Архів новин

25 февраля 2019

Обрано голову Луганської обласної тристоронньої соціально-економічної ради

Сьогодні, 25 лютого, відбулося установче засідання Луганської обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

Раду очолюють три співголови, які є координаторами сторін соціального діалогу. Від облдержадміністрації – заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, від профспілок – Валерій Черниш, від роботодавців – Борис Макаревич.

В облдержадміністрації відбулось засідання щодо вирішення проблемних питань ветеранів АТО/ООС та членів їх сімей

За ініціативи активних місцевих об’єднань учасників АТО/ООС відбувся захід, на якій були запрошені заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, Юрій Клименко та Ольга Лішик, а також керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Сергій Войтенко

Відновлення сфери освіти, медицини та культури – провідні напрями розвитку Чмирівської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомив Чмирівський сільський голова Сергій Войтенко, коментуючи результати громадських обговорень Перспективного плану розвитку Старобільського району на 2019-2021 роки.

Громадські обговорення Плану тривали у грудні-січні, а на другому засіданні Ради регіонального розвитку Старобільського району документ було ухвалено. До його складу увійшли проекти розвитку Чмирівської ОТГ.

З 1 березня пенсії зростуть для 8 мільйонів пенсіонерів

Держава відновить соціальну справедливість і для пенсіонерів з найнижчими пенсіями: вони отримають 2 410 гривень доплати за попередні роки.

Уряд продовжує пенсійну реформу, розпочату в 2017 році. 1 березня вперше відбудеться автоматичний перерахунок пенсій. Подробиці цього перерахунку були озвучені під час наради у Пенсійному фонді за участі Президента Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і членів Кабінету Міністрів.

Обговорено організацію роботи щодо запобігання і протидії домашньому насильству відповідно до змін у законодавстві

У Сєвєродонецьку відбулося засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Захід проведено заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Президент про індексацію пенсій: Це є наша стратегія боротьби з бідністю. Економічні можливості для цього є

Президент Петро Порошенко зазначає, що в державі забезпечені необхідні економічні умови для проведення індексації пенсій найменш захищеним категоріям пенсіонерів. Про це Глава держави сказав під час наради щодо проведення індексації пенсій.

Проведено нараду щодо ліквідації наслідків обстрілів Золотого

Сьогодні, 25 лютого, за дорученням виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя його заступник Юрій Клименко провів екстрену нараду щодо допомоги мирним жителям Золотого-1 після обстрілу.

Місцеві бюджети отримали субвенцію з держбюджету на пільги та житлові субсидії населенню у повному обсязі до встановлених призначень на лютий

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету  субвенцію на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату енергоносіїв та комунальних послуг в сумі 123.274,9 тис. грн, що становить 100 % до затверджених призначень на лютий поточного року, у тому числі для проведення розрахунків за спожитий природний газ – 87.507,2 тис. грн, послуги з теплопостачання – 17.502,6 тис. грн, водопостачання і водовідведення – 4.231,9 тис. грн, електроенергію – 8.461,3 тис. грн, квартирну плату та інші послуги – 5.571,9 тис. грн.

Шановні жителі Луганщини!

Командування Об’єднаних сил звертається до вас з проханням надавати перевагу в русі транспортним засобам з нанесеними розпізнавальними знаками медичних підрозділів.

Цей транспорт евакуює поранених до медичних закладів.

Ваше розуміння збереже життя нашим захисникам!

Минулоріч в області капітально відремонтовано 14 котелень

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

На території області здійснюють господарську діяльність із теплопостачання 39 ліцензіатів Луганської обласної державної адміністрації. Вони займаються виробництвом теплової енергії, транспортуванням її магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачанням теплової енергії.

Серед них вісім комунальних підприємств та одне державне, що надають послуги з теплопостачання та мають на балансі 85 котелень.