Архів новин

29 января 2019

Місцеві громади Луганщини отримали додаткову дотацію з держбюджету

Усім містам обласного значення і об’єднаним територіальним громадам Луганщини розподілили додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я. Обласна державна адміністрація не залишила жодну територію без державної фінансової підтримки, але, нажаль, така ситуація спостерігається не у всіх областях України.

В обласній дитячій клінічній лікарні встановлена холодова кімната для зберігання вакцин

Сьогодні закінчено монтаж та введено в експлуатацію холодову кімнату для зберігання вакцини.

Вона обладнана двома холодильними моноблоками «EUROVON2», які дають можливість підтримувати постійну температуру в межах від +2 до +8 градусів по Цельсію.

Холодова кімната виробництва «Porkka Finland Oy» має загальний корисний об’єм 30,7 м. куб, що надає змогу зберігати імуноматеріал для вакцинації дітей всієї Луганської області.

Це обладнання надано в якості гуманітарної допомоги  Представництво Дитячого Фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ).

Важлива інформація

01 лютого 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  15:00.

Перспективний план розвитку Луганщини на 2019-2021 роки формується з урахуванням побажань територій, – Сергій Медведчук

Проекти, що увійшли до перспективних планів розвитку територій на 2019-2021 роки, можна реалізувати завдяки середньостроковому плануванню. Про це розповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук під час брифінгу для ЗМІ сьогодні, 29 січня.

Землевпорядною Службою Луганщини з початку року прийнято 2 816 заяв на реєстрацію земельних ділянок

З яких зареєстровано 1 908 земельних ділянок.

Також надано 376 витягів з Державного земельного кадастру. Найбільше осіб зверталися у Сватівському (67) та Новоайдарському (54) районів.

Крім цього, внесено 10 змін до відомостей Державного земельного кадастру про земельні ділянки та надано 170 довідок, що містить узагальнену інформацію про землі (території) за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру та внесено 12 відомостей про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць.

Запрошуємо відвідати виставку «Донбас»: переPROчитання образу»

У місті Старобільськ цими днями у районному Будинку культури ім. Т.Г. Шевченка працює інформаційно-просвітницька виставка «Донбас»: переPROчитання образу».
Мета експозиції – руйнування негативного медійного стереотипу нашого краю, створеного російською «машиною» пропаганди, особливо останніми роками під час військової агресії РФ проти України.

Контент виставки містить маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, архіву СБУ, а також документи з Державного архіву Донецької області, що оприлюднюються уперше.

Минулоріч надходження єдиного соціального внеску в області збільшилися майже на 500 мільйонів

Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України Луганської області у 2018 році з реалізації Стратегії модернізації та розвитку ПФУ до 2020 року на апаратній нараді в облдержадміністрації доповіла очільник обласного відомства Ольга Шарунова.

Президент разом з дружиною вшанували пам’ять Героїв Крут

Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко вшанували пам’ять Героїв Крут в 101-у річницю бою поблизу залізничної станції «Крути», коли декілька сотень курсантів і студентів стримували наступ на Київ армії більшовиків, обороняючи українську державність.

Біля Пам’ятного Хреста Героям Крут та уздовж алеї, що веде до Свято-Миколаївської церкви на Аскольдовій могилі, були вишикувані воїни Почесної варти. Глава держави разом з дружиною поклали букети квітів до пам’ятника.

Минулоріч на Луганщині в постійне користування передано 9 тис. га земельних ділянок

Про стан проведення інвентаризації земельних ділянок, які перебувають у користуванні державних підприємств, установ, організацій на території Луганської області, йшлося на апаратній нараді в облдержадміністрації сьогодні, 29 січня.

Її провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

За зазначеним питанням доповів директор Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації Сергій Олейніков.

Завдяки міжнародній допомозі в області створюються та модернізуються ЦНАПи

Сьогодні на Луганщині працюють 21 центр надання адміністративних послуг області.

З них, 11 районних, чотири міських та шість центрів, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

За сприяння Програми «Відновлення і розбудова миру» ПРООН Україна та при фінансовій підтримці Європейського Союзу у 2018 році розпочали діяльність чотири новостворені центри ОТГ у Білокуракинській, Красноріченській, Троїцькій селищних та Чмирівській сільській радах.

Президент підписав Закон України щодо підлеглості та процедури державної реєстрації релігійних організацій

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи», прийнятий Верховною Радою України 17 січня 2019 року.

Закон передбачає механізми, які встановлюватимуть, в який саме спосіб релігійна організація може змінити свою підлеглість діючим в Україні та за її межами релігійним центрам (управлінням).

Ми пам’ятаємо героїв Крут – битви за майбутнє

Сьогодні в нашій країні відзначають 101 річницю бою під Крутами, який став для Українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.