Архів новин

08 января 2019

Обговорюємо плани перспективного розвитку Луганщини: Аліна Адамчук

На Луганщині продовжиться відновлення культурної сфери. Про це свідчить проект Перспективного плану розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки, де напряму культури приділено окрему вагу.

Про порядок отримання безоплатної правової допомоги засудженими громадянами України, які передані з іноземних держав та відбувають покарання в Україні та про суб’єктів надання безоплатної правової допомоги, до яких можуть звертатись такі засуджені

Сьогодні в Україні функціонує одна з найбільш розгалужених систем безоплатної правової допомоги, яка забезпечує надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Будь-яка особа може звернутися за правовою консультацією та роз’ясненнями щодо того, як краще вирішити свою проблему у правовий спосіб. Це безоплатна первинна правова допомога.

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА до уваги родичів чи членів сім’ї засудженої особи, які звертаються з клопотанням про переведення засудженого для дальшого відбування покарання з однієї установи виконання покарань до іншої

Наказом Міністерства юстиції України від 27.04.2018 № 1300/5 затверджені Зміни до Положення про визначення особам, засудженим до довічного позбавлення волі та позбавлення волі на певний строк, виду колонії, порядок направлення для відбування покарання осіб, засуджених до довічного позбавлення волі, позбавлення волі на певний строк, арешту й обмеження волі, та їх переведення, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 27.02.2017 № 680/5, а також Зміни до Положення про центральну, міжрегіональну комісії та комісію слідчого ізолятора з питань визначення особам, з

Оголошення з визначення виконавця земельних торгів

Інформація Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської обласної державної адміністрації про проведення конкурсу з визначення виконавця земельних торгів з продажу права оренди земельної ділянки державної власності для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу на території Попаснянського району Луганської області доступна за посиланням.

З 1 січня 2019 року запроваджено новий вид допомоги особам, які доглядають за хворою дитиною

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2018 року внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України (від 27 грудня 2001 року № 1751), щодо умов призначення і виплати допомоги для осіб, які доглядають за хворими дітьми. 

ОГОЛОШЕННЯ З ВИЗНАЧЕННЯ ВИКОНАВЦЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ТОРГІВ

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської обласної державної адміністрації повідомляє про проведення конкурсу з визначення виконавця земельних торгів з продажу права оренди земельної ділянки державної власності для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу на території Попаснянського району Луганської області

Десятки соціально важливих проектів області отримали держпідтримку

Щороку збільшується державна підтримка розвитку громад та розбудови інфраструктури. Минулоріч вона сягнула понад 37,8 мільярда гривень.

Ці кошти спрямовані, в першу чергу, на ремонти шкіл і дитячих садочків, лікарень, будівництво котелень і спортивних майданчиків. Також – на розвиток медицини у сільській місцевості, підтримку агровиробників у регіонах, енергоефективність.

На Луганщині за фінансової підтримки держави фінансують десятки соціально важливих проектів.

Хлопець з Білокуракинської громади отримав ключі від будинку

У переддень Різдва Христового молодому жителю Білокуракинської об’єднаної територіальної громади Леоніду Нікітіну, який має статус особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, вручили ключі від житла.

Їх урочисто передав Білокуракинський селищний голова Сергій Сірик. Голова громади привітав юнака з цією подією та побажав, щоб у власному будинку завжди панувало щастя та добробут.

Будинок був придбаний за кошти селищної ради у рамках цільової програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Конкурс проектів: «Підтримка ЄС переміщеним закладам вищої освіти на сході Україні»

Представництво Європейського Союзу в Україні у грудні 2018 року провела інформаційну зустріч щодо оголошеного конкурсу проектів "Підтримка ЄС для переміщених навчальних закладів на сході України", номер конкурсу проектів: EuropeAid/161559/DD/ACT/UA. Інформаційна зустріч мала на мет

ЗАПРОПОНОВАНО СКАСУВАТИ МИТО НА ІМПОРТ ПРЯЖІ

Уряд ухвалив проект Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України». Запропоновано зменшити ставку пільгового ввізного мита при імпорті пряжі (однокрученої, багатокрученої, а також змішаної з бавовною) з 4% до 0%.

Таке рішення дозволить українським переробникам сировини отримати додаткові обігові кошти у сумі близько 4 млн грн. Очікується, що реалізація рішення збільшить виробництво ниток та тканини в Україні на 17%.

Щодо перерахунку пенсій військовим

Виплата перерахованих відповідно до п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб» підвищених пенсій з 1 січня до 31 грудня 2019 року здійснюватиметься у розмірі 75% суми підвищення пенсії, визначеного станом на 1 березня 2018 року.

Порядок перерахунку та виплати пенсій колишнім працівникам міліції інший. Цей порядок визначено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 988.

Коментар Президента України Петра Порошенка щодо отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України

Коментар Президента України Петра Порошенка щодо отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України

У святкові дні проїзд на дорогах Луганської області було забезпечено

Починаючи з 4 по 7 січня Луганщину накрив активний циклон, який супроводжувався сильними снігопадами, потужним вітром та хуртовинами.

Складна ситуація утворилася по всій територій Луганщини, але найбільш важко було на дорогах у Станично-Луганському Новопсковському, Старобільському, Новоайдарському і Попаснянському районах та у Лисичанську.

Так, наприклад, у Станично-Луганському районі висота снігового покрову сягала 60 сантиметрів.

Для розчистки снігу були задіяні 122 одиниці техніки та близько 450 працівників.

Державна допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2018 року № 996 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року № 1751, щодо умов призначення і виплати допомоги для осіб, які доглядають за хворими дітьми. 

Сьогодні старт реєстрації на пробне ЗНО

Зареєструватися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можна з 8 до 31 січня 2019 року на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти.

У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета: 16 березня – з української мови і літератури, а 23 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Учасники пробного ЗНО мають можливість:

ЛУГАНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МУЗИЧНО-ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР (М. СЄВЄРОДОНЕЦЬК) ОГОЛОШУЄ КОНКУРС НА ЗАМІЩЕННЯ ВАКАНТНИХ ПОСАД ТЕАТРУ

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр (м. Сєвєродонецьк) оголошує конкурс на заміщення вакантних посад театру, а саме:

 

Актор драми провідний майстер сцени – 2 штатні одиниці.

Актор драми вищої категорії – 4 штатні одиниці.

Актор драми І категорії – 6 штатних одиниць.

Актор драми ІІ категорії – 2 штатні одиниці.

Актор драми допоміжного складу – 3 штатні одиниці.

Артист балету ІІ категорії – 1 штатна одиниця.

Артист балету І категорії – 1 штатна одиниця.

Виступ Президента України після Різдвяної Літургії в Софійському Соборі

Ваше Блаженство!

Ваше Високопреосвященство!

Всечесні отці!

Дорогі українці!

Христос народився!

Ці слова говорить сьогодні вся Україна. В них традиційно лунає надія на мир, надія на щастя, надія на справедливість. Але цього року у голосах українців набагато більше переможності і впевненості. Бо напередодні Господь явив нам справжнє Різдвяне диво.

Цього року Різдво для нас – особливо велике й урочисте. Свято подвійне – Православна Церква України отримала Томос про автокефалію.