Архів новин

24 мая 2019

Сергій Філь привітав сєвєродончан з Днем хіміка та ювілеєм міста

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь привітав працівників хімічної промисловості з їхнім професійним святом та прийдешнім ювілеєм міста Сєвєродонецьк.

Урочистості відбулися в сєвєродонецькому Палаці культури хіміків, де зібралися працівники й ветерани найбільшого у місті підприємства хімічної галузі – ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот». У заході також взяв участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Два золота виборов дзюдоїст області на всеукраїнських турнірах

Змагання відбулись у Сумах та Львові.

Луганщину представляв спортсмен Гліб Дубіна.

Спочатку хлопець на всеукраїнському турнірі з дзюдо «Кубок перемоги» серед юнаків та дівчат 2004-2006 років народження (м. Суми), у ваговій категорії до 60 кг здобув чотири перемоги та звання чемпіона.

А у Львові на всеукраїнському турнірі з дзюдо «Lion judo cup» серед юнаків 2004-2006 років народження, Гліб чотири рази переміг та завоював звання чемпіона.

Тренує спортсмена Роман Короткий.

14 червня у Києві відбудеться Форум бізнес- та IT-лідерів 2019

Наймасштабніший безкоштовний захід для представників бізнесу та ІТ-спільноти ― Форум бізнес- та IT-лідерів.

Більш ніж 30 спікерів поділяться з учасниками своїми ідеями, досвідом та експертизою. Для них виступлять топ-менеджери Biopharma, Датагруп, Deloitte, Terrasoft, IDC, Egritech, Сушия, Autobooking, ТАВРИЯ В, TEDIS Ukraine, RIA.com, CX Design, Gelarty та інших лідерів ринку.

Програма Форуму складається з десяти тематичних секцій:

BUSINESS: пошук нових точок для прискорення бізнесу.

До Сєвєродонецька завітав наступний директор представництва NRC в Україні

Анна Поврзенік приступить до своїх обов’язків у вересні 2019 року. Про це повідомлено сьогодні, 24 травня, під час зустрічі із заступником голови облдержадміністрації Геннадієм Іваненком.

«Норвезька рада у справах біженців в Україні почала нам допомагати у скрутний час однією з перших. Саме тоді, коли Луганщина потребувала цього найбільше. Сподіваємося на плідну співпрацю і надалі», - наголосив він.

Нинішній директор представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні Крістофер Мейлі зазначив, що його місія, яка тривала чотири роки, підходить до завершення.

Держекоінспекція у Луганській області отримала екологічні, енергозберігаючі автомобілі

Ключі від нових автомобілів марки «Toyota RAV 4 2,5 Hybrid, E-AWD» передав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

40 сучасних, економічних і енергозберігальних автомобілів будуть розподілені між підрозділами Державної екологічної інспекції України та територіальними та міжрегіональними територіальними органами.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у м. Сєвєродонецьк та Попаснянському районі.

Загалом обстежено 0,61 га території області, де виявлено та вилучено один артилерійський снаряд, 11 мінометних мін та 17 гранат.

Нагадуємо!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

ЦНАПи Лисичанської та Сєвєродонецької міських рад отримали мобільні кейси

Це сталося завдяки постійному та надійному партнеру проекту «Реформа управління на сході України ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією GIZ за дорученням Федерального уряду Німеччини.

У ЗНО з української мови і літератури взяли участь 5536 осіб

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбулося 23 травня.

Цей предмет є обов’язковим для державної підсумкової атестації для випускників закладів загальної середньої освіти 2019 року. Також державну підсумкову атестацію з української мови і літератури складають учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти.

Цього року в Луганській області для участі в тестуванні зареєструвалися 5726 осіб.