Архів новин

31 января 2019

В області створено сім центрів психічного здоров’я для надання психологічної допомоги та реабілітації учасників АТО/ООС

Для надання психологічної допомоги та реабілітації учасників АТО/ООС та членів їх сімей у містах районах області створено сім центрів психічного здоров’я, які укомплектовані посадами медичних психологів.

У квітні минулого року в Рубіжному розпочав роботу «Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни». Стаціонарне відділення Центру розраховане на лікування 30 пацієнтів, забезпечення медикаментами та харчуванням згідно з діючими нормативами, затвердженими Кабінетом Міністрів України.

Уряд збільшує соціальну допомогу сім’ям, в яких народжується діти

Кожній українській сім’ї, в яких народжуються діти, Уряд надає грошову допомогу у розмірі 41 280 гривень. Грошові виплати здійснюються одноразово в сумі 10 320 гривень, решта коштів виплачується рівними частинами впродовж наступних 36 місяців. Протягом трьох років декретної відпустки держава також щомісяця сплачує за маму єдиний соціальний внесок, що збільшує її страховий стаж.

На Луганщині продовжується впровадження проекту «Відповідальність починається із нас»

Проект «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі впроваджується у Станично-Луганському районі Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з міжнародними організаціями «Лікарі світу» та Фонду ООН у галузі народонаселення.

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Юрій Стецюк

Створення нових опорних шкіл на Луганщині напряму залежить від процесів децентралізації, що досі тривають. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, коментуючи Перспективний план розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

Підготовка до ЗНО: підсумкова атестація з іноземної мови в 9-му класі включатиме аудіювання

Щоб учні шкіл могли заздалегідь підготуватися до аудіювання під час ЗНО з іноземної мови в 11-му класі, з цього року впроваджується аудіювання як частина державної підсумкової атестації з іноземної мови в 9-му класі.

Цьогоріч в 9-му класі ДПА проводитиметься з трьох предметів: української мови, математики та третій – на вибір. Це може бути ДПА з іноземної мови: англійської, німецької, французької або іспанської. Атестація відбуватиметься в письмовій формі та складатиметься з трьох частин:

Минулоріч на Луганщині створено більше двох тисяч нових робочих місць

Це стало можливим завдяки Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва за 2018 рік.

Сьогодні в області для підтримки підприємництва діє 9 бізнес-центрів та 13 інформаційно-консультативних установ. Також створено 38 громадських об’єднань підприємців. При облдержадміністрації створена регіональна рада підприємців. Ще 20 консультативно-дорадчих органів з питань розвитку підприємництва діють при міських радах міст обласного значення та райдержадміністраціях.

На Луганщині засуджено чергових організаторів антиукраїнського «референдуму» 2014 року

За матеріалами Служби безпеки України Лисичанський міський суд Луганської області заочно засудив чергових організаторів антиконституційного «референдуму про державну самостійність ЛНР».   

Посилено заходи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

В області створені робочі групи, які здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

За 2018 рік працівники ГУ ДФС у Луганській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, а відповідно й податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

В області відсутня заборгованість із виплати пенсій

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 29 січня 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 1 074 942,62 тис. гривень.

Виплата здійснена у повному обсязі.

Фінансування відбувалось згідно з графіком виплат. Заборгованість з пенсій відсутня.

Українські воїни знищили ворожу МТЛБ-У

30 січня ворог вдався до чергової провокації на напрямку Сокільники – Кримське, що на Луганщині, та розпочав обстріл наших оборонців, застосовуючи мінометну батареєю та зенітну установку ЗУ-23-2, яка була встановлена на МТЛБ-У.

Воїни, що обороняються на зазначеному напрямку, мають у частині два добре підготовлені підрозділи: маневрену вогневу групу, призначену для боротьби з артилерійськими та мінометними батареями ворога та підрозділ винищувачів танків, на озброєнні якого є сучасні ПТРК «Стугна-П» і «Корсар».

Для дітей Попаснянського району передано майже 200 примірників українських книг

Їх передали побратими з Костопільщини Рівненської області.

У рамках акції «Українська книга нас єднає», яка тривала майже два тижня, костопільчанами зібрано сімнадцять коробок художніх книжок українською мовою.

Це українська та світова класична література, сучасна та дитяча література, казки, енциклопедії, методичні посібники, розмальовки.

Відділом освіти Попаснянської райдержадміністрації книги будуть визначені за категоріями та передані до дитячих садків, бібліотек загальноосвітніх закладів та районного методичного центру.