Архів новин

20 марта 2019

Люди відчувають відповідальність за розвиток своєї громади, – Едуард Олєйніков

Розбудова інфраструктури визначено пріоритетним напрямом розвитку Біловодської громади. Про це розповів голова Біловодської селищної ради Едуард Олєйніков, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

За результатами громадських обговорень під час засідання Ради регіонального розвитку Біловодського району було ухвалено План перспективного розвитку громади на найближчі три роки. Документ став складовою частиною обласного плану розвитку, що був представлений під час другого засідання Ради регіонального розвитку Луганської області.

Уряд заохочує громади створювати сприятливі умови для розвитку дітей та молоді

Сьогодні, 20 березня, на засіданні Кабінету Міністрів схвалено проект змін до Законів України, спрямований на впровадження в Україні міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» та надання фінансової підтримки таким громадам.

Уряд пропонує стимулюватиме громади, що мають статус «Громада, дружня до дітей та молоді», або є кандидатами на отримання цього статусу, зокрема, збільшити для таких громад частки зарахування ПДФО до бюджетів громад:

1% - для громад, визнаних кандидатом на отримання статусу;
3% - для громад, які отримали статус.

Уряд удосконалив правовий механізм надання компенсації на придбання житла ВПО, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Уряд удосконалив правовий механізм надання компенсації на придбання житла внутрішньо переміщеними особами, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Зокрема, зазначені зміни дозволяють:

- дозволено переїжджати з району в район та в межах області протягом року, якщо це не призводить до збільшення компенсації;

- компенсація розраховується також на непрацездатних батьків та дітей, що навчаються на денній формі навчання до 23 років;

- врегульовані питання документального оформлення придбанням житла на земельній ділянці;

Минулоріч надано державну соціальну допомогу 39 тис. отримувачів на суму 785 млн гривень

Підсумки роботи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації у 2018 році розглянуто під час апаратної наради.

Доповідачем виступила директор Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Вона зазначила, що протягом минулого року на виконання програм соціального захисту населення області спрямовано 2486,3 млн гривень, у тому числі з державного бюджету – 2425,3 млн гривень, з облбюджету – 148,4 млн гривень та інших джерел фінансування – 12,7 млн гривень.

Вступ 2019: МОН ТА CEDOS підготували поради для вступників, як правильно обрати виш та спеціальність

Міністерство освіти і науки та аналітичний центр CEDOS підготували поради для вступників про вибір університету та спеціальності.

Вони опубліковані тут: https://cedos.org.ua/vybir

У Міловому триває будівництво лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини

У рамках впровадження реформи первинної ланки медичної допомоги, яка нині триває в Україні, в Міловому наприкінці вересня минулого року розпочалося будівництво лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Усі будівельні роботи здійснюються відповідно до затвердженого календарного плану.

За цей час будівельники улаштували фундамент, провели його тепло- та гідроізоляцію. Виконані зовнішні і внутрішні оздоблюванні роботи, встановлені віконні та дверні блоки.

Біловодська громада отримала автомобіль для перевезення осіб з особливими потребами

Транспортний засіб оснащений усім необхідним: автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, обігрівачем, а також додатковими місцями для супроводжуючих людину з особливими потребами.

«Соціальне таксі» курсуватиме населеними пунктами громади за графіком.

Старости можуть подавати замовлення, коли буде потрібен транспорт, а маршрут коригуватиметься для всіх жителів громади, зазначеної категорії.

Завдяки проекту зі збирання усної історії «Пам’ятайте героїв АТО/ООС» двом захисникам встановлено пам’ятні дошки

На підставі матеріалів, зібраним Держархівом області, Павлу Гречишкину та Дмитру Ліницькому, які боролись за суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України, у Новоайдарському та Сватівському районах було встановлено пам’ятні дошки.

Підбиваючи підсумки роботи Державного архіву Луганської області за 2018 рік, під час апаратної наради про це повідомила його директор Катерина Безгинська.

Також вона зазначила, у минулому році на державне зберігання архівними установами прийнято майже 13 тис. справ Національного архівного фонду України.