Архів новин

20 мая 2019

На Луганщині представили е-врядування та електронну демократію

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Впровадження елементів е-демократії та е-врядування у Луганській області».

Захід організували для представників територіальних громад та органів виконавчої влади.

Спікерами заходу виступили радник Міністра інфраструктури України та експерт з питань електронного управління в Україні Яніка Мерило, директор з впровадження Helsi.me Євген Донець та директор з розвитку dr.eleks Інна Шимків.

Луганщина перерахувала понад 63 мільйони військового збору

За січень-квітень 2019 року надходження військового збору склали 63 млн 417 тис. гривень. Це на 10,2 млн гривень, або на 19,1 % більше показника за чотири місяці 2018 року.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Учні білокуракинської школи змагалися у військово-патріотичній грі «Сокіл» на Бродівщині

Делегація педагогів та учнів з Білокуракинської загальноосвітньої школи № 2 побували у Бродівському районі Львівської області.

Програма була дуже насиченою й різноманітною.

Так, у перший день білокуракинці відвідали Національний історико-меморіальний комплекс «Поле Берестецької битви».

Наступного дня взяли участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») разом із командами (роями) освітніх закладів Бродівського району (I етап). Рій з Білокуракинської школи показали найкращий результат у конкурсі «Впоряд».

Вступ-2019: для отримання сільського коефіцієнта термін реєстрації не обмежується, але його треба підтвердити відповідною довідкою

Вступникам у виші, які мають право на сільський коефіцієнт, треба буде підтвердити це довідкою про реєстрацію місця проживання.

Водночас на 2019 рік Міністерство освіти і науки України зняло обмеження щодо необхідного терміну реєстрації у селі для нарахування коефіцієнта.

На низку продуктів харчування на Луганщині ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх споживчих цін на товари та послуги, у квітні найбільше подешевшали яйця курячі – на 14,2 %.

Крім того, спостерігалося зниження цін на рис, цукор, яблука, сало, крупи ячні, олію соняшникову. 

Водночас на низку продуктів харчування в Луганській області ціни є найнижчі за середньоукраїнські.

Зокрема, це хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку, який коштує 17,52 гривень, що на 22,6 % дешевше від середньої ціни продукту по Україні.

На Луганщині шестеро жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Серед нагороджених дві жительки Біловодського району. Одна з них народила та виховала 11 дітей, друга – шість. Дві жительки Старобільського району гідно виховали по п’ять дітей. Кожна з жінок із Новопсковського та Сватівського районів є мамою шести дітей.

Володимир Зеленський склав присягу Президента України

20 травня у Києві, під час урочистого засідання Верховної Ради, новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу як Глава держави. Клятву він проголосив, поклавши руку на Конституцію України та Пересопницьке Євангеліє.

Сьогодні відбудеться інавгурація новообраного Президента України

Інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського відбудеться сьогодні, 20 травня.

Це рішення підтримали 315 народних депутатів.

О 10:00 захід транслюватимуть у прямому ефірі Національна телекомпанія й інші загальнонаціональні канали.

Порядок проведення інавгурації передбачає, що на початку виконується гімн України, потім Голова Верховної Ради повідомляє про присутніх. Після цього голова ЦВК оголошує результати виборів.

Японія надає 2,82 млн доларів на проекти з відновлення Сходу

Уряд Японії надає Україні $2,82 млн на гуманітарні потреби, підтримку вразливих верств населення та відновлення східних областей.

Про це повідомлено під час спільної прес-конференції Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, Надзвичайного і Повноважного посла Японії в Україні Такаші Кураі та Координатора системи ООН в Україні Оснат Лубрані.

На Білокуракинщині відбувся ХІ обласний молодіжний фестиваль-конкурс патріотичної пісні «Воронцева слобода 2019»

Свої здібності представили вокальні ансамблі, дуети, тріо, солісти, читці та поети віком від 15 до 35 років з різних куточків Луганщини, а також почесні гості з Гощанського та Корецького районів Рівненської області. 

Підтримати та привітати учасників заходу завітали заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, голова Корецької райдержадміністрації Сергій Черній, голова Гощанської райдержадміністрації Юрій Ковальчук, керівництво Білокуракинського району, делегації підприємств, установ та організацій Білокуракинщини, громадськість, молодь.