Архів новин

14 февраля 2019

Перспективний план розвитку Новопсковщини охоплює ключові сфери життя району, – Людмила Латишева

«Конструктивний підхід до вирішення актуальних питань життєдіяльності територіальних громад повинен ґрунтуватися на баченні перспектив розвитку району, що є запорукою співпраці усіх його ланок та подальшого соціально-економічного розвитку в усіх населених пунктах», – зазначила голова Новопсковської райдержадміністрації Людмила Латишева, коментуючи Перспективний план розвитку району на 2019-2021 роки.

Визначені заходи щодо організації дорожнього руху в зв’язку з ремонтом мосту в Сватівському районі

Сьогодні, 14 лютого, в облдержадміністрації відбулася нарада з питань організації дорожнього руху на автомобільній дорозі Н-26 «Чугуїв-Мілове» у зв’язку з проведенням ремонтних робіт автомобільного мосту в Сватівському районі.

Її провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Уряд відзвітував про капітальний ремонт країни

13 лютого на засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман презентував звіт роботи Уряду за 2018 рік. До 15 лютого звіт буде переданий до Верховної Ради. Як вимагає законодавство, Уряд звітує про свою діяльність третій рік поспіль і вчасно подає звіт до парламенту.

Економіка зростає швидше за прогнози

Актуальний коментар: Луганщина готова дати відсіч інформаційним провокаціям з боку РФ

Після початку бойових дій наша область постійно потерпає від дезінформації. В останні місяці ця тенденція тільки посилюється – з’являються різного роду фейки про вибори.

На Луганщині працюють підрозділи філії Державної установи «Центр пробації»

У 2018 році у складі Міністерства юстиції України створено центральний орган управління діяльністю пробації – Державну установу «Центр пробації», що координує та здійснює нагляд за діяльністю 24 філій та 560 уповноважених органів з питань пробації по всій України.

Удосконалюється механізм реалізації програм та розподілу коштів підтримки галузей АПК

Відбулася нарада в режимі відео skype-конференції під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети щодо державних програм фінансової підтримки сільгосптоваровиробників у поточному році.

Розглянуто пропозиції, які надійшли від структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань АПК, стосовно удосконалення механізму реалізації програм та розподілу коштів за напрямами підтримки галузі тваринництва, фермерства, розвитку хмелярства, закладання молодих садів, виноградників та ягідників і нагляду за ними.

Пенсіонери отримуватимуть монетизовану субсидію з 4 по 25 число щомісяця разом із пенсією

Уряд вже два роки поспіль виконує дорожню карту з монетизації субсидій. Так, у 2018 році запроваджено перший етап – монетизацію на рівні комунальних підприємств-постачальників комунальних послуг. Другий етап – надання житлових субсидій населенню в грошовій формі. З березня субсидії будуть виплачені живими коштами.

СБУ закликає мешканців та гостей Луганщини бути пильними

Перед проведенням майбутніх виборів Президента України СБУ закликає мешканців та гостей Луганщини бути уважними та обережними.

Для недопущення спроб дестабілізації громадського порядку та протидії розвідувально-підривній діяльності з боку ворожих спецслужб просимо громадян інформувати правоохоронців у випадках:

-виявлення зброї, вибухових пристроїв або підозрілих предметів;
-наявності інформації про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб та даних про наміри здійснення сепаратистської, терористичної діяльності.

На Луганщині понад 3000 громадян замовили витяг з Державного земельного кадастру online

На території області опрацьовано 3428 та надано 3319 витягів, заявки на які сформовані в електронному вигляді через Публічну кадастрову карту. Найбільше заявок в електронному вигляді сформовано по території Сватівського (789 заяв), Станично-Луганського (446 заяв), Попаснянського (344 заяв) районів. Отримати витяг громадяни могли у найближчому Центрі надання адміністративних послуг, який обирали самі при замовленні.