Архів новин

21 февраля 2019

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Віталій Сурай

«Відновлення інфраструктури області – це крок до нової якості життя», – зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, коментуючи Перспективний план розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки.

Робота територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в 2018 році отримала позитивну оцінку

В облдержадміністрації відбулися збори керівного складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

Захід із підбиття підсумків роботи за цим напрямом у 2018 році і визначення основних завдань на поточний рік проведено заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком.

Звітуючи, начальник управління цивільного захисту Володимир Мирошниченко, зокрема, повідомив, що протягом минулого року територіальна підсистема продовжувала працювати у режимі надзвичайної ситуації державного рівня.

У Рубіжному завершується будівництво каналізаційної насосної станції

У Рубіжному завершується будівництво каналізаційної насосної станції для відведення до 40 відсотків усіх міських стоків на очисні споруди.

Замовником будівництва об’єкту «Будівництво каналізаційної насосної станції з мережами, з боку схрещення вул. Студентська і Померанчука м. Рубіжне-корегування проекту» виступив Департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

На Луганщині відкрито вже четвертий навчально-практичний центр з робочої професії

Центр відкрито на базі ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей» за професією «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник».

Участь у відкритті взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона зазначила високий рівень підготовки з відкриття центру й подякувала директору ліцею Борису Гречишкіну за проведену роботу.

Актуальний коментар. Спілкуватися українською – сучасний тренд молоді

Сьогодні – Міжнародний день рідної мови. Усебічну підтримку мовного та культурного різноманіття, збереження багатомовності оголошено ЮНЕСКО майже два десятиріччя тому, восени 1999 року.

«Мова є ознакою культурної приналежності людини, – говорить директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко. – П’ять років тому, з початком російської агресії, це питання набуло особливого сенсу».

Шановні жителі Луганщини!

Командування Об’єднаних сил звертається до вас з проханням надавати перевагу в русі транспортним засобам з нанесеними розпізнавальними знаками медичних підрозділів. Цей транспорт евакуює поранених до медичних закладів.

Ваше розуміння збереже життя нашим захисникам!

Для учнів Станично-Луганської загальноосвітньої школи №1 придбали новий автобус

Відтепер учням не треба підлаштовуватися під розклад руху рейсових маршруток. Вони мають змогу комфортно та безпечно доїхати до школи № 1 на автобусі, а після заняття повернутися додому.

Шкільний автобус здійснює два рейси: з ранку та два після закінчення занять.

Вартість автобуса 1 млн 933 тис. гривень.

Кошти виділені з обласного та місцевого бюджетів.

Минулоріч покращено умови у 132 закладах культури області

Про це розповіла начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Вона зазначила, що з метою створення належних умов як для працівників культури, так й для відвідувачів протягом 2018 року за рахунок всіх джерел фінансування у закладах культури виконано 41 капітальний ремонт на загальну суму 17 млн 121 тис. гривень, а також 91 поточний ремонт на 3 млн 521 тис. гривень.

Загалом покращено умови у 132 закладах культури області.

Виступ Президента України на дебатах Генеральної Асамблеї ООН з питання: «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України»

Пані Голово,

Ваші Високоповажності,

Пані і Панове,

Я хотів би розпочати зі слів глибокої вдячності Голові Генеральної Асамблеї ООН, пані Марії Фернанді Еспінозі Гарсес за її ефективне керівництво роботою найбільш представницького та головного органу ООН з вироблення політичних рішень.

На сьогодні припадає п’ята річниця з початку іноземної збройної агресії проти моєї країни, України.

Я хочу висловити глибоку вдячність Генеральній Асамблеї ООН, яка упродовж усіх цих років займала рішучу позицію на підтримку України у боротьбі з агресією та окупацією.

Понад три тисячі учнів з Луганщини братимуть участь у пробному ЗНО

Загалом заповнили реєстраційну форму для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2019 року 3624 особи. Підтвердили реєстрацію 3141 з них. Подано 5614 заявок на предмети.

В Україні цьогоріч для участі в пробному ЗНО зареєструвалися 191 314 осіб.

Традиційно найбільше тестувань замовлено з української мови і літератури, математики, історії України та англійської мови.

До 25 лютого в особистих кабінетах усіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО будуть розміщені запрошення-перепустки з адресами пунктів тестування.