Архів новин

15 мая 2019

Підписано Меморандум щодо розвитку сільського зеленого туризму на Луганщині

Документ про партнерство і співпрацю між Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації та громадською організацією «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» підписано сьогодні, 15 травня, під час наради щодо розвитку сільського зеленого туризму як напряму розвитку сільських територій Луганської області.

Новий спортивний комплекс будується в обласному військовому ліцеї

У рамках робочої поїздки до Кремінського району виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь відвідав Комунальний заклад «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

Завершено черговий етап обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у 2019 році

14 травня завершився один із етапів обласного конкурсу проектів місцевого розвитку – прийом проектів.

Отримати фінансування на реалізацію ініціатив та креативних ідей для розвитку Луганщини у цьому році зголосилися майже 40 громад області.

Цьогорічний конкурс засвідчив, що активність громад із кожним роком зростає.

У цьому році переможців буде більше, ніж 2018 року. Про це свідчить активність конкурсантів та більший на мільйон гривень у порівнянні з минулим роком фінансовий ресурс.

На Луганщині відновлено повний цикл навчання професійних спортсменів

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь здійснив робочу поїздку до Кремінського району, в рамках якої ознайомився з роботою Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури та спорту.

Як зауважив очільник області, попри воєнні дії, на Луганщині відновлено повний цикл навчання професійних спортсменів.

Запрошуємо взяти участь у VI Міжнародному фестивалі «Музика Шопена просто неба»

22-23 червня 2019 року в історико-культурному комплексі «Замок-музей Радомисль» відбудеться VI Міжнародний фестиваль «Музика Шопена просто неба».

Фестиваль організовано за підтримки компанії «In-Jazz» –офіційного представника Yamaha в Україні, громадської платформи «Люди допомагають людям» та за участі піаністів – лауреатів міжнародних конкурсів.

Заявку на участь у заході можна подати до 1 червня.

Участь у Фестивалі для дітей безкоштовна, однак організатори заходу не покривають транспортні витрати.

Контактна особа – Пономар Світлана, тел. 068-867-02-50.

Цьогоріч на Луганщині державну допомогу сім’ям з дітьми призначено 23 420 особам

А саме:

- допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами призначено 656 особам;

- при народженні дитини – 15 800;

- при усиновленні – 75;

- на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування – 716;

- одиноким матерям – 6 168; 

Командувач Об’єднаних сил Олександр Сирський перевірив готовність сил ОТУ «Північ»

Командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський перевірив організацію бойової служби на передових позиціях військових частин в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ».

Генерал-лейтенант Олександр Сирський особисто переконався в  готовності сил і засобів на усіх загрозливих напрямах, перебуваючи безпосередньо на передньому краї, вивчив положення та характер дій ворога.

Ми робимо все, щоб діти на окупованих територіях знали: майбутнє лише за Україною, – Сергій Філь

Навчальні заклади вищої освіти Луганської області готові прийняти на навчання випускників з тимчасово непідконтрольних українській владі територій. Вступити до вишу можна навіть без українського паспорта та атестата про повну загальну середню освіту. Для цього в області створено 8 освітніх центрів «Донбас – Україна».

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зазначає, що в області створюються усі умови для вільного доступу дітей з окупованих територій до української освіти.

Важливо! Перевірка системи оповіщення

Увага! 15 травня цього року з 13:45 до 14:00 буде проведено перевіркусистеми оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Проект обласної антикорупційної програми на 2019 рік вирішено надати на затвердження голові облдержадміністрації

Представники громадських організацій та працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації під час засідання, яке відбулось 14 травня, обговорили проект Антикорупційної програми Луганської обласної державної адміністрації на 2019 рік.

Начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи, з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Дмитро Плугін розповів про правові підстави прийняття та затвердження цієї програми, головні розділи програми, ключові завдання та заходи програми.

Місцеві бюджети області отримали держсубвенцію на підтримку осіб з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція на  надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 7.074,0 тис. гривень.

Наразі до обласного бюджету надійшло 3.175,0 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

За рахунок субвенції здійснюється оплата таких видатків: