Архів новин

08 мая 2019

Сьогодні в області вшановують пам’ять загиблих у Другій світовій війні

З нагоди Дня пам’яті та примирення у Сватовому відбувся мітинг-реквієм з покладанням квітів до меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи.

Участь в урочистостях взяли виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Сергія Олейнікова, ветерани, народний депутат України Віталій Курило, керівництво Сватівської райдержадміністрації та міської ради, учнівська молодь та жителі району.

Звернення виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з нагоди Дня пам’яті та примирення і річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні жителі області, дорогі ветерани!

Обидва ці дні – данина пам’яті жертвам Другої світової війни.

Роль України у цій війні – визначна, її внесок у здобуття перемоги антигітлерівської коаліції над нацизмом – беззаперечний.

Друга світова війна принесла величезні втрати для нашої країни – для кожної області, для кожного району, кожного міста і села.

Кожна п’ята українська сім’я втратила члена своєї родини. Це та ціна, яку українці заплатили за бажання жити на мирній землі.

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже мільярд гривень

Протягом січня-квітня 2019 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 993 млн 99 тис. гривень. Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Луганській області.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 983 млн 564 тис. гривень податків та зборів. У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року надходження збільшились на 18,2 % або на 151,3 млн гривень.

Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Громади Луганщини співпрацюють із Програмою розвитку ООН

Для створення умов з реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні, зміцненні інституційної спроможності органів місцевого самоврядування у Станиці Луганській відбулося засідання круглого столу на тему: «Добре впорядкування та реформа децентралізації в Луганській області – Станично-Луганський район».

Захід відбувся за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за участі представників обласної та районної державних адміністрацій, селищного та сільських голів Станично-Луганського району.

На Луганщині ліквідовано близько 300 несанкціонованих сміттєзвалищ

Під час проведення Дня благоустрою територій населених пунктів у Луганській області, що відбувся в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля», ліквідовано 300 несанкціонованих сміттєзвалищ та вивезено 2427,8 м3.

Загалом до прибирання і озеленення своїх населених пунктів долучились представники 1991 підприємства, установи та організації. Загальна кількість учасників цієї весняної акції склала більше 51 тисячі осіб.

Таким чином в області прибрано 1039,5 га прибудинкової території, висаджено 5316 дерев, 3686 кущів, упорядковано 573,7 тис. м2 газонів та квітників.

Понад 114 мільйонів рентної плати надійшло за користування надрами

У січні-березні 2019 року до загального фонду державного бюджету надійшло 114,3 млн гривень рентної плати за користування надрами від платників податків Луганщини.

Це на 24,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, у першому кварталі поточного року державний бюджет отримав 3 млн гривень від рентної плати за спеціальне використання води, що перевищує минулорічний показник на 519 тис. гривень.