Архів новин

15 февраля 2019

Перелік заходів виставково-ярмаркової діяльності в Луганській області у 2019 році

Для підвищення іміджу Луганської області y 2019 році на території регіону планується проведення 80 регіональних та місцевих виставок-ярмарків, присвячених святковим датам та іншим заходам із залученням все більшої кількості місцевих товаровиробників, умільців, аматорів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтв.

У січні місцеві бюджети Луганщини отримали майже 1,5 мільйона від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень 2019 року казна Луганської області поповнилася на 1 млн 423 тис. гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Станом на лютий на Луганщині здійснюють діяльність 1417 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

З них 1283 суб’єкти отримали ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 1044 суб’єкти – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

Системні зміни в охороні здоров’я: перші результати

На засіданні 13 лютого Уряд представив звіт про свою роботу за 2018 рік. Минулого року в сфері охорони здоров’я відбулась низка важливих змін, спрямованих на покращення якості та доступності медичного обслуговування для українців. Зокрема, Уряд запустив перший етап медичної реформи, розширив програму «Доступні ліки», продовжив розбудовувати мережу кардіоцентрів.
Зарплати лікарів зросли в 2-3 рази

Луганська облдержадміністрація – на третьому місці у рейтингу дотримання вимог та принципів державної регуляторної політики серед місцевих органів виконавчої влади України

Державною регуляторною службою України здійснено аналіз стану дотримання органами виконавчої влади вимог та принципів державної регуляторної політики протягом 2018 року та складено Аналітичний звіт.

За результатами проведеного аналізу виконання місцевими органами виконавчої влади процедур підготовки, прийняття та відстеження результативності дії регуляторних актів здійснено рейтингування.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 30,71 %) в області

За сьомий тиждень 2019 року, станом на 15 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 30,71 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 38,7 на 10 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2723 особи, з них 1847 (67,8 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 116 хворих, у тому числі 85 дітей віком до 14 років.

У Марківському районі планують створити молодіжний простір

У селищі Кризьке, що на Марківщині, відбулась зустріч з представниками молодіжної ради при Кризькій сільській раді.

Захід організовано управлінням молоді та спорту облдержадміністрації спільно з Луганським відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» та Агенцією регіонального розвитку Луганської області.

У рамках зустрічі, до якої долучилась перший заступник голови Марківської райдержадміністрації Олена Цовма, обговорювались можливості створення молодіжного простору на території сільської ради та основні напрями майбутнього закладу.

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському творчому конкурсі «Слово про Україну»

27 лютого на базі Юридичного факультету Національного авіаційного університету відбудеться Всеукраїнський творчий конкурс «Слово про Україну».

Його метою є формування національної свідомості та відповідальності за долю України, виховання любові до рідної землі, її історії, культивування бережливого ставлення до національного багатства країни, мови, історії та традицій.

Монетизація субсидій для пенсіонерів: що потрібно знати

Впроваджується система монетизації субсидій – грошових виплат малозабезпеченим верствам населення. У середньому їх розмір складатиме 1500 гривень.
Відтепер отримувач субсидій зможе самостійно контролювати розрахунки за отримані комунальні послуги та їх якість від постачальника.

Після оплати комунальних послуг за рахунок монетизованої субсидії залишок готівкою буде в розпорядженні її отримувача. Вже з березня споживачі комунальних послуг, з яких близько 70 % пенсіонери, отримають субсидії у вигляді грошей.

Важлива інформація

18 лютого 2019 року о 15:00 в облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань) відбудеться засідання Комісії з оцінки корупційних ризиків в Луганській обласній державній адміністрації щодо проведення заходів по оцінки корупційних ризиків у діяльності Луганської облдержадміністрації та підготовки Антикорупційної програми Луганської облдержадміністрації на 2019 рік.

Запрошуємо представників громадськості взяти участь у зазначеному заході відповідно до статті 21 Закону України «Про запобігання корупції».

Місцеві бюджети отримали держсубвенцію на виплату соцдопомоги на дітей-сиріт

У лютому з державного бюджету до обласного надійшло 2.746,5 тис. гривень субвенції на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів.