Архів новин

11 февраля 2019

Важливо, щоб напрями міжнародної підтримки співпадали з Планом розвитку територій Луганщини, – Сергій Філь на зустрічі з делегацією Королівства Норвегія

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегія Уле Тер’є Хорпестадом. У заході також узяв участь радник з питань розвитку Петтер Баук. Сергій Філь подякував представникам Королівства Норвегія за допомогу у складній ситуації, в якій опинилася Луганщина: «Ми цінуємо цю підтримку. Для нас є важливим продовження співпраці». Під час зустрічі очільник Луганщини ознайомив поважних гостей із найбільш актуальними для області проблемами.

Понад 63,1 мільйона гривень соціальних виплат отримали сім’ї з дітьми у лютому

На початку лютого 2019 року місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю

На Луганщині реформується регіональна служба екстреної медичної допомоги

Сьогодні, 11 лютого, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів робочу нараду з керівниками служби екстреної медичної допомоги та представниками Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

На захід були запрошенні головні лікарі міських станцій швидкої медичної допомоги, директор КЗ «Луганський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Валентин Померанцев.

Під час заходу розглядалось питання щодо подальшої реорганізації та функціонування регіональної служби екстреної медичної допомоги.

Біловодська громада братиме участь в ініціативі «Стратегічне планування та фінансові аспекти первинної медичної допомоги на рівні громади»

Загалом 20 громад відібрано для участі в ініціативі «Стратегічне планування та фінансові аспекти первинної медичної допомоги на рівні громади», яка буде впроваджуватися з березня по червень 2019 року Програмою «U-LEAD з Європою».

На конкурс заявки подали понад 60 об’єднаних територіальних громад.

Група секторальних реформ Програми U-LEAD відібрала 20 ОТГ, які найбільш відповідали визначеним критеріям і висловили готовність підтримати розробку стратегічного плану громади та створити групу стратегічного планування в секторі охорони здоров’я.

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже 200 мільйонів ЄСВ

У січні 2019 року підприємства і підприємці Луганщини сплатили до бюджету 195,8 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, що єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Близько двох мільярдів євро інвестовано в енергоефективність та «чисту» енергетику України за останні чотири роки

У Будинку Уряду під час публічного звіту Голова Держенергоефективності Сергій Савчук представив журналістам впроваджені ініціативи, які позитивно вплинули на економію енергоресурсів громадян, розвиток «зеленої» енергетики та активізацію інвестицій.

Луганський національний аграрний університет здійснюватиме набір на 2019-2020 навчальний рік в Луганській області

Відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик із в.о. ректора Луганського національного аграрного університету Ростиславом Подольським.

Вони обговорили питання відновлення освітньої діяльності університету в Луганській області.

Спортсмен Луганської області – срібний призер міжнародних змагань

В Естонії відбувся міжнародний турнір з косікі карате.

До змагань долучились понад 200 спортсменів з багатьох країн Європи.

До складу національної збірної України увійшов спортсмен із Луганської області.

Вихованець Лисичанської ДЮСШ Данило Удоденко за результатами змагань став срібним призером в особистому заліку (в/к 35 кг) у розділі «Куміте».

Тренує луганчанина Тетяна Політанська.

Вітаємо!

На Луганщині у повному обсязі профінансовано оплату праці педагогічним працівникам інклюзивно-ресурсних центрів

У лютому з державного бюджету до обласного надійшло 12.227,250 тис. гривень освітньої субвенції.

За рахунок цих коштів у повному обсязі профінансовані видатки на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам інклюзивно-ресурсних центрів області в сумі 965,503 тис. гривень.

Нагадаємо, що у минулому році Уряд ухвалив рішення щодо створення інклюзивно-ресурсних центрів та постановою від 12.07.2018 № 545 затвердив Положення про їх діяльність.

Важливо: призначено 26 додаткових рейсів поїзда «Київ – Лисичанськ»

На лютий та березень цього року АТ «Укрзалізниця» призначила 26 додаткових рейсів поїзда «Київ – Лисичанськ».

«Це кращий із трьох поїздів, які з’єднують Луганщину зі столицею. У його складі – виключно модернізовані вагони купе та категорії «люкс». Крім того, він має зручний розклад курсування», – повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Відзначимо, що швидкий поїзд № 20/19 «Київ – Лисичанськ» курсує з вересня минулого року.