Архів новин

05 июня 2019

Представники ЗМІ Луганщини отримали обласні відзнаки

Сьогодні, 5 червня, в облдержадміністрації відбулися урочистості до Дня журналіста.

З прийдешнім святом представників ЗМІ Луганщини привітав заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

«Від роботи журналіста у теперішній час залежить дуже багато. Завдяки вам населення дізнається про найсвіжіші новини. Тобто, ви – четверта гілка влади – формуєте суспільну думку. Дякую вам за актуальність, оперативність та об’єктивність, що особливо важливо саме тут, на Луганщині», – зауважив Геннадій Іваненко, вітаючи присутніх із професійним святом.

Діяльність у сферах виробництва і торгівлі пальним з 1 липня підлягає ліцензуванню

Відповідно до внесених змін до діючого законодавства з 1 липня поточного року всі суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво, оптовий, роздрібний продаж та зберігання пального, повинні отримати ліцензію на таку діяльність.

Зміни запроваджено для скорочення обсягів тіньового ринку пального, збільшення податкових надходжень та покращення якості нафтопродуктів для споживачів.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем торгівлі суб’єкта господарювання терміном на п’ять років.

У селі Гончарівка відкрили після капітального ремонту стадіон

Урочисте відкриття стадіону Сватівського районного комунального закладу оздоровлення та відпочинку «Гончарівський» відбулося 4 червня. 

Стадіон ремонтувався за кошти Державного фонду регіонального розвитку та районного бюджету протягом 2018-2019 років. Загальна сума фінансування склала 2, 7 млн гривень, з них 2 млн гривень – держбюджет, 612 тисяч гривень – кошти місцевого бюджету.

Привітали присутніх з відкриттям відремонтованого об’єкту в.о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков та голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров.

Про Концепцію розвитку туризму в області йшлося на брифінгу

Про обговорення Концепції розвитку туризму в Луганській області до 2022 року на брифінгу для ЗМІ розповіла заступник директора Департаменту – начальник управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Вона зауважила, що сфера туризму не є окремою галуззю економіки, а має вплив на розвиток економіки регіону в цілому, бо охоплює понад 50 суміжних галузей.

В області триває дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура»

У першій половині дня відбулися змагання «Впоряд», «Метання гранати», а також майстер-клас з розбирання та збирання автомата АК-74, спорядження магазину патронами, підготовка до виконання вправ стрільб з автомата АК-74.

На плацу Новоайдарської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату рої демонстрували навички зі стройової підготовки, які складалися з обов’язкової програми, творчого завдання та проходження рою урочистим кроком із виконанням маршової патріотичної пісні.

Визначені заходи для якісної підготовки до опалювального сезону, на місцях слід передбачити необідні обсяги коштів, - брифінг

Про підсумки проходження опалювального сезону 2018-2019 років та завдання з підготовки житлово-комунального господарства в осінньо-зимовий період 2019-2020 років на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Зокрема, він зауважив, що у роботі перебувало 378 котелень, 500 км теплових мереж, 3000 км водопровідних мереж, 1000 км каналізаційних мереж, близько 100 водопровідно-насосних станцій та така ж кількість станцій, передбачених для водовідведення.

Понад 4000 осіб взяли участь у ЗНО з історії України

Триває третій тиждень проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Так, у вівторок відбулося тестування з історії України.

Тест складався з 60 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин.

На ЗНО з історії України цього року зареєструвалися 4177 осіб.

На 18 пунктах тестування у Сєвєродонецьку, Старобільську, Новоайдарі, Лисичанську, Рубіжному, Попасній та с. Широкий Станично-Луганського району завдання зовнішнього незалежного оцінювання виконували 4002 особи.