Архів новин

06 мая 2019

Президент призначив Олександра Сирського на посаду Командувача об’єднаних сил

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області оголосив про призначення на посаду Командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

Область вперше відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччини Ернст Райхель

Сьогодні, 6 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччини Ернстом Райхелем та Генеральним консулом Німеччини (офіс Дніпро) Вольфгангом Мьоссінгер .

Це перший візит на Луганщину Ернста Райхеля, в якому окрім цієї зустрічі, заплановано відвідати КПВВ «Станиця Луганська» та м. Щастя.

Юрій Клименко привітав поважних гостей та подякував за допомогу, яку надає Німеччина безпосередньо області.

Оголошено національний конкурс творчих робіт до Дня Незалежності України

Інститут політико-правових та релігійних досліджень до Дня Незалежності України проводить Національний конкурс творчих робіт (есе) «Шлях становлення української державності».

Конкурс організовано за підтримки Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України.

Метою конкурсу є підтримка обдарованої молоді; підвищення рівня обізнаності молоді про історію становлення України як незалежної європейської держави; створення умов для творчого зростання обдарованої молоді.

Пріоритетні напрями конкурсу:

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 72,28 %) в області

За вісімнадцятий тиждень 2019 року, станом на 6 травня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 72,28 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 15,5 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1054 особи, з них 757 (71,8 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 72 хворих, у тому числі 52 дитини віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2263 особи.

Легкоатлети області – на п’єдесталі всеукраїнських змагань

У Кропивницькому відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2002 року народження та молодше.

У змаганнях взяли участь 20 спортсменів Луганської області, які відзначились у декількох видах програми.

Так, в бігу на 2000 м з перешкодами наші легкоатлети вибороли всі три призових місця: Руслан Світличний став чемпіоном, друге місце здобула Олександра Пронька, а третє – Олеся Семьонова. Крім цього, наша Оксана Денькович стала п’ятою.

13 травня розпочнеться реєстрація для участі в єдиному фаховому вступному випробуванні для вступу на магістерський рівень

Міністерством освіти і науки України затверджено Порядок організації та проведення вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти в 2019 році.

13 травня розпочнеться реєстрація для участі в єдиному фаховому вступному випробуванні та єдиному вступному іспиті і триватиме до 3 червня.

Усі нові та реконструйовані супермаркети й інші магазини мають бути зручними для людей з інвалідністю

У нових державних будівельних нормах «Інклюзивність будівель і споруд» містяться обов’язкові вимоги щодо влаштування безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп у торговельних залах супермаркетів, гіпермаркетів та інших магазинів продовольчих і непродовольчих товарів. Нові норми вступили в дію з 1 квітня цього року.

Згідно з ДБН, будівлі супермаркетів та інших магазинів повинні обов’язково мати безперешкодний доступ як ззовні, так і всередині.

П'ять запитань про субсидію

1. Чи потрібно у травні повторно звертатися з документами?

Усім діючим субсидіантам, які не матимуть заборгованості за комуналку, у травні автоматично перепризначать субсидію на новий період. Її з травня видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку чи через Укрпошту, всім, хто ще не на пенсії – через Ощадбанк.

До 20 травня триває реєстрація у додатковій сесії ЗНО

Реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася 3 травня та триватиме до 20 травня.

Право на реєстрацію в цей період мають особи, які:

- брали участь в антитерористичній операції та/або у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, або належать до категорії осіб з неконтрольованих територій та не зареєструвалися для участі в ЗНО в основний період;

Бійців «Айдару» відзначено Лицарським Хрестом Добровольця, деяких – посмертно

Урочистості відбулися у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі в Сєвєродонецьку.

Народну нагороду «Лицарський Хрест Добровольця» присвоєно 20 бійцям батальйону «Айдар». На жаль, деяким з них посмертно – почесну нагороду вручили родичам загиблих.

Участь у нагородженні, яке відбулося на Луганщині вперше, взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зазначимо, що цими днями батальйон відзначає п’ятиріччя створення «Айдару».

На Луганщині майже 4 тисячі громадян замовили витяг з Державного земельного кадастру через мережу Інтернет

Від початку запровадження електронної послуги замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку  кадастрові реєстратори  Луганщини опрацювали 3954  заяви громадян, які надійшли через мережу Інтернет.

Найбільше заявок в електронному вигляді сформовано у Сватівському (949 заяв), Попаснянському (380) та Новопсковському (376) районів.

Довідково: