Архів новин

19 февраля 2019

Студенти СНУ ім. В. Даля зустрілися з обласним керівництвом

Сьогодні на виконання Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки в облдержадміністрації відбувся День відкритих дверей.

Студенти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля спеціальностей «Політологія», «Журналістика» та «Міжнародні відносини» під час проходження практики зустрілися із заступником голови облдержадміністрації Геннадієм Іваненком.

На впровадження Нової української школи на Луганщині використано 98 % держсубвенції, – брифінг

Про підсумки роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації за 2018 рік на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту Юрій Стецюк.

Він зауважив, що на території області працюють 268 закладів дошкільної освіти, 279 закладів загальної середньої освіти, 20 закладів професійної (професійно-технічної) освіти та 23 заклади вищої освіти.

Виступ Президента під час спеціального засідання Верховної Ради у зв’язку з 5-ю річницею з початку збройної агресії Росії проти України

Великий друг України пане Дональд Туск!

Шановний пане Голово Верховної Ради!

Шановний пане Прем’єр-міністре!

Шановні члени українського Уряду!

Шановні народні депутати!

Шановні наші іноземні друзі, які п’ять років пліч-о-пліч стоять разом з Україною, захищаючи глобальну безпеку, суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України!

Шановні військові – еліта нації, які присутні у цьому залі!

Дорогі співвітчизники!

Наталя Чехута: План розвитку Кремінщини напрацьований на основі запитів громади

Перспективний план розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 роки включає 12 інвестиційних проектів. Шість із них додали за результатами громадських обговорень, що відбулися в районі протягом грудня–січня. Про це повідомила голова Кремінської районної державної адміністрації Наталя Чехута.

Ми не питатимемо в Путіна куди нам рухатися далі – Президент підписав зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття членства в ЄС та НАТО

Президент Петро Порошенко взяв участь в спеціальному засіданні Верховної Ради України у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України. У засіданні також взяв участь Президент Європейської Ради Дональд Туск, який перебуває з робочим візитом в Україні.

Як працюватиме монетизація субсидій

Уже через два тижні субсидія громадянам виплачуватиметься готівкою. Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

У 2018 році на забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації у Новопсковщині витрачено понад 500 тис гривень

А саме, для 84 осіб були закуплені 216 одиницями технічних та інших засобів реабілітації на загальну суму 561,724 тис. гривень, у тому числі одну особу району забезпечено електроскутером, вартістю 71081 гривень.

До технічних та інших засобів реабілітації, в залежності від захворювань належать:

протезно-ортопедичні вироби, в тому числі ортопедичне взуття;

спеціальні засоби для самообслуговування та догляду (подушки протипролежневі, крісла-стільці з санітарним оснащенням, сидіння для ванни, східці, умивальник);

Минулоріч Департаментом житлово-комунального господарства замовлені роботи з реалізації 39 заходів

Сьогодні, 19 лютого, на апаратній нараді в облдержадміністрації підбито підсумки діяльності двох структурних підрозділів у 2018 році.

Нараду провів виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Про підсумки роботи Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації за 2018 рік та пріоритетні напрями роботи на 2019 рік доповів директор структурного підрозділу Віталій Сурай.

Важливо! Перевірка системи оповіщення

Увага! 20 лютого цього року з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»