Архів новин

25 января 2019

В області проводитимуться конкурси на кращий проект пам’ятника військовослужбовців, які загинули під час виконання бойових завдань

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання комісії з питань спорудження пам’ятників і монументів на території області.

Під час заходу поінформовано, що до облдержадміністрації надходять пропозиції від волонтерів, які встановлюють меморіал у місті масового поховання військовослужбовців у Старобільську, а також стосовно будівництва пам’ятника нашим воїнам, які захищали Сєвєродонецьк.

Викладачі-переселенці Луганського національного університету отримали квартири у будинку, придбаному за обласні кошти

Урочиста подія відбулася сьогодні, 25 січня, у Кремінній. Чотириповерховий будинок для викладачів та співробітників ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» придбано за підтримки обласного бюджету. У будівлі зроблено сучасний ремонт.

У Біловодській громаді якісно реалізовано проекти місцевого розвитку

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко під час робочої поїздки до Біловодського району відвідав окремі об’єкти, на яких реалізовані проекти місцевого розвитку – переможці обласного конкурсу у 2018 році.

В області вже у 6 ЦНАПах надаються послуги з оформлення та видачі паспортних документів

У центрі надання адміністративних послуг Білокуракинської об’єднаної територіальної громади  започатковано надання адміністративної послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та документа, що дає право громадянину України на виїзд за кордон.

Відповідне спеціалізоване обладнання для ЦНАП придбано в рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру спільної програми ПРООН та ООН Жінки, що фінансується Європейським Союзом.

На Луганщині вшанували пам'ять жертв Голокосту

З нагоди відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, біля пам’ятного знаку у Лисичанську, де також у 1942-1943 роках були масові вбивства євреїв відбувся мітинг-реквієм.

До жалобних заходів долучилась заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Генерал Наєв: Україна готова до нападу Росії

Генерал-лейтенант Сергій Наєв, Командувач об'єднаних сил, який бореться з російською агресією на сході країни, переконаний, що Москва готує нові напади на Україну, але впевнений, що його сили зможуть протистояти будь-яким російським діям.

14 січня генерал запросив «Київпост» супроводжувати його з візитом, який, за словами його помічників, був типовим у гарячому графіку для людини, що керує українськими військами на лінії, яка тягнеться від портового міста Маріуполь на Азовському морі туди, де Луганська область зустрічається з російським кордоном.

Центри безпеки – у перспективних планах розвитку територій

Одним із основних заходів реформи децентралізації є побудова системи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, яка спроможна гарантувати безпеку людини. Саме тому до Перспективних планів розвитку громад мають включатися проекти створення центрів безпеки.

Милуноріч в області оздоровились та відпочили майже 27 тисяч дітей

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик у режимі відеоконференцзв’язку провела засідання обласної Координаційної ради з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді.

Під час заходу підбито підсумки проведення оздоровчої кампанії у 2018 році.

Так, зазначено, оздоровились 7799 дітей, а відпочили – 18793.

Усього було використано 39 млн гривень. А саме: 4181,3 тис. гривень з обласного бюджету, 10780,5 тис. гривень – з місцевих, 2629,1 – з державного, та 21719,5 тис. гривень залучено коштів підприємств і організацій.

Луганщина перерахувала до бюджету майже 128 млн гривень податку на прибуток

Упродовж 2018 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету України 127,7 млн гривень податку на прибуток.

З них до державного бюджету – 107,4 млн гривень, до місцевих бюджетів – 20,3 млн гривень. Це на 48,9 млн гривень більше надходжень минулого року.

Також за 2018 рік платники податків області забезпечили надходження до зведеного бюджету 5 млн 699 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 1 млн 242 тис. гривень, а до місцевого бюджету – 4 млн 457 тис. гривень.

Профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

У січні місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію у сумі 62.213,9 тис.