Архів новин

24 января 2019

Обласною владою удосконалюються пропозиції щодо підтримки прав переселенців

Сьогодні, 24 січня, відбулася нарада відносно виконання плану заходів з реалізації Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішньо переміщених осіб на період до 2020 року.

Захід проведено заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Відповідний план затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2018 року № 944-р.

«При виконанні зазначеної Стратегії ми наполягатимемо на посиленні співпраці громад із внутрішньо переміщеними особами», – зазначила Ольга Лішик.

За 2018 рік ЦНАПи перерахували в місцеві бюджети 3,4 млрд гривень

В Україні вже створено 775 центрів надання адміністративних послуг, з них – 125 в об’єднаних територіальних громадах.

Про це на прес-конференції «Реформи NON-STOP. Масштаб змін» повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Якісно надана адміністративна послуга приносить громадам і прибуток. Так за минулий рік місцеве самоврядування отримало додатково дохід в 3,4 млрд за надання адміністративних послуг», – заявив Геннадій Зубко.

У Києві відбудеться Експо-конгрес «Бізнес для Розумних Міст»

З 29 до 31 січня 2019 року на головній спортивній арені країни — НСК «Олімпійський» (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 55) відбудеться міжнародний Експо-конгрес «Бізнес для Розумних Міст».

Організатори – Фонд Розвитку Міст, Академія Публічно-Приватного Партнерства та Aranda Consultants.

Мета – зібрати лідерів регіону для вирішення проблемних питань у містах та пошуку найкращих партнерів для реалізації проектів і надання послуг.

Урядом удосконалено порядок виплати соціальних стипендій

Ухвалено рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України щодо виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів. А саме:

Вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації отримали іграшки від дітей з Німеччини

Їх передала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик під час робочої поїздки до Лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Вона разом з начальником Служби у справах дітей облдержадміністрації Раїсою Родіною перевірила роботу Центру та його матеріально-технічну базу.

«Головним пріоритетом обласної влади є забезпечення захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та були вилучені з родин, а також налагодження контакту з близькими, або пошук потенційної родини», – зазначила вона.

Розглянуті пропозиції щодо утворення об’єднаної громади у Міловському районі

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко перевірив впровадження реформи децентралізації у Біловодському та Міловському районах.

На Біловодщині об’єднана громада в межах одного району. Там є якісний рівень медичного обслуговування, сучасний центр надання адміністративних послуг, на рівні вимог часу шкільна освіта, відроджені заклади культури, залучені мільйони додаткових коштів на розвиток інфраструктури. Відзначено, що громада на цьому не зупиняється і на часі реалізація нових планів розвитку.

У Міловському районі ОТГ ще не утворено.

На базі Кремінської школи № 4 заплановано створити ще один опорний навчальний заклад

Відповідно до перспективного плану розвитку територій Кремінського району розроблений проект «Реконструкція Кремінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 з метою створення опорного профільного закладу».

Його планують реалізувати у 2019 – 2020 роках.

Сьогодні у школі навчається більше 300 учнів.

У поточному навчальному році зроблено чимало для модернізації матеріально-технічної бази закладу. Є доступ до мережі Інтернет. Підготовані навчальні кабінети, частково проведені роботи по облаштуванню санітарних зон.

Минулоріч аграріями Луганщини отримано 72,1 мільйона держпідтримки

Міністерством аграрної політики та продовольства України підбито підсумки реалізації державних програм підтримки агропромислового комплексу в 2018 році.

Аграріями Луганської області отримано 72,1 млн гривень.

Найбільшу частку коштів у сумі 39,1 млн гривень спрямовано на компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання. Придбано на
8 % одиниць техніки більше, ніж у 2017 році.

Майже 39 мільйонів дотації отримали міста і райони області на утримання закладів освіти та охорони здоров’я

З державного бюджету до обласного надійшло 38.971,0 тисяч гривень зазначеної дотації, яка у повному обсязі перерахована відповідним місцевим бюджетам області.

Загалом Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік» місцевим бюджетам Луганщини на поточний рік передбачена дотація з держбюджету на здійснення переданих з держбюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я у сумі 468.280,8 тисяч гривень.