Архів новин

16 января 2019

Павло Клімкін, Мірослав Лайчак та Сергій Філь взяли участь у передачі гуманітарної допомоги Луганській обласній дитячій клінічній лікарні

Це – дизельні генератори, електрообігрівачі, намети, спальні мішки, ковдри, освітлювальні комплекти, дитячі конструктори, одяг, взуття, розкладні ліжка та матраци.

Гуманітарний вантаж на суму 83 662 тисячі євро надано благодійним фондом «Міжнародна асоціація підтримки України».  

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Олексій Леонов

Надання якісних комунальних послуг є складовою частиною у формуванні сприятливого соціального середовища в громаді. Саме тому одним із пунктів у проекті Плану розвитку територій об’єднаних територіальних громад Білокуракинського району на 2019-2021 роки запропоновано придбання техніки для комунального підприємства Лозно-Олександрівської селищної ради.

Сергій Філь зустрівся з Діючим головою ОБСЄ та Міністром закордонних справ України

Зустріч відбулася в Сєвєродонецьку після відвідування делегацією КПВВ «Станиця Луганська».

Щодо перебування на контрольному пункті у Станиці Луганській виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зауважив: «Делегація сьогодні побачила, що українська сторона намагається робити усе можливе для безпечного і більш зручного перетину лінії розмежування. Робота за цим напрямом триватиме і надалі».

Об’єднання українських земель збагатило культуру нашої держави, – Ірина Дячук

«Проголошення Акта злуки ознаменувало об’єднання українських земель в єдину державу. Це призвело до злиття двох культур та взаємного їх розвитку та збагачення культури нашої країни», – зауважила директор Луганського обласного  центру народної творчості Ірина Дячук.

Міністр закордонних справ України та Міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки перебувають на Луганщині

Сьогодні, 16 січня, зі спільної робочою поїздкою Міністр закордонних справ України Павло Клімкін й Міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки, Діючий голова ОБСЄ у 2019 році Мірослав Лайчак перебувають у Луганській області.

Разом з виконуючим обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Філем вони відвідали КПВВ «Станиця Луганська», де ознайомились із роботою контрольного пункту та безпековою ситуацією на лінії розмежування.

Академічний симфонічний оркестр запрошує шанувальників на концерт європейської класики

Велика концертна програма «Європейські канікули» відбудеться 19 січня о 18:00 у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Неповторна подорож мелодіями європейської класики відбудеться завдяки талановитим музикантам – артистам Академічного симфонічного оркестру та солістам-вокалістам Луганської обласної філармонії.

За диригентським пультом – почесний головний диригент оркестру  Курт Шмід (Австрія).

На Попаснянщині впроваджено проект зі створення громадського центру для дітей, сім'ї, та молоді

У Попаснянської райдержадміністрації відбулась робоча зустріч із представниками організації  Save the Children щодо оцінки ситуації та потреб у районі, і можливого створення громадського центру для дітей, сім'ї, та молоді. 

Міжнародна гуманітарна організація Save the Children займається захистом прав дітей по всьому світу. Працюючи у Луганській та Донецькій областях, організація неодноразово впроваджувала локальні проекти соціального спрямування, допомагаючи дітям які постраждали внаслідок конфлікту.

Понад 300 сучасних сільських медамбулаторій вже будуються в областях України, Луганщина – серед лідерів

У рамках реформи сільської медицини, яку ініціював Президент України Петро Порошенко, в областях України вже розпочалося будівництво нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості. Наразі отримано документи на початок будівельних робіт по понад 300 об’єктам.

Усього заплановано будівництво 517 сучасних медамбулаторій у сільській місцевості, щоб первинні медичні послуги були доступні та якісні для кожного.

Лідерами за темпами і об’ємами будівництва є Кіровоградської, Луганська, Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, Рівненська, Харківська та Хмельницька області.