Архів новин

18 января 2019

Президент підписав Указ про утворення в Щасті військово-цивільної адміністрації

Сьогодні Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 13/2019 «Про утворення військово-цивільної адміністрації».

У документі, зокрема, йдеться:

«…На виконання Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» постановляю:

1. Утворити військово-цивільну адміністрацію міста Щастя Новоайдарського району Луганської області.

Відбулась нарада щодо криміналізації домашнього насильства та насильства за ознакою статі

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, участь в якому також взяли представники правоохоронний структур.

Розглядалося питання щодо прийнятих змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі, який набрав чинності 11 січня 2019 року.

Акт злуки символічно об’єднав українські землі, – Антон Бадер

Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки має велике символічне значення для нашої країни, – вважає директор Навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, кандидат історичних наук Антон Бадер.

«Свого часу наша країна була розділена між різними державами, зокрема центральна та східна її частини належали до Російської Імперії. І саме Акт злуки символічно об’єднав українські землі», – зауважив науковець.

Захворювання на кір та його профілактика

Станом на 18 січня в області зареєстровано 20 випадків кору, з них у дітей - 12 і 8 – дорослі (в загальноосвітній школі № 2 м Кремінна і в дитячому відділенні Кремінського РТМО).

 

До інфекційного відділення Рубіжанської центральної міської лікарні було госпіталізовано 8 хворих з клінічними ознаками кору, з них 4 – дорослих та 4 – дитини.

 

За ступенем тяжкості хвороби: із середнім ступенем тяжкості - 5 хворих, з тяжким перебігом - 3 хворих (2 дорослих, 1 дитина), з ускладненнями - 6 хворих (3 дорослих, 3дитини)

 

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ за 3 тиждень в Луганській області, станом на 18 січня 2019 року

Епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено (- 43,79 %). При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 31,4 на 10 тисяч населення.

 

Всього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2209 осіб, з них дітей до 14 років 1133 (51,3 %). Госпіталізовано 116 хворих, у тому числі 69 дітей віком до 14 років.

 

Зареєстровано 19 випадків захворювання на грип: 3 у м. Рубіжному, 1 у м. Сєвєродонецьку та 15 у Попаснянському районі.

 

«Схід читає»: на Луганщині відбулись творчі зустрічі з сучасними українськими письменниками

У рамках проекту «Схід читає» 17 січня літературна команда на чолі з  Іваном Андрусяком, Сергієм Жаданом, Андрієм Курковим, Євгеном Положієм та Тетяною Стус відвідала Сватове та Старобільськ.

Там вони побували у Сватівській центральній районній бібліотеці ім. Полякова та Сватівській гімназії, а також у Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Горького.

Обрано делегата від Луганщини до складу Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України

Сьогодні, 18 січня, у Сєвєродонецьку відбулося засідання обласної ради ветеранських організацій.

На зібранні були присутні представники 19 ветеранських організацій області.

На порядку денному підлягали розгляду два питання. Зокрема, були проведені вибори делегата від Луганщини до складу Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України.

Одностайним рішенням зареєстрованих учасників заходу підтримана кандидатура Володимира Правенького, представника Луганської обласної асоціації ветеранів, учасників бойових дій та волонтерів АТО.

Утворено Координаційний комітет сприяння зайнятості населення Луганської області

Спільним рішенням виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя, голови Федерації профспілок Луганської області та голови правління Об’єднання організацій роботодавців Луганської області утворено Координаційний комітет сприяння зайнятості населення Луганської області.

Це ще один орган соціального діалогу, спрямований на вирішення питань зайнятості.

В облдержадміністрації буде проведена оцінка корупційних ризиків

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 17січня 2019 року № 42 «Про проведення оцінки корупційних ризиків та підготовки Антикорупційної програми Луганської облдержадміністрації на 2019 рік» (http://loga.gov.ua/sites/default/files/golova-acts/19011742.pdf) запрошуємо представників громадськості протягом десяти робочих днів надати пропозиції щодо змін у складі Комісії з оцінки корупційних ризиків в Луганській обласній державній ад

Луганщина відзначить День Соборності України ланцюгом єднання

У Луганській області заплановано цілу низку святкових заходів, присвячених 100-річчю підписання Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. По всій Луганщині пройде вшанування пам’яті видатних діячів та героїв, які боролися за українську соборність і свободу.

Головні обласні заходи відбудуться 22 січня 2019 року в м. Сєвєродонецьку.

Сучасні методи діагностики онкологічних захворювань

Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації разом з ДЗ «Луганський державний медичний університет» у місті Рубіжному, 17 січня, проведено науково-практичну конференцію на тему: «Сучасні методи діагностики онкологічних захворювань» з порядком денним:

 

Онкологічна служба Луганської області. Досягнення та перспективи. Доповідач: головний лікар Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру, експерт при Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації  за напрямом  «Онкологія» Коротков В.М.;

 

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили минулоріч понад 240 мільйонів

Юридичні та фізичні особи сплатили у 2018 році 241 млн 615 тис. гривень плати за землю.

Ці кошти спрямовані до місцевих бюджетів регіону. Варто зауважити, що орендна плата за користування землею та земельний податок посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів Луганщини.

Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування земельним податком є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні.

За матеріалами  Головного управління ДФС у Луганській області

Про стан організації надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі

Департаментом охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації спільно з КЗ «Луганський державний медичний університет», 17 січня, у місті Сєвєродонецьку організовано та проведено робочу нараду з фахівцями служби екстреної медичної допомоги з порядком денним:

Про стан організації надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі.

Підсумкова нараду з питань реформування закладів первинної ланки Луганської області

Департаментом охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації, 16 січня, проведено виїзну (смт Біловодськ) підсумкову нараду з питань реформування закладів первинної ланки.

В роботі наради прийняли участь:

- голова Біловодської селищної ОТГ Олєйніков Е.М.,

- заступник директора Департаменту охорони  здоров’я Луганської облдержадміністрації Рибалка О.Ю.,

- експерт при Департаменті охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації за напрямом «Реформування медичної галузі в частині первинної медичної ланки» Андрійчук В.В.,

Співпраця продовжується!

16 січня 2019 року на базі консультативної поліклініки Луганської обласної клінічної лікарні (головний лікар Соляник Ф.Т.) відбулася робоча нарада з представниками Краматорського обласного центру кардіо- та рентгенендоваскулярної хірургії (Донецька область) на якій розглянуто і ухвалено спільні заходи на 2019 рік.

У цей же день, спеціалістами Центру та поліклініки проведено спеціалізований консультативний прийом хворих з кардіологічною патологією.

Правила безпеки на водоймах під час Водохрещення

19 січня традиційно відзначається Хрещення Господнє. В цей день люди прямують не лише до храмів, аби освятити воду, але й на водойма, щоб пірнути в ополонку.

Незважаючи на впевненість більшості людей у тому, що в цей день не станеться нічого поганого, рятувальники закликають неухильно дотримуватись правил безпеки під час перебування на замерзлій водоймі: