Архів новин

14 мая 2019

Сергій Олейніков зустрівся з представниками Світового банку

Виконуючий обов’язки заступника голови Луганської облдержадміністрації Сергій Олейніков провів зустріч з представниками Світового банку та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, темою якої було планування другого заходу в рамках серії діалогу «Лідерство у співпраці для стійкості та розвитку».

Як зазначила старший фахівець із соціального розвитку Холлі Беннер, метою візиту групи є надання допомоги органам влади в налагодженні механізмів координації щодо заходів з відновлення та реконструкції на Сході України.

Бійців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади нагороджено почесними відзнаками облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко вручив знак пошани «Захиснику Луганщини» військовослужбовцям 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади з нагоди Дня піхоти.

Він подякував українським воїнам за проявлений героїзм, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Про проведення підсумкової атестації у четвертих та дев’ятих класах йшлося на брифінгу

У травні вперше складають державну підсумкову атестацію учні четвертих класів. Вони мають отримати відповідні свідоцтва.
Атестація цих учнів здійснюється виключно для моніторингу якості освітньої діяльності закладів освіти. Про це розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк під час брифінгу для ЗМІ.

ДПА проводиться у формі підсумкових контрольних робіт з наступних предметів: українська мова (або мова національної меншини) та математика.

На КПВВ «Станиця Луганська» розпочав роботу Координаційний центр

Координаційний центр – це підрозділ, створений при оперативному штабі з управління ООС для координації діяльності координаційних груп та організації видавання дозволів для транспортних засобів, фізичних і юридичних осіб.

Тут можна отримати  консультацію з усіх питань, пов'язаних з пропускною системою через лінію розмежування та подати заяву для отримання перепустки.

Також проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота з населенням через телефон «гарячої лінії».

Усі пункти тестування на Луганщині готові для проведення ЗНО, – брифінг

Про проведення ЗНО в Луганській області у 2019 році на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 14 травня, розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він повідомив, що рівно через тиждень починається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання – 21 травня учасники складатимуть іспит з математики. Для його проведення будуть організовані 11 пунктів тестування – по три у Сєвєродонецьку, Старобільську та Рубіжному, два у Лисичанську.

Вже майже 600 млн гривень «теплих кредитів» отримали українці у цьому році

Минулого тижня українські родини залучили ще близько 50 млн гривень «теплих кредитів» для термомодернізації будинків.

Зокрема, 33 млн гривень на утеплення приватних будинків, більше 15 млн гривень для ОСББ та майже 2 млн гривень на твердопаливні котли.

Загалом, у 2019 року понад 47 тис. родин вже отримали в банках близько 600 млн грн «теплих кредитів».

Це вже більша частина від усього прогнозованого обсягу кредитування у цьому році – 1,1 млрд гривень «теплих кредитів» (за наявного бюджетного фінансування у розмірі 400 млн гривень).

В Україні скасували вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору

Зробити щеплення державним коштом можуть діти та всі дорослі в медзакладі, де пацієнт підписав декларацію із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. Вакцинуватимуть безоплатно й приватні лікарі та медзаклади, які підписали договір з Національною службою здоров’я України.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Дорослі будь-якого віку тепер теж можуть безоплатно вакцинуватися від кору, паротиту та краснухи вакциною КПК. Також можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний.

У повному обсязі профінансована держсубвенція на надання пільг та житлових субсидій

У травні в повному обсязі профінансована з державного бюджету місцевим бюджетам Луганської області субвенція на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Вона складає 1.997,7 тис. гривень, що становить 100 відсотків до бюджетних призначень, передбачених місцевим бюджетам області на  травень.

Новації вступу до магістратури у 2019 році

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання для вступу в магістратуру за окремими спеціальностями матиме три основні новації.

Так, кількість спеціальностей, де потрібно скласти тестування за технологією ЗНО, зросла з 16 до 32, восени відбудеться додаткова сесія єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови для вступу на контракт, а вступники, які вже мають дипломи спеціаліста чи магістра, зможуть вступити на контрактне навчання не за результатами ЗНО, а за внутрішніми іспитами вишу.

Землевпорядники Луганщини надали населенню більше 77 тисяч адмінпослуг

З початку  року фахівці землевпорядної служби Луганської  області надали населенню 77,8 тис. адміністративних послуг.

За адмінпослуги, що потребують оплати, до бюджетів перераховано 341,1 тис. гривень.