Архів новин

07 мая 2019

Луганські плавці з інвалідністю привезли 20 медалей зі всеукраїнських змагань

Луганські плавці з інвалідністю привезли 20 медалей зі всеукраїнських змагань

У місті Кам`янське Дніпропетровської області відбувся Кубок України з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та зору. 

У змаганнях взяли участь близько 200 спортсменів з різних областей.

Луганську область представляли 11 спортсменів: Вікторія Гордієнко, Діана Грачова, Владіслав Кулєшин, Роман Куценко, Анна Мироненко, Денис Михоничев, Альона Мороз, Олександр Нікітченко, Марина Низова, Ганна Поліщук та Денис Скалівенко.

В медзакладах області створюються відділення паліативної та хоспісної допомоги

Основними завданнями в галузі надання паліативної та хоспісної допомоги на 2019 рік є: завершення організаційного етапу створення профільних відділень, впровадження нових розробок в клінічну практику, фахове навчання відповідальних осіб.

Так, у Троїцькій об’єднаній територіальній громаді вирішено створити в складі Троїцької центральної районної лікарні відділення для надання паліативної допомоги на 25 ліжок, відділення у стадії організації.

Білолуцькою ОТГ готується рішення про створення хоспісного відділення на 25 ліжок в складі Новопсковського РТМО.

Цьогоріч 88 % новонароджених отримали перший документ безпосередньо в пологовому будинку, - брифінг

Про основні напрями роботи органів юстиції області у 2019 році на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповіла начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Вона зазначила, що за чотири місяці на Луганщині зареєстровано 730 шлюбів. В двох відділах, які реалізують реєстрацію шлюбу за добу (це Станично-Луганський та Луганській міський відділи державної реєстрації актів цивільного стану), цією послугою скористалися 95 % осіб від загальної кількості.

План протидії пожежам затвердили на штабі ДСНС

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

Жителі Попасної отримали гуманітарну допомогу з Польщі

До Попасної завітав волонтер, учасник Майдану в 2014 році, житель Польщі з українським корінням Ярослав Подворський, який привіз попаснянам гуманітарну допомогу.

«Збирали допомогу усією Польщою», – розповідає Ярослав Подворський.

В Попаснянський реабілітаційний центр дітей з інвалідністю «Лелека» благодійники разом з бійцями Батальйону оперативного призначення імені героя України генерал-майора Сергія Кульчицького передали три комп’ютера, а в Попаснянський будинок дитячої та юнацької творчості – чотири системних блока.

З початку року до місцевих бюджетів Луганщини надійшло 69,5 млн гривень за землю

Про це під час апаратної наради повідомила в. о. начальник ГУ ДФС у Луганській області Ольга Височина.

Зокрема, вона зазначила, що затверджені показники по платі за землю виконано на 110,8 % або плюс 27,8 млн гривень.

Також доповідач розповіла про взаємодію Головного управління ДФС у Луганській області та центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин.

Спалювання сухої трави на Луганщині завдало шкоди на 19 млн грн

Стан готовності підприємств, установ, організацій області, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади до роботи в пожежонебезпечний період 2019 року було розглянуто під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

На Луганщині вживають заходи щодо збереження нематеріальної культурної спадщини

Сьогодні, 7 травня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів апаратну нараду.

На порядку денному розглянуто реалізацію в Луганській області Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини. За цим питанням доповіла начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Майже два мільярди гривень податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні-квітні 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету країни 1 млрд 830 млн гривень. Це на 285 млн гривень більше, ніж за чотири місяці 2018 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 837,1 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 135 млн гривень.

Триває відновлення автомобільного сполучення в Міловському районі – виділено 3 мільйони гривень

Через зупинку автомобільного руху між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка у серпні минулого року внаслідок блокування прикордонною службою РФ ділянки дороги Т-1307 «Сватове-Новопсков-Мілове» для забезпечення потреб жителів побудовано об'їзну ґрунтову дорогу.

Вжита низка заходів для відновлення повноцінного руху. Відповідні доручення щодо будівництва дорожнього відрізку між вказаними селами  отримав й балансоутримувач дороги Т-1307 – Служба автомобільних доріг в Луганській області.

Піротехніками обстежено 6 гектарів місцевості області

Протягом минулої доби, 6 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 6 гектарів місцевості у Попаснянському районі.

Виявлено та вилучено одну одиницю вибухонебезпечних предметів – інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: