Архів новин

03 мая 2019

Керівництво облдержадміністрації привітало прикордонників з професійним святом

Цю почесну місію виконали заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та Юрій Клименко.

Так, у Старобільському районному будинку культури відбулись урочистості для Луганського прикордонного загону. А біля будівлі була виставлена техніка та озброєння, яку використовують під час виконання службових обов'язків.

Зі святом прикордонників привітав Геннадій Іваненко.

Обласна влада вирішує питання відновлення водопостачання в Лисичанську

Ситуацію з відключенням від електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал» розглянуто сьогодні, 3 травня, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Наразі розглядається питання відновлення електропостачання цих об’єктів за умови часткової передплати постачальнику – ТОВ «ЕНЕРА СХІД».

ТОВ «ЛЕО» доручено відновити та забезпечити безперебійне електропостачання об’єктів водопостачання Лисичанська, а також не допускати їх відключення.

Сьогодні стартує реєстрація осіб з окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму на додаткову сесію ЗНО

Міністерством освіти і науки України та Українським центром оцінювання якості освіти створено додаткові умови реєстрації та участі таких громадян у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Особи, які мешкають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополь або на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, зможуть зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з 03 до 20 травня 2019 року (для участі в додатковій сесії).

Сьогодні – Всесвітній день свободи преси

Ухвалений Організацією Об’єднаних Націй щорічно 3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси. Свобода думки, світогляду та вільне вираження поглядів та переконань є одним з основних прав людини і громадянина, закріплених у міжнародному та українському законодавстві.

Історія України засвідчує, що свобода і незалежність держави тісно пов’язані зі свободою друку. Саме у засобах масової інформації, в об’єктивному інформуванні та у дискусіях, формується громадська думка, кристалізуються ідеї суспільно-політичного устрою держави.

Піротехніками на Луганщині вилучено 17 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 2 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,9 га території в Білокуракинському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та місті Сватове.

Загалом виявлено та вилучено 17 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, п’ять ручних гранат, вісім одиниць інших вибухонебезпечних предметів й три одиниці набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Місцеві бюджети Луганщини отримали 517 мільйонів податку на доходи фізичних осіб

Протягом січня-березня 2019 року до місцевих бюджетів спрямовано 516,8 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 66,7 млн гривень або на 14,8 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Бюджетоутворюючі підприємства області перерахували 487,6 млн гривень, що на 59,9 млн гривень або на 14 % більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області

Правила поведінки у лісі в суху пору року

З метою уникнення лиха облдержадміністрація рекомендує тимчасово не відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Відпочиваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

Між громадами Луганщини розподілена інфраструктурна субвенція

Уряд затвердив розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.

Розмір субвенції складає 2,1 млрд гривень. Кошти розподілені між бюджетами 806 об’єднаних територіальних громад пропорційно до їх площ та кількості сільського населення з рівною вагою обох цих факторів згідно з статтею 10 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

На Луганщині чотири школи стали учасниками пілотного проекту Державного стандарту початкової освіти

В області функціонує 279 закладів загальної середньої освіти різних типів і форм власності. З них чотири заклади здійснюють пілотний проект нового Державного стандарту початкової освіти.