили юридичні особи та 58,6 млн гривень – фізичні.

У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року плата за землю збільшилася на 28,1 млн гривень, або майже на 15 відсотків.

Також, варто зауважити, що орендна плата за користування землею та земельний податок посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів Луганщини.

Увага! Погіршення погодних умов

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології найближчі дві години 3 січня по всій області очікується туман, а на дорогах ожеледиця. Це 1 рівень небезпечності, жовтий. Вітер південно-східний  7-12 м/с. Температура повітря від 2 морозу до 3 тепла.

Протягом 4 січня очікуються значний мокрий сніг, його налипання, посилення східного, північно-східного вітру 15-20 м/с, хуртовини. На сході області подекуди  дощ, ожеледь.

Вступ-2019: електронні кабінети можна буде створювати до кінця літа

Основна вступна кампанія буде проведена в компактніші строки, а можливість створення електронних кабінетів буде відкрита до кінця літа, щоб їх могли використовувати вступники на заочну форму.

Так, реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів починається 1 липня, а прийом заяв та документів – 10 липня.

Закінчується подання заяв о 18:00 22 липня – для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО, 18:00 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

Діти загиблих учасників АТО/ООС отримали від Адміністрації Президента подарунки

Напередодні зимових свят є можливість приділити особливу увагу, сповнену любов’ю, теплом і турботою, тим, хто її найбільше потребує і чекає.

Так, 19 дітям загиблих учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил Луганської області від Адміністрації Президента України були вручені подарунки у містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Біловодському, Марківському, Старобільському, Станично-Луганському, Новопсковському районах.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Олег Клименчуков

Підтримка та розвиток фізичної культури і спорту – важливий напрям роботи на Луганщині. На цьому було наголошено під час засідань Рад регіонального розвитку, що пройшли в усіх районах області.