Архів новин

10 января 2019

Літературна зустріч «Схід Читає»

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О.М.Горького запрошує на зустріч із письменниками «Схід Читає».

 

Дорослі спілкуватимуться з Сергієм Жаданом, Андрієм Курковим, Євгеном Положієм. Своя атмосфера у дітей та Івана Андрусяка і Тані Стус.

 

Приходьте 17 січня о 17:00 у Good library за адресою: м.Старобільськ, площа Базарна, 32 а.

 

У разі питань, будь ласка, телефонуйте: 050 838 11 67 (Сергій Летучий).

Засідання Рад регіонального розвитку проходять у районах області

 

Протягом грудня 2018 року відбулося 12 засідань районних Рад регіонального розвитку в Луганській області, за підсумками яких були надані доручення сільським та селищним радам розробити власні плани розвитку територій. Наразі тривають громадські обговорення перспективних планів розвитку, і кожна територія має визначити свої конкурентні переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх мапах у найближчі три роки з’являться пріоритетні об’єкти – маркери розвитку.

На Луганщину завітали гості зі Львівщини

Перебуваючи у Білокуракинському районі, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко сьогодні, 10 січня, зустрівся з делегацією зі Львівщини.

Крім того, під час робочої поїздки він ознайомився з діяльністю центральної районної лікарні, провів нараду з керівництвом району та об’єднаних територіальних громад, де піднімались питання зайнятості населення, збереження і підготовки кадрів, роботи шкіл та закладів охорони здоров’я, співпраці райдержадміністрації та ОТГ тощо.

Президент підписав Закон щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене на неконтрольованій території Донбасу

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене в районі відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, проведення антитерористичної операції».

Закон передбачає внесення змін до законів України «Про особливості утворення акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» та «Про виконавче провадження».

У Троїцької громади з’явився міні-завод з виробництва асфальтобетону

У власність Троїцької об’єднаної територіальної громади придбано рециклер асфальтобетону.

За допомогою цієї техніки можна не тільки самостійно, але й втричі дешевше ремонтувати дороги.

Нова техніка придбана повністю за кошти інфраструктурної субвенції з державного бюджету на розвиток об'єднаних територіальних громад у сумі 550 тис. гривень.

Міні-завод може переробляти асфальтовий брухт з додаванням щебіню та бітуму, виробляє суміш, яка готова до вкладання на дорогу або тротуар. Час одного циклу виробництва 800 кг матеріалу становить від 15 до 30 хвилин.

 

Творчий колектив Луганського академічного музично-драматичного театру номінований на Премію імені Лесі Українки

Державний комітет телебачення і радіомовлення України опрацював пропозиції, які надійшли на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, та передав їх на розгляд Комітету з присудження премії.

Так, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр з виставою «Як врятувати Мережину» буде змагатися у номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва». Автор сценарію – дитяча письменниця, драматургиня, художниця Лана Ра (творчий псевдонім Світлани Конощук).

11 січня 2019 року о 12.00 в актовій залі навчального корпусу КЗ «Кремінський медичний коледж» проводить ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

Запрошуємо батьків та учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв і всіх, хто бажає продовжити навчання в нашому коледжі

До вашої уваги:

-  зустріч із адміністрацією коледжу;

-  презентація спеціальностей;

-  екскурсія по навчальному корпусу.

Також ви зможете отримати вичерпну інформацію про правила прийому до коледжу на 2018-2019 навчальний рік, про навчання та дозвілля наших студентів.

МИ ЧЕКАЄМО НА ВАС, НАШІ МАЙБУТНІ СТУДЕНТИ!
ПОДУМАЙТЕ ПРО СВОЮ ОСВІТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ!

Адреса: 92900, м. Кремінна, вул.Побєди, 5

Збільшені виплати за січень військовослужбовці отримають в лютому

Підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців буде здійснено за рахунок збільшення його додаткових видів, зокрема, надбавки за особливості проходження служби та щомісячної винагороди (премії).

У 2019 році встановлено мінімальний розмір надбавки за особливості проходження служби – 65 % від посадового окладу, окладу за військове звання та надбавки за вислугу років усім категоріям особового складу. Окремим категоріям військовослужбовців, в залежності від особливостей проходження ними військової служби, розмір зазначеної надбавки збільшується до 100 відсотків.

Інформація щодо індексації нормативної грошової оцінки земель

До уваги власників землі та землекористувачів! Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації повідомляє, що за інформацією Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру від 04.01.2019, коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2018 рік становить 1,0.

