Архів новин

05 февраля 2019

У Станиці Луганській запрацював відділ Державної міграційної служби

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у відкритті Станично-Луганського районного відділу управління Державної міграційної служби України в Луганській області сьогодні, 5 лютого.

На Луганщині у минулому році виплачено пенсії 12 млрд 777 млн гривень, – брифінг

Про це повідомила на брифінгу для ЗМІ начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова .

Вона зазначила, що сьогодні в області обслуговуються 330 тис. пенсіонерів, із них – 127 тис. внутрішньо переміщені особи.

Середня виплата складає 3148 гривень, вона трохи більше ніж в інших регіонах України.

Загальна сума видатків на виплату пенсій за 12 місяців минулого року склала 12 777,42 млн гривень, що на 2 960,22 млн гривень, або на 30,2 % більше ніж за аналогічний період 2017 року.

На території Луганської області діють обмеження продажу алкогольних напоїв

25 квітня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» (далі – Закон).

Відповідно до цього Закону сільські, селищні та міські ради в межах своїх територій можуть встановлювати заборону продажу зазначених алкогольних напоїв суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений рішенням таких органів час доби.

Сергій Філь узяв участь у підсумковому засіданні колегії рятівників області

Відбулося засідання колегії Головного управління ДСНС України у Луганській області щодо підбиття підсумків роботи структурних та підпорядкованих підрозділів у 2018 році.

У роботі колегії взяв участь виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Золото та бронза в активі борців Луганщини на чемпіонаті України

У Херсоні відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед юніорів, юнаків та дівчат старшого віку.

Луганську область представляли два вихованці Лисичанської ДЮСШ, які за результатами першості привезли дві нагороди.

Так, чемпіоном у розділі «бойове самбо» став Володимир Сєчкарьов (в/к 56 кг). У тому ж розділі ще один представник області Микита Зубков у своїй ваговій категорії 65 кг став бронзовим призером всеукраїнських змагань.

Підготував спортсменів Геннадій Тростянський.

Органи влади на місцях разом зі Службою автодоріг визначать ділянки автошляхів, які потребують негайного ремонту, – Сергій Філь

Під час апаратної наради розглянуто підсумки роботи Служби автомобільних доріг у Луганській області в 2018 році з відновлення транспортної інфраструктури.

Доповідачем виступив начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Юрій Бережной.

На реалізацію проектів конкурсу місцевого розвитку з обласного бюджету минулоріч виділено 5 мільйонів

Про хід реалізації проектів за результатами конкурсу проектів місцевого розвитку у 2018 році та зміни в його умовах на 2019 рік на апаратній нараді розповів начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Вадим Лазніков.

Він зауважив, що проекти для оцінювання приймались до 8 червня включно. Для участі у конкурсі подано 136 проектів на загальну суму 30,1 млн гривень. З них за рахунок обласного бюджету – 14,3 млн гривень, місцевого – 13,5 млн гривень, небюджетні кошти – 2,3 млн гривень.

Важливе оголошення

07 лютого 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок о 15:00.

Сергій Філь: бюджетні кошти на 2019 рік повинні бути використані у повному обсязі, а об’єкти будівництва – уведені в експлуатацію

Про це сьогодні, 5 лютого, повідомлено під час апаратної наради в облдержадміністрації.

 Її провів виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Про стан реалізації проектів та заходів, які фінансувалися в 2018 році за окремими бюджетними програмами, на нараді доповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Серед бюджетних програм особливе місце посідають програми, направлені на регіональний розвиток.

Державна підсумкова атестація: третій предмет обиратиме педрада, враховуючи побажання учнів

Під час вибору третього предмета на ДПА в дев’ятому класі педрада школи обов’язково має враховувати побажання учнів. Це, зокрема, передбачають зміни до відповідного наказу щодо проведення в 2018/2019 навчальному році державної підсумкової атестації осіб, які здобувають загальну середню освіту.

У Сєвєродонецьку обговорили державну ґендерну політику та запобігання і протидію насильству

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у діалоговій зустрічі щодо реалізації державної ґендерної політики та запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на регіональному рівні. Захід відбувся за ініціативи Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки ПРООН.