Архів новин

10 мая 2019

Луганщина серед областей, де впроваджується телемедицина

Телемедична послуга запрацювала у 905 амбулаторіях, в яких працює 1400 сімейних лікарів. Вже проведено 1854 телемедичні консультації (по кардіології, ендокринології, дерматології та пульмонології) для сільського населення.

Це пілотний проект, впроваджений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Так, планується за два роки покрити всі амбулаторії мережею Інтернет, забезпечити їх телемедичним обладнанням, транспортом.

В області розпочато підготовку до опалювального сезону

Відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років та сталого проходження опалювального сезону.

Його провів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він повідомив, що відповідний план організаційних заходів та склад штабу затверджено розпорядженням голови обласної держадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 23.04.2019 року № 338:

Всі комунальні медзаклади первинки фінансуються за системою «гроші за пацієнтом»

Уряд перебудовує систему охорони здоров’я. Всі наявні комунальні заклади, які надають первинну медичну допомогу, цього року перейшли на нову, більш вигідну систему фінансування – «гроші за пацієнтом». Тепер вони отримують кошти за послуги, які надають пацієнтам. Не за розмір приміщення, кількість ліжок або ж медперсоналу. Дохід залежить від обсягу роботи.

На Луганщині перебуває багатонаціональна група військових спостерігачів

Під час відвідування Луганщини багатонаціональна група військових спостерігачів на чолі з представником Канади зустрілася із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком сьогодні, 10 травня, у Сєвєродонецьку.

До складу групи також включені представники Королівства Данії, Королівства Нідерландів та Королівства Норвегії. Нею проводяться спостережувані заходи у визначеному спостерігачами згідно з регіональними заходами Віденського документу ОБСЄ про заходи зміцнення довіри і безпеки.

Військовослужбовцям збільшено розмір винагород за участь в ООС

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про збільшення (з 1 травня 2019 року) розмірів винагород за участь у операції Об’єднаних сил на п’ять тисяч гривень – військовослужбовцям, які перебувають на лінії бойового зіткнення, та на одну тисячу гривень – у інших районах проведення операції Об’єднаних сил.

Стартує безкоштовний навчальний курс для бізнесу щодо впровадження НАССР в Україні

Проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та платформою масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Цей курс пояснює такі питання:

Визначені переможці конкурсу проектів журналістських обмінів між Луганською та Львівською областями

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 8 травня 2019 року № 377 «Про затвердження переліку переможців конкурсу з визначення проектів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету» затверджено перелік переможців.

Важливо! Перевірка системи оповіщення

Увага! 15 травня цього року з 13:45 до 14:00 буде проведено перевіркусистеми оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»