Архів новин

18 февраля 2019

Проведено моніторинг виконання Плану заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року за минулий рік

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації за підсумками 2018 року проведено моніторинг виконання Плану заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

У звітному періоді було передбачено реалізацію 115 проектів регіонального розвитку за чотирма стратегічними цілями на загальну суму запланованого обсягу фінансування 2,4 млрд гривень.

З них 15 виконано у повному обсязі, 34 знаходяться у стадії виконання, по 66 проводиться інформаційна компанія, здійснюється пошук інвестиційних донорів.

Низку нагород здобули скелелази Луганщини на всеукраїнських змаганнях

У Харкові відбулися Всеукраїнські змагання зі скелелазіння серед юніорів, молоді та юнаків.

Участь у першості взяли спортсмени з міста Києва, Дніпропетровської, Харківської, Донецької та Луганської областей.

Так, у виді програми «Трудність» серед юнаків 2008-2009 років народження наш Єлісей Гудим здобув срібну медаль, а Гліб Клочко – бронзову.

Серед молоді групи «А» (2002-2003 р. н.) у цій же програмі Микита Аврамов посів третю сходинку змагань.

Цьогоріч під час Всеукраїнської акції «Серце до серця» збиратимуть кошти на кардіообладнання

По всім областям України у період з 1 по 30 квітня 2019 року відбуватиметься 14 Всеукраїнська акція «Серце до серця» під гаслом «Дитяче серденько, живи», головною метою якої є збір коштів на придбання кардіологічного медичного обладнання для дитячих лікарень.

Акцію організовано чотирнадцятий рік поспіль. За цей час вона встигла набути загальнонаціональної підтримки. За тринадцять років існування Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» обласним дитячим лікарням було передано медичне обладнання на загальну суму 39 674 199, 83 гривень.

Розглянуто стан реорганізації закладів охорони здоров’я вторинної ланки у неприбуткові підприємства

Відповідні питання обговорені на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

У заході також узяли участь виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Фесенко, керівництво Сватівського, Білокуракинського, Троїцького районів та головні лікарі лікувальних закладів, в яких надають спеціалізовану медичну допомогу населенню вищезазначених районів.

П’ять популярних запитань про Урядовий проект «Муніципальна няня»

З 2019 року в Україні запрацював ще один вид соціальної допомоги новоспеченим батькам – «муніципальна няня». Це додаткова грошова допомога від Уряду молодим сім’ям.

Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я зможе безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні – незалежно від того виходить мама на роботу чи залишається у декретній відпустці.

На це Уряд у Державному бюджеті заклав 500 мільйонів гривень. Цією безповоротною допомогою від Уряду зможуть скористатися 25 тисяч сімей.

У містах і районах області: в Міловому будується лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини

У рамках впровадження реформи первинної ланки медичної допомоги, яка нині триває в Україні, в Міловому наприкінці вересня минулого року розпочалося будівництво лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Усі будівельні роботи здійснюються відповідно до затвердженого календарного плану. За цей час будівельники улаштували фундамент, зробили його тепло- та гідроізоляцію.

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій у січні склала 421 мільйон

В області на сьогодні зареєстровано 2914 реєстраторів розрахункових операцій. Загальна сума виторгу за січень місяць поточного року склала 421 млн гривень.

Обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання передбачена положеннями п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України та ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Підтримуємо наших хлопців: акції щодо повернення українських моряків додому тривають

В Україні продовжуються акції на підтримку українських моряків, захоплених російськими силовиками поблизу Керченської протоки та протиправно утримуваних у РФ.

Українські діти теж приєдналися до цих акцій. Першими розпочали київські школярі, які підготували листи і малюнки для полонених українських військових.

Кремінська районна дитяча громадська організація «Первоцвіт» доєдналася до акції з підтримки наших моряків, у тому числі, земляка Євгена Семидоцького зі Сватівщини.

Важливо! Перевірка системи оповіщення

Увага! 20 лютого цього року з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»