Архів новин

26 февраля 2019

Середній показник надходжень власних доходів на одного жителя об’єднаних громад області збільшився на 917 гривень

Експерти з фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та SKL International) проаналізували бюджетні показники 665 ОТГ.

Оцінка виконання показників місцевих бюджетів 665 ОТГ, які мають прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом, проводилася за чотирма показниками:

Увага! З 1 березня КПВВ переходять на новий графік роботи

Відповідно до розпорядження Командувача об’єднаних сил усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування з 1 березня 2019 року переходять на графік весняного періоду.

Контрольно-перевірочні заходи та пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування буде здійснюватися щоденно з 07.00 до 18.30.

Більше 10 проектів від Троїцької ОТГ увійшли до перспективного плану розвитку Луганщини

 

Відновлення соціальних об’єктів та інфраструктури визначені пріоритетними для розвитку Троїцької об’єднаної територіальної громади на найближчі три роки. Про це сьогодні у ході брифінгу для ЗМІ повідомив Троїцький селищний голова Демид Палагно.

Протягом двох місяців тривали громадські обговорення Перспективного плану розвитку Троїцького району на 2019-2021 роки, частину якого склали проекти, що запропонували жителі ОТГ.

Актуальний коментар: обласна влада прозора та відкрита для громадянського суспільства

Налагодження продуктивної взаємодії та конструктивного діалогу з громадськістю відіграє важливу ролей у діяльності обласної влади. Тому при облдержадміністрації діє громадська рада, до складу якого входить 35 членів.

Громадська рада – це консультативно-дорадчий орган, що об’єднує представників найактивніших організацій громадянського суспільства Луганщини, які беруть участь у вирішенні актуальних питань обласного значення.

У Сєвєродонецьку відбудеться форум місцевого самоврядування

Захід відбудеться 27 лютого о 10:00 у готелі «Мир» (вул. Лисичанська, 1).

Форум – платформа для обговорення перспектив для співпраці, які програма USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» надаватиме партнерським громадам та містам для розвитку належного врядування, надання якісних державних послуг населенню, розширення організаційної спроможності органів місцевого самоврядування та професійного розвитку посадовців.

До Положення про обласний конкурс проектів місцевого розвитку внесені зміни

Зокрема, в порівнянні з умовами проведення конкурсу у 2018 році, розширений перелік учасників шляхом включення до нього військово-цивільних адміністрацій, які відповідно до закону виконують повноваження органів місцевого самоврядування. Таким чином, знято обмеження щодо участі у конкурсі усіх громад Луганської області на підконтрольній українській владі території.

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено проросійського терориста

За матеріалами СБ України до 7 років та 8 місяців позбавлення волі засуджено мешканця Луганщини за вчинення низки терактів та незаконне зберігання військових засобів ураження.   

Оперативники спецслужби встановили, що навесні 2015 року житель прикордонного населеного пункту здійснив підрив радіолокаційної станції однієї із військових частин та транспортних засобів, що належали співробітникам Держприкордонслужби та СБУ.

На засіданні колегії управління молоді та спорту підбиті минулорічні підсумки та затверджені плани на 2019 рік

Зокрема, на порядок денний були винесені питання щодо затвердження плану засідань колегій управління молоді та спорту облдержадміністрації у поточному році, стратегії розвитку комунальних установ та закладів молоді та спорту спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2019 рік, а також підбиті підсумки роботи обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств «Україна» і «Спартак» у 2018 році.