Архів новин

30 мая 2019

На Луганщині реалізуватиметься програма раціонального використання земель

Під час колегії облдержадміністрації директор Департаменту агропромислового розвитку Сергій Хлякін презентував проект Регіональної програми охорони та раціонального використання земель Луганської області на 2019-2022 роки.

Він повідомив, що площа території Луганської області становить 1831,882 тис. га, у тому числі 1462,621 тис. га (76,76 % ) сільськогосподарських угідь. Розораність території області становить 53,58 %. За таких умов сприяння підвищенню продуктивності та ефективності сільського господарства є стратегічним завданням розвитку регіону.

В області діють 19 дитячих будинків сімейного типу, – брифінг

Про забезпечення прав та інтересів дитини на брифінгу для ЗМІ доповіла начальник служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації Раїса Родіна.

Зокрема, вона зауважила, що на підконтрольній українській владі території області проживає 105990 дітей, з них 1459 має статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під опікою знаходяться 1049 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 990 проживає в сім'ях родичів. Протягом 2019 влаштовано під опіку, піклування 26 дітей.

Ми продовжуємо роботу для досягнення позитивної динаміки розвитку реального сектору економіки, – Сергій Філь

Підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2018 рік підбиті сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації.

Затверджена Регіональна цільова програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2019-2021 роки

Сьогодні, 30 травня, відбулося засідання колегії облдержадміністрації, яке провів виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

У її роботі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков.

На розгляд колегії був запропонований проект «Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2019-2021 роки».

Місцеві бюджети Луганської області отримали майже 5 мільйонів субвенції на підвищення якості освіти

У травні місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, в сумі 4.817,7 тис. гривень.

Гроші спрямовані на придбання персональних комп’ютерів (3.104,6 тис. гривень) та послуг з доступу до Інтернету закладів загальної середньої освіти (1.713,1 тис. гривень).

Бюджет Троїцької громади у 2019 році — 124 мільйони

Троїцька селищна громада об’єднує 39 населених пунктів. Громаді вдалося втілити в життя найбільш необхідні громаді зміни: відновити благоустрій та інфраструктуру, облаштувати вулиці тощо.

Троїцьку об’єднану територіальну громаду створили у квітні 2017 року. До її складу увійшли селище Троїцьке і 38 сіл. Тут проживає понад 14 тисяч людей. Голова Троїцької ОТГ Демид Палагно є головою селищної ради Троїцького з 2010 року. Він згадує, що процес децентралізації тут хотіли розпочати ще у 2015-2016 роках, однак на той час ще не було порозуміння між сільськими радами.

Луганщина отримала ігрові набори LEGO Play Box для учнів перших класів

Луганщина отримала 471 комплект нових наборів LEGO Play Box для учнів перших класів закладів загальної середньої освіти області, які навчаються за новим Державним стандартом Нової української школи.

Їх передано Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного Міністерством освіти і науки України з The LEGO Foundation.

Наразі у Сєвєродонецьку відбувається передача ігрових наборів відділам (управлінням) освіти міських, сільських, селищних рад і райдержадміністрацій.

Обласною владою розглянуті заходи забезпечення жителів якісною питною водою

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання робочої групи з розгляду питань щодо сталого забезпечення населення регіону якісною питною водою.

На заході були присутні керівники всіх підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області.

Вони розглянули питання виконання заходів Регіональної програми «Питна вода Луганщини» на 2006-2020 роки у 2018 році та за п’ять місяців 2019 року.