Архів новин

09 января 2019

Інформаційно-аналітична довідка щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону станом на 01.01.2019

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.

Оновлено реєстр регіональних цільових програм, що діють на території Луганської області

За підсумками 2018 року закінчився термін дії 9 програм. Станом на 01 січня 2019 року в області реалізуються 33 регіональні цільові програми за 6 напрямами діяльності: в економічному – 10 програм, соціальному – 12, національно-культурному – 4, екологічному – 3, правоохоронному – 1, інші – 3.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Артем Арапов

«Збереження мережі доріг загального користування від руйнування, покращання транспортно-експлуатаційного стану доріг, що зв’язують область з іншими регіонами України та районними центрами, а також підвищення транзитного потенціалу області – все це є пріоритетними напрямами нашої роботи», – зауважив начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг облдержадміністрації Артем Арапов, коментуючи проект Перспективного плану розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки.

Спеціалісти Департаменту охорони здоров’я та фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, 9 січня, взяли участь в робочій нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Лішик О.П.

Спеціалісти Департаменту охорони здоров’я та фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, 9 січня, взяли участь в робочій нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Лішик О.П. з обговорення проблемних питань щодо реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2018 року № 996 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1751 і від 21.11.2013 № 917» щодо умов призначення та виплати допомоги для осіб, які доглядають за хворими дітьми.

 

Перша щорічна автоматична індексація пенсій для приведення їх у відповідність до актуальних економічним змінам відбудеться у березні

Щомісяця працівник отримує від роботодавця заробітну плату, та, окремо, внесок ЄСВ на свій обліковий запис у Пенсійному фонді. Кожен внесок є персоніфікованим.

Цей процес повторюється кожного місяця, щороку, аж до повного припинення трудової діяльності людини, і поновлюється у випадку повернення до роботи. Результатом цього процесу є персональна база, яка відображає увесь трудовий шлях людини - назву кожного місця роботи, посаду, тривалість стажу і суму сплачених внесків за кожен місяць роботи.

УРЯД УХВАЛИВ ПЕРЕЛІК ТОВАРІВ, ІМПОРТ ТА ЕКСПОРТ ЯКИХ ПІДЛЯГАЄ ЛІЦЕНЗУВАННЮ В 2019 РОЦІ

Уряд ухвалив перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяг квот на експорт товарів у 2019 році.

Найвищі темпи приросту плати за землю забезпечила Луганська область

За підсумками 2018 року доходи місцевих бюджетів України склали 234 млрд гривень, що на 22 % (42 млрд гривень) перевищує надходження за 2017 рік.

Зокрема, податку на доходи фізичних осіб надійшло 138,2 млрд гривень, що більше від надходжень минулого року на 28 млрд гривень.

Плати за землю надійшло 27,3 млрд гривень, що майже на один млрд гривень більше від минулого року. Найвищі темпи приросту забезпечили Луганська (16,1 %) та Кіровоградська (15,5 %) області.

Фактичні надходження єдиного податку склали 29,5 млрд гривень (зросли на 6,2 млрд гривень або на 26,5 %).

Майже 5,5 мільярдів податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У 2018 році платниками Луганщини спрямовано до зведеного бюджету країни 5 млрд 457 млн гривень. Це на 671,6 млн гривень більше, ніж у 2017 році.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 546 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 413,9 млн гривень.

Серед основних платежів платниками області забезпечено надходження до державного бюджету за 2018 рік:

У Сєвєродонецьку презентували інформаційно-просвітницьку виставку «Донбас»: переPROчитання образу»

Експозиція розміщена у холі облдержадміністрації. Її працівники і відвідувачі та, особливо, студентська молодь Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля охоче зупиняються біля стендів, аби ознайомитися з історією нашого краю.

Наприклад, світлини скіфського «шолому», знайденого археологами біля с. Зрубне Шахтарського району Донецької області, або мальовничий край поблизу м. Амвросіївки у Казенній Балці. Археологи свідчать, що на цій землі протягом багатьох тисячоліть вирувало життя та перетиналися шляхи різних цивілізацій і культур.

Важливо: розроблено перспективний план створення об’єднаних громад на тимчасово окупованих територіях Луганщини

Мінрегіоном спільно з Луганською облдержадміністрацією розроблено перспективний план створення об’єднаних територіальних громад на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Вони вже передані на затвердження Уряду.

Статус постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів отримали 4470 дітей

Службами у справах дітей Луганської області організована активна робота щодо надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Станом на початок 2019 року відповідний статус отримали 4470 дітей, з яких 4463 зазнали психологічного насильства, шість отримали поранення, контузію, каліцтво та одна дитина зазнала фізичного насильства.

Наразі вирішується питання надання статусу ще 6815 дітям, які звернулись за його отриманням та відповідно до Порядку мають підстави для його встановлення.

Обережно бурульки

 

Обережно крижані бурульки!

 

У держбюджеті на 2019 рік передбачене рекордне фінансування дорожньої галузі

Минулоріч завдяки державній підтримці відновлено понад 3 500 км українських автошляхів. Фінансування дорожньої галузі щорічно зростає, починаючи від 2016 року. Протягом десяти років будівництво, капітальний ремонт і реконструкція доріг у країні майже не проводились.

ХІІ Форум Європа – Україна

Polish Business Center та Польсько-Українська Господарча Палата запрошують до участі у ХІІ Форумі Європа – Україна 24-25 січня 2019 року

Цього тижня Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на вистави:

"За двома зайцями" - свіже бачення знайомої історії про те, що кожен на цім світі мріє відшукати своє щастя.

Дата: п’ятниця, 11 січня 2019 р.

Час: 18:00

 

та «Веселий дух» - комедія за участю заслуженої артистки України Наталії Карчкової.

Дата: субота, 12 січня 2019 р.

Час: 18:00

 

Квитки на виставу продаються: