Архів новин

21 мая 2019

Понад 22 мільйони отримає Луганщина на житло для переселенців, – Сергій Філь

Про це виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь повідомив під час підписання Меморандумів про співпрацю Українського фонду соціальних інвестицій та громад Луганської області в рамках реалізації Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ.VI».

Проект спрямовано на створення житла для внутрішньо переміщених осіб шляхом відновлення (реконструкції) існуючих будівель.

Луганщина посідає перше місце в Україні за охопленням площі ОТГ відповідно до перспективного плану, – брифінг

Загалом майже в усіх відповідних загальнодержавних рейтингах Луганщина займає місце у десятці.

Про це під час брифінгу для ЗМІ повідомив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Він зазначив, що після 1 січня 2020 року Мінрегіоном анонсовано адміністративне утворення ОТГ. А у жовтні 2020 року мають бути проведені чергові місцеві вибори.

Сергій Філь зустрівся з парламентською делегацією Швеції

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів зустріч з парламентською делегацією Королівства Швеції.

Було обговорено питання подальших напрямів розвитку Луганщини в рамках партнерства між Урядом Швеції та Програмою Розвитку ООН в Україні.

Розпочато прийом заявок та документів для отримання фінансової підтримки за рахунок коштів держбюджету

Регіональна комісія з питань надання фінансової підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам (СОК) розпочинає прийом заявок та документів для отримання фінансової підтримки за рахунок коштів державного бюджету.

У восьми об’єднаних територіальних громадах Луганщини 30 червня відбудуться перші вибори, – Геннадій Іваненко під час брифінгу

Про реалізацію в Луганській області реформи децентралізації сьогодні, 21 травня, на брифінгу для ЗМІ розповів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Він зауважив, що у Луганській області вже утворено 23 ОТГ, до яких увійшли 95 місцевих рад. З них упродовж 2018 року – 11 ОТГ, у 2019 – одна, Половинкинська у Старобільському районі. У дев’яти з них перші вибори вже відбулися.

На Луганщині минулоріч обсяги виробництва продукції сільського господарства зросли на 3,5 %

Така статистика була порівняна з 2017 роком. Виробництво продукції минулоріч становило 4 млрд 684,1 млн гривень.

Про це під час доповіді на апаратній нараді повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Підсумовуючи роботу за 2018 рік, спікер зазначив, що луганські хлібороби намолотили 1 млн 159,4 тис. тонн зерна, зокрема, пшениці − 798 тис. тонн. Середня врожайність зернових становить 28,5 ц/га.

Валовий збір соняшнику складає 720,9 тис. тонн. Середня врожайність соняшнику становить 20,0 ц/га.

Обласна програма медичного і соціального забезпечення учасників АТО профінансована на 3,23 мільйона гривень

На апаратній нараді в облдержадміністрації також розглянуто хід виконання Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки.

Про це доповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець.  

Загалом на обліку в органах соціального захисту населення Луганщини перебувають близько 21,4 тис. осіб зазначених категорій, у тому числі 8,4 тис. учасників АТО.

Робота з благоустрою територій повинна бути на контролі у кожного керівника територій, – Сергій Філь

На третину збільшилася кількість учасників акцій з прибирання та благоустрою територій населених пунктів Луганщини. Якщо у 2018 році у весняних толоках взяли участь близько 50 тисяч осіб, то у 2019 році їх кількість зросла до 66 тисяч. Такі дані озвучив директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай під час апаратної наради облдержадміністрації.

Увага! Оголошення

24 травня 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  15:00.

Сьогодні в Україні стартує основна сесія ЗНО-2019

Понад 160 тисяч осіб розпочнуть основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року тестуванням з математики.

На Луганщині для його проведення організовані 11 пунктів тестування – по три у Сєвєродонецьку, Старобільську та Рубіжному, два у Лисичанську.

Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволено лише за наявності таких документів:

Визначені переможці конкурсу проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 20 травня 2019 року № 422 «Про затвердження переліку переможців конкурсу з визначення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету» затверджено перелік переможців.