Архів новин

17 января 2019

Сучасне покоління українців має зберегти найголовніші досягнення українського народу – свободу і соборність, – Олександр Костенко

«Століттями поневолюваний різними державами український народ прагнув жити у вільній, єдиній державі. Проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР стало визначною подією в історії, що закріпила об’єднання українських земель», – зауважив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко, коментуючи століття підписання історичного документу.

За його словами, нехтування найбільшими цінностями, які здобувалися цілими поколіннями, призводить до катастрофічних наслідків.

Обговорено перспективи добровільного приєднання громад до ОТГ області

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з сільськими, селищними головами об’єднаних територіальних громад, в яких відбулися перші місцеві вибори.

Захід відбувся сьогодні у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Під час зустрічі обговорено перспективу подальшого приєднання громад до деяких ОТГ протягом 2019 року та проблемні питання, які можуть виникнути під час цього процесу.

На «Азоті» мають відновити виробництво аміачної селітри

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко відвідав ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Під час зустрічі з головою правління підприємства Леонідом Бугайовим обговорені питання відновлення виробничої роботи підприємства, погашення заробітної плати тощо.

Зокрема, повідомлено, що найближчим часом на «Азоті» планується відновити виробництво аміачної селітри з давальницької сировини, а згодом запустити повний цикл виробництва аміачних добрив.

Це дозволить розрахуватися з боргами за електроенергію, погасити заборгованість із заробітної плати та інш.

Командувач ООС відвідав поранених та травмованих військовослужбовців 72 ОМБР імені Чорних Запорожців

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв  поспілкувався з бійцями та дізнався у лікарів стан здоров’я кожного військовослужбовця.

Медики запевнили його, що загрози життю українським воїнам немає, а вчасно надана медична допомога дає надію на їх скоріше одужання.

Сергій Наєв подякував кожному воїну за вірність Україні та вручив героям відомчі відзнаки Міністерства оборони України і відзнаки Командувача.

Нагадаємо, українські бійці постраждали внаслідок злочинного обстрілу, що стався 16 січня на східній околиці селища Троїцьке.

За інформацією ООС

У містах і районах області: на Білокуракинщині учні перших класів навчаються за новим державним стандартом

Так, у цьому навчальному році здобувають освіту у загальноосвітніх закладах в чотирьох перших класах 33 учні. Перші класи відкриті у Лозно-Олександрівській, Мирненській, Павлівській та Просторівській школах.

Усі першокласники забезпечені повністю підручниками.

У рамках Нової української школи за кошти державного та районного бюджетів закуплено 34 комплекти одномісних антисколіозних парт та стільців на суму 51 тис. 272 гривень, сучасний дидактичний матеріал – 101 тис. 741 гривень.

Відкриття центрів надання соціальних послуг – у перспективному плані розвитку Луганщини

У чотирьох районах Луганської області планується облаштування центрів надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс». Відповідні проекти подані до Перспективного плану розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки, що наразі знаходиться на етапі громадських обговорень.

З відкриття центру соціальних послуг «Прозорий офіс» заплановано у м. Попасна. Вартість проекту складає 46 млн грн.

Почали діяти нові правила надання відомостей про сільскогосподарські землі

Так, із 2019 року зникає необхідність складання технічних документацій з нормативно грошової оцінки по окремим ділянкам сільськогосподарського призначення, які виготовлялись для визначення розмірів орендної плати, земельного податку, державного мита та інших обов’язкових платежів.

Всі дані про загальнонаціональну нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення зведено в єдину систему та створено портал-дзеркало із можливістю онлайн-розрахунку нормативної грошової оцінки зареєстрованих у Державному земельному кадастрі земельних ділянок.

Сергій Філь узяв участь у відкритті Центру виконання рішень

Урочиста церемонія відбулася сьогодні, 17 січня, у Сєвєродонецьку.

Під час відкриття виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь висловив подяку Міністерству юстиції України за включення нашої області до переліку, згідно з яким реалізується цей проект, а керівництву Головного територіального управління – за використану можливість його втілити в складних умовах, в яких перебуває Луганщина.

Місця відпочинку людей на водних об'єктах 19.01.2019

 

                                                              Інформація

про місця проведення святкових заходів до дня Водохрещення Господнього  Луганької області 19.01.2019

 

№ з/п

Назва місцезнаходження

Назва водного об’єкту

м. Рубіжне

1. м. Рубіжне, вул. Набережна, 172 оз. Пісочне

Білокуракинський район

1.смт Білокуракине, вул. Історична р. Біла

2.смт Білокуракине водосховище «Наливне»

3. с. Курячівка р. Біла

4. с. Шапарівка р. Козинка

5. с. Цілуйкове р. Козинка

Виступ Президента на щорічній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні

Ваші Високоповажності,

Шановний пане Спікере, Шановний пане Прем’єр-міністре,

Ваше Блаженство,

Пані та панове,

Дорогі друзі,

Прийміть мої щирі привітання з Новим роком!

Нехай цей рік принесе всім нам те, чого всі люди на нашій планеті найбільше прагнуть, і за що ми, українці, молимось ось уже майже п’ять років - мир.

Лише ті, хто пізнав, що таке війна, розуміють справжню ціну миру.

Але мир – це не просто відсутність війни.

Мир - це ще й свобода, це можливість бути господарем на своїй землі.

Про показники опосередкованої вартості спорудження житла та індекси зміни вартості будівельних робіт станом на 1 січня 2019 року

15.01.2019

Індекси зміни вартості будівельних робіт та опосередкована вартість спорудження житла розраховуються на підставі усередненої структури їх вартості та даних щодо зміни цін виробників промислової продукції за видами економічної діяльності, які відбулись упродовж розрахункового періоду.

Луганщина вимагає звільнення Євгена Семидоцького

У Луганській області триває акція з підтримки українського моряка зі Сватівського району Євгена Семидоцького.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 347 мільйонів єдиного податку

Місцеві громади Луганщини за 2018 рік отримали від спрощенців 347 млн гривень єдиного податку.

У порівнянні з показниками за 2017 рік надходження єдиного податку збільшились на 58,7 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 165,6 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 153 млн гривень.