Архів новин

23 января 2019

На Луганщині очікуються значні опади, сильний вітер

Найближчі дві доби на Луганщині, як і на більшій частині території України, очікуються значні опади та сильний вітер.

За даними синоптиків, вночі на 24 січня у Сумській, Харківській та Луганській областях – значний сніг (приріст снігового покриву 10-15 см, місцями до 20 см). Ймовірні пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини. Зазначається, що природні явища відповідають жовтому рівню небезпечності.

Держархів області представив виставку «Одна єдина соборна Україна»

В облдержадміністрації розгорнута ще одна виставка «Одна єдина соборна Україна»

За документами Державного архіву Луганської області та державних архівів України презентовано документальну виставку до 100-річчя проголошення Акту злуки та Дня Соборності України.

Кожен бажаючий може ознайомитися з унікальними документами часів Української революції 1917–1921 років. А саме, Першого, Другого, Третього та Четвертого Універсалів, Універсал Директорії про злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, а також світлини видатних діячів революції.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Геннадій Іваненко

Завдяки децентралізації, об’єднані територіальні громади Луганщини отримали додаткове фінансування. Про це зауважив заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко.

Школярі з Луганщини відвідали Львівський палац мистецтв

У рамках проекту «Змінимо країну разом» 25 школярів з Луганської області з екскурсією відвідали Львівський палац мистецтв.

Діти ознайомилися з картинами виставки «Фоторефлексії» фотохудожника Тараса Бойка.

Ця персональна виставка майстра, присвячена 180-річчю створення перших фотографій і складається з 29 робіт.

У рамках подорожі Львівським палацом мистецтв школярі також оглянули діючу виставку «ПРО НЕБО» членів спілки художників Одеси Людмили Богайчук та Анжели Голодецької.

За інформацією Львівської обласної ради

Реформування житлово-комунального господарства перевірено профільним міністерством

Луганську область відвідав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк.

Під час робочої поїздки у супроводі заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка, зокрема, розглядались питання виконання Програми децентралізації системи теплопостачання м. Рубіжне, реформування житлово-комунального господарства, житлово-комунальних послуг та втілення норм Закону України «Про ринок електричної енергії» на території області.

Майстрині Луганщини долучились до створення Рушника Національної Єдності

Рушник, який вишивали впродовж двох років близько півтори тисячі майстрині з усієї України, представили у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику до Дня Соборності України.

Його довжина - 9 метрів.

Від Луганської області долучились до створення Рушника Національної Єдності 88 майстринь.

Культурно-мистецька та соціально-політична акція «Рушник Національної Єдності — соборна Україна» відбуватиметься  впродовж усього 2019 року.

Незабаром цей Рушник побачить вся Україна. Із Києва він крокуватиме по усім областям держави.

Протягом тижня опрацьовуватимуться пропозиції до Плану заходів з розвитку туризму області

Проведено нараду щодо обговорення Плану заходів з розвитку туризму в Луганській області на 2019 рік.

Під час заходу акцентовано на важливості залучення інвестиційних ресурсів у сферу туризму, промоцію туристичного потенціалу, необхідності розробки документу, який визначить мету, стратегічні цілі, напрями, завдання з розвитку туристичної сфери регіону.

Це дасть можливість більш ефективно координувати роботу в туристичному напрямку із застосуванням стратегічного підходу до планування.

Найближчим часом вибори в ОТГ будуть призначені, – Геннадій Іваненко

Згідно з перспективним планом на Луганщині заплановано утворення 39 об’єднаних територіальних громад: 28 на підконтрольних українській владі територіях області та 11 громад – на тимчасово окупованих територіях. Про це розповів заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко під час брифінгу для ЗМІ.

Оформити закордонний паспорт і паспорт громадянина України тепер можна у Попаснянському ЦНАПі

У Попаснянському районному Центрі надання адміністративних послуг відкрито нову адміністративну послугу – оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку і паспорта громадянина України для виїзду за кордон у формі ID-картки.

Це вже друга  робоча станція у районі для оформлення, видачі, обміну паспортів громадян України для виїзду за кордон. Її було придбано за рахунок державного та районного бюджетів.

Відкрито виставку «Символ твоєї свободи: 100 років Державного Герба України»

Експозицію представили у холі облдержадміністрації у Сєвєродонецьку до Дня Соборності України.

Це комплект інформаційно-просвітницьких плакатів з історії Державного Герба України, на яких представлена еволюція державного символу у часі від Київської Русі до сьогодення.

Виставку підготував Український інститут пам’яті. 

Згодом виставка вирушить районами області, де буде представлена широкому загалу луганчан та гостів нашого регіону.

Жителі області відзначені державними нагородами

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України.

За значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю нагороди присвоєні багатьом українцям. Серед них і жителі нашої області.