До уваги власників землі та землекористувачів! Інформація щодо індексації нормативної грошової оцінки земель

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації повідомляє, що за інформацією Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру від 04.01.2019, коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2018 рік становить 1,0.

Важлива інформація

14 січня 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  11:00.

Намагаються вербувати і вимагають «данину». Українські заробітчани скаржаться СБУ на дії російських ефесбешників

Служба безпеки України продовжує фіксувати чергові спроби спецслужб РФ втягнення наших співвітчизників у злочинну діяльність на користь ворога. Впродовж 2016-2018 років співробітники контррозвідки СБУ, що залучені до проведення Операції об’єднаних сил, виявили на Луганщині понад сто таких випадків.

Мінрегіон розробив перспективний план створення ОТГ на тимчасово окупованих територіях Луганщини

Мінрегіон спільно з Луганською обласною ВЦА розробили перспективний план створення об’єднаних територіальних громад на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Вони вже передані на затвердження Уряду. Про це йдеться у блозі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка та Голови Новопсковської ОТГ Вадима Гаєва для сайту Цензор.net.

Про збільшення розміру податкової соціальної пільги

Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року № 389, визначено механізм реалізації права на отримання пільг на житлово-комунальні послуги, паливо та скраплений газ, тощо.

УКРАЇНА НАРОЩУЄ ЕКСПОРТ КУКУРУДЗИ

У вересні-листопаді 2018 року Україна експортувала 4,7 млн тонн кукурудзи, що на 112% більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року. Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт». Наголошується, що в листопаді Україна експортувала 3,1 млн  тонн кукурудзи. Це вдвічі більше, ніж за вересень-жовтень 2018 року і на 97,4% більше, ніж у листопаді 2017 року.

Цьогоріч відбудеться пілотна сертифікація вчителів початкової школи

Сертифікація передбачає зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що відбувається в кілька етапів. Вона є виключно добровільною. Мета сертифікації – виявляти та стимулювати педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

2019 року відбудеться апробація механізмів проведення сертифікації. У пілотному проекті зможуть взяти участь до однієї тисячі вчителів початкових класів.

Звертаємо увагу на можливості фінансування 2018/2019 рр. : Програма малих грантів громадської дипломатії уряду США - «Культура»!

Посольство США в Києві оголошує Програму малих грантів громадської дипломатії для підтримки проектів у сфері культури на 2018–2019 рр. Залежно від наявності коштів, Посольство США надаватиме малі гранти, українським та американським організаціям, що мають статус неурядових і неприбуткових, а також фізичним особам. Проект має бути призначено для української аудиторії, і всі передбачені ним заходи, підтримані грантом Посольства США, повинні відбуватися в Україні.

Увага! Шановні учасники дорожнього руху!

Протягом доби 11 та 12 січня, внаслідок переміщення активного південного циклону на територію Луганської області, очікується ускладнення погодних умов.

11 січня вночі значний сніг. Вдень мокрий сніг з переходом у дощ. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, посилення південно-східного вітру до 15-18 м/с, хуртовини. На дорогах ожеледиця.

Увага! На Луганщині 10-11 січня очікується ускладнення погодних умов

10 січня у південних і східних областях України очікуються пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини.

11 січня в Україні, крім заходу і півночі, – пориви вітру 15-20 м/с, у центральних та східних областях – мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, у Луганській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській та Донецькій областях – місцями значний мокрий сніг, хуртовини (приріст снігового покриву 10-15 см), у південних – опади переважно у вигляді дощу.

Ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпечності.

Міжнародний фестиваль-конкурс "Квітуча Україна" здійснює мрії кожної талановитої дитини!

Фестиваль створює усі умови для культурного та духовного розвитку дітей, здорового духу змагання між художніми колективами і обдарованими особистостями, для встановлення контактів та обміну творчим досвідом!

 

ІІ етап Міжнародного дистанційного фестивалю "Зимова фантазія. Різдвяні візерунки" відбудеться 19-20 січня 2019 року.

Ви зможете показати свої таланти не виходячи з дому! А найголовніше, Вас чекають різноманітні подарунки за участь у конкурсі!

 

 

 

Раз на рік кожна фізична особа може скористатися пільгою з податку на нерухомість

Фізична особа-власник нерухомості має право на зменшення бази оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у його власності для:

- квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. м;

- житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. м;

- різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) – на 180 кв. м.