Архів новин

23 мая 2019

Кремінський район – лідер в області по створенню безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю

Сьогодні, 23 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у засіданні обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Під час заходу Юрій Клименко зазначив, що відповідно до  розпорядження голови облдержадміністрації від 28 лютого 2019 році оновлено склад обласного комітету забезпечення доступності, більша частина якого є представники громадських організацій, які опікуються проблемами осіб з інвалідністю.

З 10 червня набирає чинності новий стандарт на пшеницю

Новий стандарт ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови» вводиться в дію 10 червня 2019 року до початку нового маркетингового року 2019/2020.

Одночасно скасовується стандарт ДСТУ 3768:2010 «Пшениця. Технічні умови». Презентація нового стандарту відбудеться під час 31-ї Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019» у Києві.

Програма СБУ «На тебе чекають вдома» продовжує повертати колишніх бойовиків до мирного життя

Завдяки Програмі Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» ще один колишній учасник терористичної організації «ЛНР» повернувся до мирного життя.

Піротехніками перевірено місцевість у Попаснянському районі та у м. Сватове

Протягом минулої доби, 22 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Попаснянському районі та у м. Сватове.

Загалом обстежено 0,61 га території області, де виявлено та вилучено одну одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: артилерійський снаряд.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

- При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Луганщина перерахувала до бюджету майже 58 мільйонів податку на прибуток

Упродовж січня-квітня 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету України 57 млн 908 тис. податку на прибуток.

При цьому державний бюджет отримав 49,4 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 8,5 млн гривень.

Слід зазначити, що податок на прибуток підприємств та податок на доходи фізичних осіб відносяться до загальнодержавних податків. Згідно Податкового кодексу України їх базова (основна) ставка становить 18 %.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області

Оголошено громадські обговорення проекту Концепції розвитку туризму в Луганській області до 2022 року

Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій з громадськістю надавати на електронну адресу: vistur@ukr.net до 6 червня 2019 року.

 

Контактний телефон: (0642) 4 22 50 Оксана Горбатенко.

 

З проектом Концепції можна ознайомитись за посиланням.

До 10 серпня приймаються твори на здобуття Премії імені В'ячеслава Чорновола

Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Премія у розмірі 20 тис. гривень присуджується щороку авторам  нових  оригінальних  публіцистичних творів  у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

На здобуття  Премії до 10 серпня 2019 року подаються:

У Попасній відкрито перший спортивний майданчик із штучним покриттям

Відтепер футбольне поле із штучним покриттям знаходиться біля будівлі Будинку науки і техніки.

Будівництво майданчика стало можливим завдяки підтримки ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» та ініціативи Попаснянського міського голови Юрія Онищенка.

Наразі у районі триває будівництво ще трьох сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям. На них діти будуть займатися різними видами спорту із застосуванням сучасних комплектів спортивного інвентарю для занять легкою атлетикою.

Триває ремонт дороги Щастя – Широкий

Ремонт на дорозі Т-13-09 Щастя – Широкий розпочато у квітні цього року.

При сприятливих погодних умовах та відповідному фінансуванні, повністю закінчити роботи – з облаштуванням узбіччя та нанесенням розмітки – підрядники обіцяють вже в червні.

Поточний середній ремонт проводиться на двох ділянках. А саме, від населених пунктів Середньотепле до Плотина та Плотина до Широкий.

Роботи виконувалися вахтовим методом без вихідних, вже покладено нижній вирювнюючий шар асфальту, зараз йдуть роботи по упорядкуванню узбіччя.

Мінрегіон має намір поліпшити умови праці для співробітників ТРЦ

З 1 серпня цього року під час будівництва нових або реконструкції існуючих торговельних і торгово-розважальних центрів необхідно обов’язково передбачати окремі парко-місця та зручні службові приміщення для персоналу.

Відповідні зміни до ДБН «Підприємства торгівлі» вже опубліковані в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Згідно з опублікованими змінами на ділянках торговельних і торгово-розважальних центрів (комплексів) у їх складі чи в пішохідній доступності від них необхідно розміщувати: