Архів новин

30 января 2019

На Луганщині СБУ попередила збут військових засобів ураження

Співробітники Служби безпект України, залучені до проведення операції Об’єднаних сил, спільно з Нацполіцією викрили на Луганщині місцевого мешканця, який займався збутом військових засобів ураження.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали жителя Сєверодонецька під час чергової спроби збуту замовнику трьох ракетно-протитанкових гранатометів. Раніше оперативники спецслужби задокументували реалізацію зловмисником восьми тротилових шашок вагою тисяча шістсот грамів, п’ятнадцяти гранат із запалами та понад півтори тисячі набоїв різного калібру.

В області посилять заходи з профілактики інфекційних захворювань тварин

Про це доповіли на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській облдержадміністрації.
Захід провів заступник голови облдержадміністрації, голова цієї комісії Юрій Клименко.
Члени комісії розглянули поточну епізоотичну ситуацію по інфекційним захворюванням тварин, варіанти посилення заходів з їх профілактики та недопущення розповсюдження територією Луганської області.
Також обговорені вжиті заходи, з ліквідації спалаху африканської чуми свиней у Рубіжному у грудні 2018 року.

Щодо обвинувачення деякими блогерами та українськими засобами масової інформації Героя України командира 10 окремої гірсько-штурмової бригади підполковника Василя Зубанича у злочинних діях, пов'язаних з контрабандою

Щодо обвинувачення деякими блогерами та українськими засобами масової інформації Героя України командира 10 окремої гірсько-штурмової бригади підполковника Василя Зубанича у злочинних діях, пов'язаних з контрабандою, повідомляємо наступне:

1) Герой України, командир 10 окремої гірсько-штурмової бригади підполковник Василь Зубанич на даний час перебуває на навчанні у Національному Університеті оборони України імені Івана Черняховського, протягом грудня-січня правоохоронними органами не затримувався, у жодному злочині не звинувачувався;

Норвезька рада у справах біженців в Україні продовжує надавати допомогу населенню

Сьогодні, 30 січня, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з представником Норвезької ради у справах біженців (NRC) Анастасією Карпилянською.

Вона представила проект «Посилення захисту прав людини та основних свобод внутрішньо переміщених та постраждалих осіб у результаті конфліктів громад на Сході Україні». Його заплановано запровадити у Луганській області в цьому році.

На відновлення навколишнього середовища Луганщини сплачено понад 73 мільйони екоподатку

За 2018 рік платники податків області перерахували до зведеного бюджету 73 млн 288 тис. гривень екологічного податку. 55 % з цієї суми або 40 млн 308 тис. гривень зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта – 32 млн 980 тис. гривень – надійшла до загального фонду державного бюджету.

Уперше за п'ять років на Луганщині відбулись обласні чемпіонати з кікбоксингу

У Сєвєродонецьку відбулися два спортивних заходи з кікбоксингу.

Це – відкритий чемпіонат Луганської області з кікбоксингу ISKA і Відкритий чемпіонат Луганської області з кікбоксингу WPKA.

Участь у змаганнях взяли сімдесят спортсменів, які увійшли до збірних команд Донецької та Луганської областей, міст Сєвєродонецька і Лисичанська, а також дитячо-молодіжне фізкультурно-спортивне товариство «Клуб східних єдиноборств та оздоровчих систем» м. Рубіжне.

Оголошено конкурс з визначення проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 29 січня 2019 року № 70 оголошено конкурс з визначення проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких  виділяються кошти  з обласного бюджету.

Мета конкурсу – відбір та підтримка проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, що спрямовані на налагодження і поглиблення освітнього співробітництва, популяризацію та поширення досвіду в сфері освіти.

Індекс промислової продукції області у 2018 році зріс на 14 %, – брифінг

Це заявив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук, доповідаючи про оперативні економічні показники Луганщини у 2018 році під час брифінгу для ЗМІ.

Він повідомив, що за даними Національного банку України, економічна ситуація поступово вирівнюються. Так, за підсумками минулого року відзначено максимальний показник за останні сім років. Рівень зростання ВВП склав 3,4 %. Також у 2018 році ми мали найнижчий за п’ять років рівень інфляції – 9,8 %.

Відновлення здоров’я учасників АТО/ООС на контролі обласної влади

На Луганщині триває реалізація Обласної цільової програми медичної, соціально-трудової реабілітації та адаптації учасників антитерористичної операції на 2017-2022 роки.

Так, був створений реєстр учасників АТО усіх категорій, до якого пізніше додали інформацію про учасників ООС. Це поліпшало забезпечення  постійного контролю за станом їх здоров’я шляхом проведення щорічної диспансеризації та планового лікування.

Обговорено перспективи реформування адміністративно-територіального устрою області

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у засіданні «круглого столу» на тему «Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Луганщини».

Під час заходу Геннадій Іваненко нагадав, що минулого року Верховною Радою України був зареєстрований законопроект «Про засади адміністративно-територіального устрою України», який передбачає формування адміністративно-територіальних одиниць на регіональному (область), субрегіональному (район), базовому (ОТГ) та допоміжному (районний поділ у містах) рівнях.

Урядом погоджено розподіл додаткової дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров’я Луганщини

Рішенням Кабінету Міністрів України погоджено розподіл додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2019 році, як це передбачено Бюджетним кодексом України.

Учні з тимчасово непідконтрольної території можуть пройти державну підсумкову атестацію екстерном

Набув чинності новий порядок проведення державної підсумкової атестації. Серед основних змін – відтепер зараховувати як оцінку за ДПА сертифікати або дипломи міжнародного мовного іспиту з іноземної мови зможуть не тільки учні 11-х класів, а й 9-х. Зокрема, 12 балів мають змогу отримати: