Архів новин

29 мая 2019

Легкоатлети з інвалідністю вибороли 20 нагород на всеукраїнській першості

У Бахмуті (Донецька область) відбувся кубок України з легкоатлетичних метань серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та РФР.

У змаганнях взяли участь 74 спортсмени з 14 областей України. Нашу область представляли 9 легкоатлетів. За результатами всеукраїнської першості представники Луганщини здобули 20 нагород: 10 золотих, шість срібних та чотири бронзові.

На Луганщині розроблятимуть інтерактивну мапу децентралізації

Сьогодні, 29 травня, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з делегацією REACH в Україні, яку очолив голова місії в Україні Джеремі Веттервальд.

Вони обговорили подальші перспективи співпраці REACH з Луганською облдержадміністрацією, зокрема, в 2019-2020 роках. Серед пріоритетних напрямів – впровадження геоінформаційних технологій та покращення інформаційного менеджменту в контексті децентралізації.

За підсумками сторони домовились про початок спільної роботу над розробкою інтерактивної мапи децентралізації Луганської області.

На Книжковому Арсеналі нагородили дітей-критиків з Донбасу

На ІХ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» нагороди отримали шість школярів з Луганської та Донецької областей — переможці конкурсу відгуків на книги «Читай-пиши». Загалом на конкурс учасники надіслали 273 роботи.

Їх оцінювало професійне журі з письменників та літературознавців: Сергія Жадана, Андрія Куркова, Тетяни Стус, Анастасії Музиченко, Ганни Улюри, Ірини Славінської, Євгена Стасіневича. Організували конкурс Благодійний фонд Сергія Жадана та проект підтримки дитячого читання «BaraBooka».

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій склала 1,7 млрд гривень

На сьогодні в області зареєстровано 2 тис. 986 реєстраторів розрахункових операцій. Загальна сума виторгу при застосуванні РРО за січень-квітень поточного року склала 1,7 млрд гривень.

Обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання передбачена положеннями п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України та ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

За матеріалами Головного управління ДФС у Луганській області

Рейтинг проектів ДФРР формуватиметься за окремими технічними завданнями, – брифінг

Про це повідомив директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук під час брифінгу для ЗМІ.

Розповідаючи про державну підтримку регіонального розвитку в 2019 році (основні напрями, вимоги та пріоритети), він зазначив, що Державним фондом регіонального розвитку цьогоріч розподілені 489 млн гривень (з них 32 млн гривень – громадський бюджет).

Піротехніками обстежено місцевість Попаснянському та Кремінському районах

Протягом минулої доби, 28 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено місцевість Попаснянському та Кремінському районах.

Загалом обстежено 0,4 га території області, де виявлено та вилучено 1 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме ручну гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Онлайн-курс щодо безпечності харчових продуктів стартує 1 червня

У рамках проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» на платформі «Prometheus» Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підготовлено онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Понад 1300 учасників долучилися до ЗНО з англійської мови в Луганській області

На шести пунктах тестування у Сєвєродонецьку та Старобільську упродовж 150 хвилин учасники ЗНО виконували завдання сертифікаційної роботи з англійської мови.

До процедури проведення ЗНО були залучені 237 педагогічних працівників.

Участь у тестуванні взяли 1369 із 1437 зареєстрованих учасників зовнішнього незалежного оцінювання (95,3 %).  Не з’явилися для проходження ЗНО з англійської мови 68 осіб.

Учасники розпочали  роботу в тестовому зошиті із завдань частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)».