Архів новин

06 февраля 2019

Сергій Філь вручив ключі від квартири лікарці у Старобільську

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь здійснив робочу поїздку до Старобільського району сьогодні, 6 лютого.

Під час свого візиту очільник області відвідав КУ «Старобільське РТМО», де ознайомився з роботою хірургічного відділення, а також відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Проект «Підтримка економічного відновлення у Східному регіоні України» буде продовжено на Луганщині

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з програмним координатором компоненту «Економічне відновлення та відбудова інфраструктури» Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Володимиром Лященко та локальним координатором у Луганській області Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Володимиром Іщенко.

Під час зустрічі Володимир Лященко проінформував заступника голови облдержадміністрації про реалізацію проекту «Підтримка економічного відновлення у Східному регіоні України», донором якого виступає Уряд Японії.

Президент дав старт системі монетизації субсидій для малозабезпечених українців

«Ми дуже ретельно попрацювали з січня. Саме зараз, 6 лютого ми з вами запускаємо  довгоочікувану систему монетизації субсидій, тобто грошових виплат малозабезпеченим верствам населення.  В середньому розмір виплати складає 1500 грн. І після того, як отримувач субсидії розрахується за спожиті послуги, готівкові кошти залишаються у його розпорядженні», - сказав Президент Петро Порошенко під час наради з питань запровадження монетизації субсидій для населення, яка відбулася в Міністерстві соціальної політики України.

У Сєвєродонецьку презентували методичні рекомендації щодо оцінки ризиків виникнення конфліктів унаслідок збройного конфлікту

Сьогодні, 6 лютого, в облдержадміністрації відбулося обговорення розроблених Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Методичних рекомендацій щодо оцінки ризиків виникнення конфліктів в громадах, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зауважив: «Вже п’ятий рік Луганщина та Донеччина потерпають від бойових дій. Також здійснюється значна інформаційна агресія. У свою чергу, наша держава робить все залежне, щоб протистояти цьому».

Українські військові знищили бойову машину російських окупантів

5 лютого під прикриттям мінометного вогню російські найманці, застосовуючи броньовану бойову машину, здійснили спробу наблизитися до передових позицій українських захисників та захопити спостережний пост у напрямку Сокільники – Кримське.

Для відсічі нападу наші військові задіяли чергові вогневі засоби та протитанковий підрозділ, який здійснив пуск керованої ракети українського #ПТРК «Стугна-П» по ворожому броньованому об’єкту та знищив його разом з екіпажем.

Втрати ворога склали: бойова броньована машина, 2 вбитих та 8 поранених.

За лютий субсидіанти отримають від Уряду готівку для оплати комунальних платежів

Вже в березні цього року стартує ще одна модель монетизації субсидій – «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги вплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії. Відповідне рішення було прийнято сьогодні Кабінетом Міністрів України.

Паралельно діятиме запущена з січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через Ощадбанк, і за результатами вже цього опалювального сезону виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою.

Сергія Філя обрано головою наглядової ради Агенції регіонального розвитку Луганщини

Відбулося засідання наглядової ради Агенції регіонального розвитку Луганської області.

Під час заходу головою наглядової ради Агенції обрано виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

Стратегічні цілі регіональної стратегії мають бути спрямовані на інноваційний розвиток обмеженої кількості видів економічної діяльності регіону, - нарада з Мінрегіоном

Онлайн-нарада з питань розроблення регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 років відбулася під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди.
За участю заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка обговорене питання підготовки відповідних регіональних стратегій розвитку.

Стратегічні цілі регіональної стратегії мають бути спрямовані на інноваційний розвиток обмеженої кількості видів економічної діяльності регіону, - нарада з Мінрегіоном

Онлайн-нарада з питань розроблення регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 років відбулася під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди.
За участю заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка обговорене питання підготовки відповідних регіональних стратегій розвитку.

За словами В’ячеслава Негоди, передбачається, що не менше, ніж одна стратегічна ціль регіональної стратегії повинна бути визначена на засадах смарт-спеціалізації та спрямована на інноваційний розвиток обмеженої кількості видів економічної діяльності регіону.

«Вибір таких пріоритетів повинен відбуватися із врахуванням світових ринкових та технологічних тенденцій інноваційного розвитку та сприяти пошуку тих напрямів економічної діяльності, які є конкурентоспроможними на рівні країни та у міжнародному масштабі», - зазначив перший заступник Міністра.

Наголошено, що підхід смарт-спеціалізації неможливо впровадити, якщо в процесі підготовки регіональної стратегії виконавці не будуть дотримуватися затвердженої методики, особливо в частині широкого публічного обговорення пріоритетів розвитку з представниками інноваційного та експортно-орієнтованого бізнесу, науковців, агенцій регіонального розвитку.

Також під час наради зазначено, що упродовж 2019 року Мінрегіоном спільно з іншими центральними органами виконавчої влади та групою радників з питань впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «ULEAD з Європою» заплановано проведення низки відповідних навчальних та інформаційних заходів з метою надання методичної допомоги щодо розроблення відповідних стратегічних документів.

У заході також узяли участь представники структурних підрозділів, громадських та наукових організацій, асоціацій органів місцевого самоврядування Луганської області, Агенції регіонального розвитку Луганської області, які входять до складу робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації.

На Кремінщині 19 дітям надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

Таке рішення прийнято на засіданні комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації.

Також на розгляді перебуває ще 22 заяви.

На цей час Кремінською райдержадміністрацією надано відповідний статус 89 дітям.

Крім цього, на комісії затверджено індивідуальні  плани соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

ЗНО-2019: абітурієнти складатимуть тестування щонайбільше з чотирьох предметів

Загалом в Україні очікують близько 332 тисяч учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти.

Серед них випускники шкіл, учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти. У тестуваннях зможуть також взяти участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

Абітурієнти матимуть можливість скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. ЗНО відбуватиметься з 11 навчальних предметів.