Архів новин

22 февраля 2019

Звіт про здійснення Луганською обласною держадміністрацією покладених на неї повноважень та стан розвитку області

Відповідно до частини третьої статті 45 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» та на виконання Наказу Національного агентства України з питань державної служби від 20.12.2016 № 277 «Про затвердження Типового порядку проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади», з метою належного інформування громадськості про підсумки діяльності Луганської обласної державної адміністрації у 2016 році пропонуємо ознайомитись зі звітом про здійснення Луганською обласною держадміністрацією поклад

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Сергій Хлякін

Під час стратегічного планування розвитку області залучаються всі можливості для розвитку бізнесу на території громад. Зважаючи на те, що переважна частина підконтрольної українській владі території Луганщини є аграрною, підтримка підприємств у цій сфері має велике значення для економіки області. Таку думку висловив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін, коментуючи Перспективний план розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки.

Обговорені напрями подальшої співпраці з Данською Радою у справах біженців

Представники цієї данської гуманітарної організації зустрілися з заступником голови облдержадміністрації Геннадієм Іваненком.

Вони зауважили, що своїми головними партнерами у Луганській та Донецькій областях бачать саме облдержадміністрації, з керівництвом яких і опрацьовує можливості реалізації проектів.

У свою чергу, Геннадій Іваненко подякував Данській Раді у справах біженців за діяльність на Луганщині саме у той час, коли область зазнала значних втрат.

Питання децентралізації обговорено у Новопсковському та Старобільському районах

У рамках реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади управлінням з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації спільно з представниками Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» здійснено робочі зустрічі із представниками органів місцевого самоврядування Міловського, Новопськовського та Старобільського районів.

Сільські голови Міловського району ознайомились з позитивним досвідом і досягненнями утвореної у 2015 році Новопсковської об’єднаної територіальної громади.

Американська компанія HORIZON CAPITAL інвестує в Україну

Horizon Capital, американська компанія прямих інвестицій, що інвестує в експортно орієнтовані компанії з високими темпами росту в Україні та ближньому регіоні, зібрала 200 млн доларів для свого третього фонду, Emerging Europe Growth Fund III, L.P. («EEGF III», «Фонд»).

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 37,12 %) в області

За восьмий тиждень 2019 року, станом на 22 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 37,12 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 35,1 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіла 2471 особа, з них 1640 (66,4 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 95 хворих, у тому числі 76 дітей віком до 14 років.

Попаснянщину уперше відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки

З робочим візитом до Попаснянського району завітала латвійська делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.

Також до складу делегації увійшли Другий Секретар Латвійської республіки в Україні Андрейс Карповічс, головний капелан Збройних Сил Латвії Елмарс Пляшвін та військовослужбовці СІМІС міста Сєвєродонецьк.

Поважних гостей зустріли голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун та міський голова Юрій Онищенко.

Їм представили роботу освітніх та медичних закладів.

За січень для української армії зібрали понад 13 мільйонів

За січень 2019 року надходження військового збору склали 13 млн 537 тис. гривень. Це на 2,7 млн гривень, або на 25 %, більше показника за січень 2018 року.

Слід відзначити, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Фермери Білокуракинщини вивчають досвід сільськогосподарської галузі Бродівського району

З метою вивчення досвіду щодо створення молочних кооперативів, фермери Білокуракинського району зараз знаходяться у Бродівському районі Львівської області.

До складу делегації увійшли начальник управління агропромислового розвитку Оксана Верецун, директор кооперативу Любов Ляшко, староста с. Шапарівка Володимир Лавренко, а також жителі Білокуракинщини.