Архів новин

12 февраля 2019

Сергій Філь привітав переможців обласного конкурсу «Молода людина Луганщини – 2018»

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у церемонії нагородження переможців ХІ обласного конкурсу «Молода людина Луганщини – 2018». Захід відбувся у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі. Звертаючись до переможців конкурсу, Сергій Філь зазначив: «Дуже приємно сьогодні вас вітати з цікавими та амбітними здобутками, які ви досягли у своїй сфері. Цим ви доводити, що у нашій державі та рідній Луганщині є майбутнє. Ви – молодці! Пишаюся вами!

На сьогодні понад 30 питань соціально-економічного розвитку Луганщини потребують вирішення на державному рівні

Відбулася нарада з обговорення актуальних проблемних питань, розв’язання яких потребує вирішення на державному рівні.

Її провів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Він акцентував увагу на тому, що чітке розуміння механізму вирішення цих питань дуже важливе, а активізація зворотного зв’язку є першочерговим завданням керівників структурних підрозділів.

В області відсутня заборгованість із виплати пенсій

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 11 лютого 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 461 089,55 тис. гривень.

З них профінансовано:
- вузол поштового зв’язку з 4 по 13 лютого та 35 % 14 лютого;
- установи банків з 4 по 11 лютого.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з пенсій відсутня.

У Сєвєродонецьку обговорили процеси інтеграції в ЄС та НАТО

Питання європейської та євроатлантичної інтеграції, роль успіху реформ в Україні обговорили сьогодні на конференції у кризовому медіацентрі «Сіверський Донець». У заході взяли участь народний депутат України Ганна Гопко, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар, громадські активісти та студентська молодь.

Напрями державної підтримки агропромислового комплексу цьогоріч збільшено, – брифінг

Про реалізацію в області державних і регіональних програм підтримки агропромислового комплексу у 2019 році та підсумки роботи у минулому році на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 12 лютого, доповіла заступник директора Департаменту – начальник управління розвитку агропромислового виробництва Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Вона нагадала, що у минулому році на потреби АПК державою надано 6,3 млрд гривень. Загалом агропромисловці України отримали підтримку у розмірі 4,2 млрд гривень. По Луганській області ця сума дорівнює 72,1 млн гривень.

Місцеві бюджети області отримали з держбюджету дотацію на видатки з утримання закладів освіти та охорони здоров’я

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» місцевим бюджетам Луганської області на 2019 рік передбачена дотація з держбюджету на здійснення переданих з держбюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я у сумі 468.280,8 тис. гривень.

Станом на 8 лютого до обласного бюджету надійшло 77.942.0 тис. гривень зазначеної дотації, яка в повному обсязі перерахована відповідним місцевим бюджетам Луганщини.

Наші важкоатлети привезли низку нагород різного ґатунку зі всеукраїнських змагань

У Харкові відбувся чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 17 років та чемпіонат України серед ДЮСШ, СДЮШОР, закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання з важкої атлетики.

На змаганнях нашу область представляли 23 спортсмени.

За результатами луганчани завоювали на чемпіонаті України серед юнаків та дівчат до 17 років шість золотих, дві срібні та три бронзові медалі.

Так, чемпіонами серед дівчат стали:

У повному обсязі профінансовані заплановані на лютий призначення на утримання центру соціально-психологічної реабілітації дітей

У лютому з обласного бюджету профінансована субвенція Лисичанському міському бюджету на утримання зазначеного центру соціально-психологічної реабілітації дітей в сумі 239,3 тис. гривень. Це становить 100 % до встановлених призначень на поточний місяць.

Відзначимо, що на підконтрольній українській владі території області функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у Лисичанську.

Він розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах.

Президент підпише зміни до Конституції щодо визначення стратегічного курсу України на членство в ЄС і НАТО

Президент Петро Порошенко підпише закон про внесення змін до Конституції України щодо визначення стратегічного курсу нашої держави на членство в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору. Про це Глава держави заявив під час виступу на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital.

Обласна влада працює над забезпеченням сталої роботи Сєвєродонецької ТЕЦ

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко відвідав ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ».

Під час зустрічі з директором теплоелектроцентралі Олександром Гудимом розглянуті питання щодо стану розрахунків за паливно-енергетичні ресурси, плани заходів ремонтної кампанії для забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2019-2020 років, розгляд необхідності передачі ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» у власність територіальної громади Сєвєродонецька та інше.

У містах і районах області: в Кремінській школі-гімназії відремонтована спортивна зала

У рамках Нової української школи з обласного та районного бюджетів виділено 1673118 гривень на капітальний ремонт спортивної зали Кремінської школи-гімназії.

Відтепер учні гімназії мають змогу навчатись на уроках фізичної культури у затишній залі і в задовільному температурному режимі, а також проводити секційні заняття у вечірній час.

Також, протягом 2018 року для закладів освіти Кремінщини були придбані багатофункціональні пристрої, телевізори, ноутбуки, мультимедійний контент, відеокамери, сучасні меблі для початкової школи тощо.

На Луганщині презентовано проект для підтримки розвитку ОСББ

В облдержадміністрації відбулася нарада, під час якої презентували проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, наразі на Луганщині 3841 багатоквартирний будинок, 325 з яких входять до ОСББ.
«Ці показники – є відображенням відповідної роботи органів влади на місцях», – наголосив він.