Архів новин

20 февраля 2019

Обласним краєзнавчим музеєм організовано виставки пам’яті Героїв Небесної Сотні

Наукові співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею організували стаціонарну та пересувну виставки «Пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Вшановуючи пам'ять загиблих під час Революції Гідності, разом з учнями молодших класів вони взяли участь у акції «Ангели пам’яті», яка стала своєрідним перекликом українців з усіх куточків країни.

Крім того, проведено урок-реквієм «Характери Гідності» для учнів старших класів Старобільського району.

Марина Порошенко вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні дружина Президента України Марина Порошенко разом із сином Михайлом взяла участь у панахиді за спокій наших співвітчизників, які поклали своє життя за волю України під час Революції Гідності - Героїв Небесної Сотні.

Богослужіння, яке відбулося в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі,  провів Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Також Перша леді та Михайло разом із родинами загиблих вшанували пам’ять Героїв біля Хреста Небесної Сотні. 

Луганщина вшановує Пам’ять Героїв Небесної Сотні

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у заході до Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні «Герої не вмирають», який відбувся у Сєвєродонецькому обласному коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Вона разом з присутніми згадала усіх Героїв, які поклали свої життя за Україну.

«Ми нескінченно вдячні мужнім та відважним людям, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, правової держави, європейське майбутнє України», – зазначила Ольга Лішик.

Обласна влада та міжнародні партнери скоординували дії з реалізації Стратегії розвитку Луганщини

Засідання обласної координаційної ради з питань реалізації в Луганській області проектів, програм та ініціатив Європейського Союзу, Програми розвитку ООН, інших міжнародних організацій відбулося сьогодні у Сєвєродонецьку.

СБУ закликає мешканців та гостей Донеччини та Луганщини бути пильними

Перед проведенням майбутніх виборів Президента України СБУ закликає мешканців і гостей Донецької та Луганської областей бути уважними та обережними.

Для недопущення спроб дестабілізації громадського порядку та протидії розвідувально-підривній діяльності з боку ворожих спецслужб просимо громадян інформувати правоохоронців у випадках наявності інформації:

- про підготовку до скоєння терористичних актів, посягання на життя державного чи громадського діяча, а також суб’єктів виборчого процесу;

Перспективні плани розвитку враховують реформування і розвиток освіти

Плани перспективного розвитку районів та громад Луганщини враховують всеукраїнську освітню реформу, що сприятиме впровадженню доступної та якісної освіти для кожної дитини. Про це зауважив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Сергій Філь зустрівся з представником УВКБ ООН

Сьогодні, 20 лютого, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зустрівся з представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу.

Також на зустрічі був присутній заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

У минулому році на Луганщині встановлено два рекорди України, – брифінг

Про них на брифінгу для ЗМІ розповіла начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Спочатку у лютому 2018 року під час святкування Масниці, кадети Луганського обласного ліцея-інтерната «Кадетський корпус імені героїв «Молодої гвардії» разом із керівниками області, Кремінського району, а також із запрошеними на свято артистами встановили рекорд України з масового ліплення вареників.

Важливо! Перевірка системи оповіщення

Увага! 20 лютого цього року з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Оголошення про початок формування постійно діючої конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посад керівників закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

Облдержадміністрація оголошує про початок формування постійно діючої конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посад керівників закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

Минає п’ять років після найжорстокіших та найкривавіших подій Революції Гідності. Саме 18-20 лютого 2014 року була вбита значна кількість її учасників. Вони загинули від куль снайперів, автоматних черг, були закатовані та замордовані за злочинними наказами.

Це стало трагічною кульмінацією боротьби українського народу проти тодішньої злочинної влади.

Держагентство автодоріг України має владнати ситуацію, що склалася навколо експлуатаційного утримання доріг Луганщини, – Сергій Філь

Про це заявив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь під час апаратної наради.

«Наразіми маємо безпрецедентну для України ситуацію, коли дороги державного значення залишились без експлуатаційного утримання, – наголосив він. – Іншими словами – зараз взагалі нікому прибирати сніг на цих автошляхах. Я вже не кажу, що під загрозою зриву опинилося проведення аварійних ямкових ремонтів. Від цієї ситуації можуть постраждати, в першу чергу, звичайні автомобілісти».